Från utbrändhet till livslust: Resultat av 30 dagars detox

fredag 3 september 2010

Resultat av 30 dagars detox

Detox: dag 33

Det har nu gått 33 dagar sedan jag startade min detox. Jag hade egentligen tänkt lägga ner vid dag 30 men så kom jag fram till att jag inte ville sluta riktigt än. Jag mår så enormt bra. Det går inte att jämföra med innan jag drog igång detoxen.

Att detoxa är ett effektivt sätt att starta om både immunförsvar, energinivå och sin kontakt med sitt inre.

Vilket resultat har en månads detox gett?


 • Högre energinivå
  Jag känner mig enormt mycket piggare och behöver mindre sömn. På helgen vaknar jag i genomsnitt en timme tidigare än jag normalt sett gör när jag får sova ut.

 • Mage och matsmältning går som en klocka
  När jag startade min detox kände jag mig uppblåst och i det närmaste förstoppad.

  Matsmältningen är enormt viktig för allmäntillståndet. Om inte magen funkar mår man helt enkelt inte bra. Några tecken på matsmältningsproblem (som man ofta får när man stressar lite för mycket) är att man känner sig uppblåst, hård i magen, porig/irriterad hy, seg i både kropp och tanke. En detox är ett bra sätt att balansera upp matsmältningssystemet och ge kroppen en chans att återställa ph-balansen.

 • Fin hy
  Jag har en väldigt känslig hy som direkt avslöjar om jag stressat för mycket eller ätit olämplig mat. Jag får finnar och ser allmänt matt och konstig ut i hyn när mitt allmäntillstånd inte ligger på topp. Efter bara ett par veckors detox såg jag skillnad i hyn, till det bättre. Den ser enormt mycket friskare ut helt enkelt.

 • Inre balans/stressnivå
  Visst är det så att man har skitdagar fastän man detoxar. Det går inte att vaccinera sig mot livets dalar. Men det går att arbeta med sin inre balans så att inte de där dalgångarna blir riktigt så djupa. Man behöver givetvis inte detoxa för det, men en detox handlar om att välja sig själv och sin hälsa. Den känslan tycker jag i sig skapar en inre balans och styrka.

  Läkning är så mycket mer än bara en fysisk process.

 • Motivation/inspiration
  Med en högre energinivå följer motivation och inspiration till att följa sitt inre. En detox är inget mirakel, det är egentligen bara väldigt logiskt att det finns mer energi i kroppen om man tar hand om den. Jag upplever mig vara gladare och faktiskt mer social, hur märkligt det än låter.

 • Stärkt immunförsvar
  När jag drog igång min detox hade jag haft halsont i nästan 4 veckor (!). Jag hade en envis förkylning som vägrade släppa greppet. Den försvann efter ca 1 vecka.
 • Blodsockernivån balanserad
  När kolhydrats- och sockersuget inte längre har kontroll över kroppen åker inte blodsockret berg-och-dalbana.
 • Mat-intuition
  När sockersuget släppt och man har ätit näringsrik mat under några veckor börjar kroppen ändra sitt fokus. Man blir sugen på vad kroppen behöver. Det är en revolution!

För mig är detox så mycket mer än bara att rensa ut skit ur kroppen. Att detoxa är att välja sig själv. Att ta kontrollen från allt kemiskt skit som påverkar våra kroppar och faktiskt också våra liv!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Det här låter spännande och något jag verkligen borde göra själv. Orkar bara inte ta tag i matlagning och annat som man behöver se över för att få en detox att funka. Ja, jag borde förstås läsa in mig på alla inlägg du skrivit i frågan. Kan jag istället få be om en kort punktlista med vad du gjort för att rena dig själv?

En annan sak jag vill be om gäller din profil. Lååååångt ner på bloggens startsida ligger en kort förklaring om vem du är. Jag skulle ha önskat att den låg överst på sidan. Jag förstår att du som skribent vill förhålla dig anonym, men jag vill gärna veta lite grand om vem jag möter på en blogg. Åtminstone lite mer än du avslöjar. Jag vet t ex inte om du är man eller kvinna. Kanske inte spelar så stor roll, men jag vill hävda att det trots allt är en identifikationsgrej. Så visst kan du väl bjuda på lite fler detaljer om din person? :)

Jenny sa...

Hej Ingrid!

Tack för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg.

Nedan hittar du några länkar till inlägg där jag har punktat upp varför jag detoxar, vad jag undviker samt vad det är jag äter under en detox. Hoppas att det är till hjälp.

Det stämmer att jag är anonym (det ser jag att du också har valt att vara i din profil). Anledningen till min anonymitet är att det har mindre betydelse vem jag är. Fokus för min blogg är inte jag själv.

Önskar dig en trevlig söndag!

Om detox:
http://komtillbaka.blogspot.com/search/label/detox?updated-max=2009-10-27T03%3A00%3A00-07%3A00&max-results=20

Vilken mat jag brukar äta:
http://komtillbaka.blogspot.com/2009/01/detox.html

Alla inlägg om detox:
http://komtillbaka.blogspot.com/search/label/detox

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online