Från utbrändhet till livslust: TV4 Nyhetsmorgon om stress, utmattning och utbrändhet

tisdag 19 november 2013

TV4 Nyhetsmorgon om stress, utmattning och utbrändhet

Nästan 40 000 svenskar sjukskrevs under förra året för utmattning/utbrändhet. Utbrändhet är ett stort problem och skapar ett enormt lidande för väldigt många. Det är ett problem som väntas öka enligt Försäkringskassan. Ändå är satsningen på terapi i det närmaste obefintlig inom landstingen. Ett vanligt sätt för sjukvården är att försöka bota utbrändheten med antidepressiv medicin. 

TV4 Nyhetsmorgon i morse om stress, utmattning och utbrändhetDoktor Mikael Sandström diskuterar denna morgon ämnet utbrändhet på TV Nyhetsmorgon. Han diskuterar även antidepressiv medicin i samband med utbrändhet och varför det inte alltid är en bra lösning. Relaterade artiklar

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jenny,

Har nog skrivit det till dig tidigare, men jag gör det igen. Glad över att det finns någon i bloggvimlet som tar upp sådana här saker. Jag upplever en hälsoboom just nu, där många människor är medvetna om sin hälsa, men där den mentala hälsan ofta glöms bort och viftas undan. Jag har själv varit utbränd/deprimerad och blivit ganska dåligt bemött av läkare och vård. Antidepressiva tabletter har skrivits ut till mig utan att bry sig om återkoppling eller terapi. Jag har också den erfarenheten att man måste kämpa för att få terapi, vilket man inte alltid orkar när man mår som sämst. Och jag förstår inte riktigt vad det är med psykisk ohälsa (nu är ju just utbrändhet inte enbart psykisk ohälsa utan ohälsa för hela organismen) som gör att det dels fortfarande är ganska tabu, men att det ofta viftas bort som något som individen får klara på egen hand?

Anonym sa...

Hej Jenny! Har återigen hittat hit :-) Du skriver om det jag behöver och du skriver så bra. Inspirerad av dig och filmen du länkat till, fat sick nearly dead tror jag den hette. Såg den i fredags och köpte äntligen en råsaftscentrifug i lördags. Har nu testat flera av dina favoriter. Och är nu inne på dag 2 med juicefasta. Vill gärna detoxa mig. Får lära mig efterhand och känna hur det känns. Ska lägga till lite mer tillskott efterhand. Planen är 10 dagar juice till att börja med.
Kram Helene

Veronika Remišová sa...

För några månader sedan gick jag igenom samma förhållande / missförstånd med min man, vi har varit gifta i över 6 år, det var verkligen sött och ibland sent i fjol var det så hemskt eftersom min man började fuska på mig och letade efter en sätt att skilja mig, vi bröt upp innan 3 månader efter och vi kom tillbaka igen första kvartalet i år, bara förra månaden lämnade han mig helt och hållet med våra två barn bakom sig utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad att undra vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda i äktenskapsrådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till nytta jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för deras förståelse. Jag läste en inläggs kommentar online hur en valentinbaserad journalist hitta sann kärlek efter 9 år av relationen hjärtbråk och hon blev gift omedelbart några veckor efter att Drigbinovia lunchade en stava för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att få tillgång till Den personliga e-postadressen doctorigbinovia93@gmail.com av den andliga healen och en kärleksspellare.
Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort något för att skada honom eller få honom att känna sig dålig längre. Jag ville bara ha honom tillbaka till att älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Drigbinovia-e-postadressen jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min förhållningssituation till Drigbinovia och han lovade att hjälpa mig att få min man tillbaka hem. Jag gav det ett försök eftersom det inte finns något annat jag kunde ha gjort för att få hem hemma omedelbart på kort tid. så förvånansvärt fick jag ett telefonsamtal från min man efter två månader lämnade han hem utan ett ord eller meddelande, jag var så glad och jag hämtade snabbt han telefonsamtal och han försäkrade mig om att han kommer att komma över nästa dag och se Han kom hem hemma i går och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra underbara barn, det här är min största glädje av året. Jag bryr mig inte riktigt vad det betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Drigbinovia instruktioner och jag gjorde vad offer eller stavning process som krävs var allt gjort för min räkning. nu när jag pratar med dig nu lever jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek åtminstone det är vad det känns och jag gjorde allt mänskligt möjligt för att få honom hem hemma genom hjälp och hjälp från Drigbinova, den inhemska andliga healaren.
Jag är tacksam och tacksam för Drigbinovia stor man. Jag var först med rädsla för tvivel, men jag ger det ett försök och det fungerar för mitt gott. Jag är säker på att det här kommer att fungera för dig också, 100% säker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online