Från utbrändhet till livslust: Att bygga upp och balansera kroppen efter sjukdom

söndag 25 maj 2014

Att bygga upp och balansera kroppen efter sjukdom


Transylvanien. Där bakterien bodde.
Just nu tillämpar jag självläkning lite extra mycket. Blev smittad av en elak bakterie när jag var och jobbade i Rumänien för några veckor sedan. Blev för första gången i mitt liv inlagd på sjukhus. Fick fantastiskt bra hjälp och kunde återhämta mig snabbt. Däremot har energinivån släpat efter lite. Kroppen fick sig en smäll helt enkelt. Mitt fokus just nu är att bygga upp immunförsvaret och energin i cellerna.
Shots på ingefära och citron stärker
kroppen och immunförsvaret

Din intuition viktig komponent för läkning
Det kroppen vill ha får den. Jag tror att den enskilt viktigaste komponenten för självläkning är intuition. Dvs att koppla på medvetenheten kring vad kroppen vill ha och hur det jag äter/gör påverkar och känns i kroppen. 

Morotsjuice bygger blod och tillför
antioxidanter. 

Morötter, ingefära, citron och apelsin
(eller blodgrape).

Vad min kropp vill ha just nu
Just nu blir det mycket ingefära. Jag gör shots på ingefära och citron som jag dricker två gånger om dagen. Kroppen vill just nu ha leverreningsdrink (se recept här) och morotsjuice (morötter, ingefära, citron, apelsin). Jag dricker mängder med vatten och grönt te.

Dagen startas med ett glas varmt vatten
med citron (och ibland lite honung i).
Dock inte varmare än 40 grader (för då
dör de goda egenskaperna i honungen).

Hur gör du för att bygga upp din kropp efter du varit sjuk? Tipsa gärna i kommentarsfältet...


9 kommentarer:

My kids' Mom sa...

Hej,

Efter långvarig stress med högt adrenalinpåslag i kroppen har jag nu "gått i väggen" och har nästan inget Kortisol i kroppen (ligger på 50 och skall vara runt 600) Har du några tips och förslag hur jag skall återhämta mig och vad jag skall äta/dricka så tar jag tacksamt emot allt. Min kropp fungerar inte alls nu.

Tack för en toppen-fin blogg och för att du delar med dig av så mycket värdefullt.
Mvh, Anneli i DAlarna

Anonym sa...

Hej! Om jag känner minsta tillstymmelse till infektion så dricker jag te på färsk ingefära och gurkmeja. Citronvatten och ibland C-vitamintablett tar jag också. Jag ser till att jag inte fryser och/ eller är hungrig och sedan går jag och lägger mig helt enkelt.
Vänliga hälsningar
Maria i Uppsala

Anonym sa...

Både själ & kropp längtade efter värme & sol så familjen bokade 1 vecka till Mallorca förra sommaren och det gjorde så gott!
Jag bearbetade en hel del när vi kom bort från allt och bara tog hand om varandra, vilade mycket och åt god mat.
Om några dagar åker vi igen och är borta 2 veckor.
Jag återhämtar mig väldigt av det men beroende på hur man mår kan en semesterresa förstås också stressa....
Min energi har återvänt så pass att jag tog mig för att byta bort mitt jobb som var boven till min stress och jag känner att jag snart mår bättre än någonsin tidigare.

Anna

Unknown sa...

hviler så meget jeg kan og prioriterer min tid så jeg ikke har for mange aftaler. Jeg forsøger også at spise SuperFoods, fiskeolie og tage ekstra C-vitamin tilskud….

Sandra sa...

hej!

Har precis blivit fått bekräftat att jag har hypotyreos. Har läst lite i din blogg och, precis som du, är jag väldigt skeptisk till det här med levaxinet. Att kroppen kommer kräva mer och mer och tillslut kanske medicinen inte ens hjälper.

Alla dina inlägg är väldigt inspirerande och blir sugen på att börja med detox redan idag. Kommer fortsätta läsa och inspireras!

Sandra

Anonym sa...

Hej! Tack för en bra blogg! Jag har hittat ny inspiration att fortsätta med mina juicer bla.
Försöker även att trappa ned på gluten, men blir inte klok på vad som innehåller gluten. Trodde det var alla sädesslag, men vid googling får jag olika svar. Vet du?

Veronica sa...

Hejsan. Jag vill bara tacka för en underbar blogg, tittar in dagligen för att kolla vad som skrivits eller läser om gamla inlägg.
Ha en toppenfin dag!

Anonym sa...

Hej alla

UMS även här, vanligare än vad ni tror.
Fast mitt började med tinnitus.

Mitt tips är se över matlagning, börja laga egen mat, skippa alla snabbprodukter, se till så att ni får i er vitaminer och mineraler.

Tänk på detta tar tid, längre tid än många tror.

Torbjörn

Anonym sa...

Hej, mina bästa tips är: äta mycket high carb low fat raw food, dvs massor med frukt och mycket grönsaker. Sola varje dag i en halvtimme om vädret tillåter. Ta promenader i skogen. Äta tillskott av B12, järn och folsyra. Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online