Från utbrändhet till livslust: Att detoxa i en månad - omstart av en vintertrött kropp!

tisdag 7 januari 2020

Att detoxa i en månad - omstart av en vintertrött kropp!Detox 2020, dag 1 & 2 (30)

Januari är för många av oss den tröttaste, mest energilösa, omotiverade, glåmiga, smådeppiga månaden...när julen är över och man ätit, druckit och levt sig in i obalans. En detox är en omstart och något jag gjort varje januari sedan 15 år tillbaka. För mig är det ett förhållandevis snabbt sätt att ge sig själv utrymme att balansera kroppen och själen.


Vad innebär en detox?
Ja, hur detoxar man? Jag har skrivit många artiklar i ämnet men kortfattat kan man säga att det handlar om att ta bort det som belastar kroppen samt tillföra näring. Kroppen får chans att vila från det som tynger den och rätt byggstenar för att fungera bättre. Lägg till aktiviteter som stärker kroppen samt vila och meditation för att komma i kontakt med det kanske mest kraftfulla livsverktyg vi har - den ickefysiska kraft vi alla besitter inom oss. Några brukar kalla den för själen.
Varför är en detox också känslomässig och själslig?
Vi människor tenderar att bedöva oss själva på olika sätt. Inte sällan genom mat, alkohol, kaffe, socker, tobak osv. När man tar bort något som i vanliga fall fungerar som ett bedövningsmedel (inte sällan omedvetet) kommer man i kontakt med känslor och tankar som man kanske under lång tid trängt undan. Därför är en detox också känslomässig. Du kommer att möta dig själv i processen!

Det du behöver handlar du på din lokala matvaruaffär!
Det finns "detoxpreparat" som man kan dricka eller äta och som hävdar att det är lösningen om man vill avgifta kroppen. Jag tror absolut att vissa tillskott kan hjälpa kroppen att rensa sig men att enbart köpa på sig hälsokostpreparat är inte en lösning.
Jag äter och dricker det som går att köpa på min ICA-butik. Sedan har jag ett par tillskott i form av vitaminer och mineraler som jag lägger till. Men det behöver man inte göra.
Själva grundfundamentet i en detox är att äta och dricka livsmedel som sänker inflammationen i kroppen.

Att fasta fungerar för vissa. Jag har flera gånger juicefastat men för det mesta blir det inte så nuförtiden. Jag är ensamstående på halvtid och vardagen måste fungera i första hand.
Var snäll mot dig själv - det är ingen tävling!
Detoxar man för första gången kan man vara lite extra snäll mot sig själv. Är du storrökare som hinkar 12 koppar kaffe om dagen är det nog klokt att trappa ner försiktigt. Kaffeabstinens brukar ge huvudvärk. Men det blir inte lika smärtsamt om man dricker en eller ett par koppar om dagen i början av detoxen. Kaffe vill vi dock dra ner på eftersom det hämmar upptaget av bla järn.
Socker tar ungefär 7-10 dagar att rensa ut är min upplevelse. Under de dagarna är det normalt att man är lite "darrig" och sugen på att tugga på nåt hela tiden. Förbereder man sig på det blir det inte lika jobbigt. Det går över!

Här finns det mer information om detox och är du ute efter recept har jag lagt upp några här.
Här hittar du mängder med artiklar i ämnet.

Jag ska försöka dela med mig av årets detoxresa. Om du vill att jag skriver om något särskilt, kommentera gärna i fältet nedan!

Önskar dig som läst detta ett fint 2020 fyllt med kärlek!4 kommentarer:

CeciliaLundin sa...

Roligt att du är tillbaka!!!

Sandra sa...

Å va kul att du är tillbaka, din blogg har hjälpt mig mycket genom åren i min utmattnig. Tack för att du inspirerar, tröstar och ger hopp med dina inlägg

Unknown sa...

Mitt namn är merival. Jag vill tacka Dr Ajayi en fantastisk stavbeslag för att hjälpa mig att rädda mitt 10 års äktenskap. min man har alltid varit en bra man tills han plötsligt bytte och började fuska på mig med en dam som heter Anna. Min man slutade komma hem i den utsträckning han övergav mig och våra tre barn. Jag gick till hans familj för att hjälpa mig prata med honom men han vägrade, vid den här punkten visste jag inte vad jag skulle göra mer. tills jag hörde talas om Dr Ajayi kontaktade jag honom och han försäkrade mig att min make kommer att återvända till mig och barnen efter att ha perforrmerat några trollformler, så jag bestämde mig för att prova. Efter några veckor från ingenstans återvände min man hem, han var så nykter och ber om ursäkt för allt han har gjort mot mig och barnen. Allt tack till Dr Ajayi, stavmästaren för att ha räddat mitt äktenskap. om du behöver någon form av andlig hjälp kontakta honom på Viber / whatsapp: +2347084887094 eller e-post: drajayi1990@gmail.com han är 100% pålitlig.

Lava Showan sa...

Jag heter Robert Knight, från Förenta staterna,
Jag är skild från en son och min son heter Felix, han är 12 år nu,
Jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att förkorta det för att du ska förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son,
för några dagar sedan läste jag en artikel på förhållandeblogg publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa trasigt kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
Jag fick ett svarsmeddelande att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online