Från utbrändhet till livslust: Balansera upp kroppens PH-värde med detox - få bättre immunförsvar och bli piggare!

tisdag 4 januari 2011

Balansera upp kroppens PH-värde med detox - få bättre immunförsvar och bli piggare!

Detox, dag 4.

Mörkgröna bladgrönsaker – en gåva till dig som detoxar!

Mörkgröna bladgrönsaker vill man äta mycket av när man detoxar eftersom de har en fantastisk förmåga att balansera PH-värdet i kroppen. En stor anledning till att vi är trötta, får problem med magen, får problem med hyn och blir sjuka är att vi är försurade.

Låg syra-balans i kroppen ofta orsak till att vi blir sjuka
Du har förmodligen hört talas om försurade insjöar där allt liv blir obalanserat eller i värsta fall dör ut. Tänk på din kropp som en av de där insjöarna. Vikten av rätt syra-balans i kroppen är enormt viktig för ditt välbefinnande. Motsvarigheten till industriutsläppen i de stackars insjöarna får bli de gifter som vi dagligen stoppar i oss och utsätts för. Socker, kaffe, bröd, alkohol, miljögifter och tillsatser i maten gör att våra kroppar successivt försuras.

Mörkgröna bladgrönsaker "alkaliserar" kroppen
Med mörkgröna bladgrönsaker hjälper du kroppen att balansera upp PH-värdet men också göra sig av med slaggprodukter och gifter i kroppen. Har du problem med blodvärden eller förstoppning gör du rätt i att få i dig massor med mörkgröna bladgrönsaker.

Men om man inte gillar grönsaker då? Ja, då gör man en ”Green shake” (använd fantasin med frukt och grönsaker i mixern, enormt mycket godare än man tror) eller juice i en råsaftcentrifug. Har du problem med trög mage kan du slänga i lite linfrön i din ”green shake” och sedan dricka varmt vatten (kokt, drick aldrig varmvatten ur kranen) lite då och då under dagen. Varmt vatten stimulerar mag- och tarmsystemet och funkar utmärkt när man vill få igång magen.

Relaterade länkar:

2 kommentarer:

Caja: sa...

Följer din resa dag för dag....för att få ännu lite mer livslust inbjuder jag dig till kvällens sångstund inne hos mig.

Må väl/caja

Jenny sa...

Hej där!
Tackar, jag var inne och sjöng :)
önskar dig en ljuvlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online