Från utbrändhet till livslust: Värdet av återhämtning och möjlighet till spontanitet

söndag 30 augusti 2009

Värdet av återhämtning och möjlighet till spontanitet

Lugn söndag. Startade dagen med en promenad i solen innan frukost. En liten oskyldig afterwork i fredags resulterade i en bakislördag igår. Det kändes inte helt lyckat att slösa bort en hel dag på att ligga och tryffla under en filt i soffan. Fast å andra sidan behöver man ju sådana dagar med.

Idag tillbringar jag dagen med bokläsning, sencha-te (grönt japanskt te, rekommenderas varmt för er som gillar att dricka icke-smaksatta gröna teer) och ett besök hos en liten bebis.

Planera in obokade helger - spontanitet är antistress
Mitt schema tenderar att bli lite överhettat i perioder. Det händer att jag har veckovis med helger uppbokade. Visserligen är det kul att ha saker att se fram emot. Men ibland känns som en fångenskap att inte kunna göra precis det som faller en in. En stressfaktor för mig är att veta precis vad som ska ske veckor framåt. Därför har jag och sambon bestämt oss för att minst varannan helg ska vara obokad den här hösten. Varannan helg ska vara fri från planer.


Jag värdesätter spontanitet mer och mer. För mig är det en av de mest avstressande komponenterna i livet; att kunna göra vad jag vill när jag vill. Att boka upp egentid har för mig blivit ett väldigt enkelt och konkret sätt att utöva mindfulness (medveten närvaro).


"Your mind will answer most questions if you learn to relax and wait for the answer."


Önskar er alla en underbar och vilsam söndag!

1 kommentar:

Anonym sa...

bra blogg! alla mina helger är oplanerade. Har man och en liten 1 åring. Kan vara stesande det oxå att hitta på något att fylla dem med. Men mera stress att ha dem inbokade :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online