Från utbrändhet till livslust: Att låta själen läka

söndag 4 april 2010

Att låta själen läka

Det är påskdag och fåglarna kvittrar utanför mitt fönster. Det är som om hela livet vaknar till i takt med solens strålar. Jag försöker koppla på alla mina sinnen, insupa hela härligheten. Att läkas inuti kan bara göras om man öppnar sig för den möjligheten. En sak är då säker...våren och allt med den hjälper till.

"Du måste låta själen läka innan kroppen kan läka" citat från "Miraklet i Lourdes"

Vem bestämmer vad ett mirakel är?
Häromdagen såg vi filmen "Miraklet i Lourdes". En film som handlar om den lilla byn Lourdes i de franska pyrenéerna dit många tusen pilgrimmer vallfärdar. Alla har sin anledning att vara där. Det sägs att vattnet i Lourdes har helande egenskaper och vi får följa en ung kvinna som är svårt sjuk i MS.
"Miraklet i Lourdes" är en film som ställer många frågor. Det är ingen romantiserande film. Torftig miljö och långa filmtagningar. Ingen storslagen musik. När jag kliver upp ur biosätet poppar mängder av frågor upp i huvudet. Vem bestämmer vad ett mirakel är? ...och vad är ett mirakel?
Glad påsk på er allihopa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tron som gör dessa mirakler. Om man tror från hela sitt hjärta allt är möjligt.

Glad Påsk i efterskott!

Vänligen, Michaela.

Jenny sa...

Michaela!
Tack för ditt inlägg. Glad påsk låångt i efterskott! :)
Hur går det för dig i din resa?
Önskar dig allt gott!

Anonym sa...

Hej min digitala vän!

Jag får mer och mer insikt om så många saker. Följer fortfarande din blogg även om inte så noggrant ibland. Du är en stor inspiration. Tack för att du finns.

Tack detsamma :)!
Michaela

Kyllikki sa...

Helandet av min själ kan även pågår när jag är mitt i svårigheter,jag så att säga hoppar utifrån mig själv och kan se på mitt liv från en annan synvinkel.
DÅ kan jag till och med tacka Gud för värken som plågar min kropp och jag bara är där jag är...nästan "flytande" och följande livets andetag....

Men när jag eftersträvat välmåendet och hälsan har det blivit oerhört tungt att leva för mig och jag har trillat flera steg neråt på på mitt livs "trappor"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online