Från utbrändhet till livslust: Tankar och lidande

onsdag 9 mars 2011

Tankar och lidande

Jim Carrey pratar om medvetenhet. Jag måste erkänna att det känns lite ovant att se honom i det här sammanhanget. Men på ett sätt illustrerar det det skifte som jag tror att världen går igenom.

5 kommentarer:

den nakna coachen sa...

Underbart! Det strålar om honom och det är härligt att se.

Du har verkligen en fin blogg tycker jag.

Må bäst!

Linda

Anonym sa...

Hej, tänkte dela en tanke med dig. En del människor som talar om att vi går igenom en period där mänskligheten utvecklar en ny andlig medvetenhet menar att naturkatastrofer och liknande är en del av det. Är det något du funderat på/som du "håller med om"? Ha en bra dag!

Jenny sa...

Den nakna coachen!
Tack snälla du för ditt inlägg. Ja visst är det intressant att se denna sidan av Jim Carey?

Önskar dig dig allt gott!

Helig vardag, min vän!
Intressant fråga...Jag har inte ens tänkt tanken om jag ska vara ärlig.

Men...jag tror att vi ger saker och ting den mening som vi vill att de ska ha. För mig är inte jordbävningar, cancer och olyckor något som någon (gud?) kastar i vägen för oss för att vi ska "testas". Jag tror att livet innehåller både kärlek och rädsla och att vi tar del av båda (för hur ska vi annars kunna uppleva det ena eller det andra?). Att gå igenom svårigheter gör att vi utvecklas andligt...men det gör vi också av bra saker (finns det nåt mer utvecklande än kärlek?).

De två viktigaste händelserna i min andliga utveckling var att 1)komma ut och 2) gå in i väggen. Själva händelserna i sig hade inte påverkat mig åt något håll om jag inte hade valt att "använda mig av dem" (läs ge dem en mening). Jag tror att dem växande medvetenheten i världen består av hur vi individer utvecklas andligt...hur vi utvecklas (mot kärlek eller mot rädsla) av det som våra liv består av.

Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Tack för dítt fina och kloka svar!! Spännande exempel på andlig utveckling i ditt liv. Menar du komma ut som i "komma ut som homo (bi)"? Det är något jag själv gick igenom för ca fyra år sedan (35 år gammal), men inte sett i det perspektivet (även om det utvecklat mig som människa på flera sätt). Intressant! Sedan tycker jag om tanken att vi gör våra val i fråga om vilken mening vi ger händelser i livet/tillvaron. Tack!/Heligvardag

Jenny sa...

Heligvardag!
Jag ser det som att allt vi upplever i livet - både bra och dåliga saker - kan utveckla vår andliga/själsliga sida. Att komma ut är bland det svåraste men också utvecklande som jag gjort. Att outa sig innebär per definition att man måste välja att vara sig själv oavsett rädslan för vad det innebär (att bli avvisad, förlora vänner och familj etc).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online