Från utbrändhet till livslust: Väck upp dina sinnen!

söndag 23 augusti 2009

Väck upp dina sinnen!

Precis tillbaka efter en promenad innan frukost. Jag är egentligen ingen morgonmänniska på helgerna (läs inte på veckorna heller för den delen) men när jag väl tar mig upp tidigt är det magiskt. Det är så sagolikt fridfullt på något vis. Promenerade längs vattnet och insöp omgivningen.

Det är intressant att en liten promenad kan förvandlas till en stor upplevelse bara man gör sig själv påmind om sina egna sinnen...och vad som finns framför en här och nu.

Att väcka upp sina sinnen
Det lätt att glömma bort en tillsynes så självklar sak som förmågan att se. Vi använder ju synen, doften, smak och hörsel hela dagarna - kanske utan att egentligen lägga märke till vad vi får ta del av? Det är lätt att glömma bort hur viktiga våra sinnen är för vår upplevelse av livet.

Medvetandet är också ett sinne
Enligt buddhismen räknas även vårt medvetande som ett sinne. Egentligen är det inte så konstigt eftersom det ju är via vårt medvetande som vi upplever den information vi tar in via våra sinnen. Synen i sig ger inte en upplevelse, det är hur vi medvetet iaktar det vi ser som ger oss en upplevelse.

Mindfulness hjälper dig att uppleva mer av livet
Mindfulness är en teknik där man gör sig själv medveten om vad man känner, ser, hör osv. Det är egentligen så enkelt (läs men kanske just därför också svårt) att göra sitt liv enormt mycket rikare. Det handlar om att öva sig på att bli medveten. Medveten om vad man upplever omkring sig. Men å andra sidan, vad är livet om vi inte upplever det?

Kika gärna på filmen nedan. Den var lite av en aha-upplevelse för mig.

Önskar er alla en underbar, vilsam och skön söndag!

Reawaken your senses:


2 kommentarer:

botanosofi/maria sa...

Hej!
Eftersom du frågar: Ja jag har haft en bra sommar tack! Det är många bitar som fallit på plats, inte alltid så mjukt men nu ser jag mer av bilden iallafall och det är ju det som betyder något! Jag bor ju också alldeles underbart bra och kan praktisera mindfulness vareviga dag i en vänlig underbar natur.
Har även hittat en ört som jag aldrig funderat så mycket över (har skam till säjandes tyckt den varit så trivial, det kan man ju också analysera...)men som vad det verkar, fungerar utmärkt på det jag behöver stöd med. Citronmeliss.
Kram och på gensyn! Botanosofi/Maria

Jenny sa...

Hej min vän!
Hade visst missat att svara på ditt inlägg.

Låter som att du har haft en härlig sommar. Nu blir jag nyfiken på vart i landet du bor? Norr, söder, väst eller öst?

Är du intresserad av ört-medicin? Har du några bra tips att dela med dig av. Tips på örter för att bygga upp immunförsvar, såhär i svininfluensatider?

Önskar dig en ljuvlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online