Från utbrändhet till livslust: Att hantera osäkerhet och negativitet

torsdag 15 mars 2012

Att hantera osäkerhet och negativitet

"Är jag tillräckligt bra?", "När ska dom upptäcka vilken bluff jag är?" eller "Tänker dom nåt negativt om mig nu?" poppar upp i de allra flesta människors tanke- och känsloverksamhet då och då. Det är tankar och känslor som finns där varesig vi vill eller inte. Vi kan inte...och ska inte försöka springa ifrån negativa tankar. De är en lika naturlig del av oss som våra "goda tankar".

Kan man eliminera sina negativa känslor och tankar helt?
Livet är en dualitet. Inom oss bor hela känsloregistret. Från lyckligaste lyckokänsla till den mörkaste och hemskaste negativitet. Vi har förmåga att uppleva hela registret.

För varje känsla existerar dess motpol

Allt vi upplever har en motpol, annars skulle vi aldrig uppleva. Tänk efter, hur skulle du förstå att du var glad om det bara fanns lyckokänslor? Vad är ljus om det inte finns mörker? Dag och natt? Allt vi upplever är referenser.

Negativa tankar existerar, hälsa på dem, lär känna dem men låt dem inte ta över!
Hur våra negativa tankar och känslor påverkar oss beror på om vi väljer att agera på dem eller inte. Eländiga känslor, kopplade till vårt allra mest sårbara inre kommer alltid att existera. Jag kan inte radera alla tråkiga känslor och upplevelser i livet, men jag kan påverka hur jag väljer att bemöta dem.

Att lära sig öppna upp medvetenheten i livet
Jag har alltid ett val att välja hur jag bemöter mina tankar och känslor. Att agera på dem eller inte är upp till mig. Medvetenhet är det jag ska studera om jag vill eliminera lidande i mitt liv och göra luften lättare att andas...

"Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment." The Buddha

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh det var länge sedan jag tittade in här hos dig. Det var precis vad jag behöver just nu. Kram på dig! Helene

Almiras Hem sa...

Hej :)

Älskar din blogg!
Finns dagar då jag sitter länge och bläddrar i dina tidigare inlägg och bara läser och läser,, dina texter peppar ,matar och ger styrka!
Tack!

Med vänlig hälsning, Almira

Linda sa...

Tack för peppande inlägg!! Det behövdes!
kramTack för peppande inlägg!! Det behövdes!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online