Från utbrändhet till livslust: Att starta om kropp och själ med detox

fredag 30 december 2011

Att starta om kropp och själ med detox

För mig börjar varje nytt år med omstart av kropp och själ i form av detox. Det är för mig ett sätt att balansera kropp och själ. Men vad är detox? ...och varför detoxar man egentligen?

Detox handlar om att ta bort intaget av gifter och ersätta det med näring
Det är egentligen väldigt enkelt. En detox handlar om att underlätta för kroppen att göra sig av med lagrade gifter och samtidigt tillföra ett högt intag av näring. Hur ofta låter vi vår kropp vila från kaffe, alkohol och socker? Detox är att låta kroppen vila och läka.

För många är mag- och matsmältningssystemet ur balans och det innebär att kroppen inte har förmåga att ta upp de näringsämnen som tillförs.

Att detoxa är att starta om och balansera kropp och själ. Att vila och komma i kontakt med sig själv.

Hur länge ska man detoxa?
Jag detoxar i minst 30 dagar. För mig fungerar det väldigt bra. Men det finns inget facit. Min upplevelse är dock att det tar minst 10-12 dagar att balansera sockerabstinensen och få igång mag- och matsmältningssystemet.

När är det dags för detox?
När energinivån är låg eller du känner att det är dags för något nytt. Har du symptom som förstoppning, gaser, dålig hy, orkeslöshet, dåligt immunförsvar, brist på motivation och livslust kan det vara läge att göra en förändring.

Vad ska man undvika när man detoxar?
Jag väljer att helt avstå från socker, snabba kolhydrater (bröd, pasta etc), kaffe, alkohol, tobak och kött. Men det räcker ofta med att bara välja bort något eller några av ovanstående. Välj det som du tror (och förmodligen vet) att din kropp tar mest stryk av.

Du kommer att kunna följa min detoxresa med start 1 januari.

Läs gärna fler artiklar om detox:

2 kommentarer:

Ylva Maria sa...

Har føljt din blogg sen 2008 då jag sjælv skrev Så Kom Solen-bloggen. Tack! Føljer dig med glædje, læser och inspireras. <3

Jenny sa...

Hej Ylva Maria!
Tack snälla för att du tog dig tid och lämnade en kommentar. Det uppskattas enormt mycket.
Jag kommer ihåg dig och din blogg. Nu får jag följa ditt twitterflöde istället!

Önskar dig ett 2012 fyllt av kärlek, glädje, hälsa och fantastiska upplevelser!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online