Från utbrändhet till livslust: Vikten av att våga förändras: Utveckling och förändring

tisdag 25 januari 2011

Vikten av att våga förändras: Utveckling och förändring

Jag är av uppfattningen att vi alla lever med enorma potential inom oss. Oavsett vilken livssituation vi befinner oss i kan vi utveckla och förändra inte bara vår situation utan hela vår upplevelse av livet.

Förändring är en kraft som vi ofta glömmer att vi bär inom oss...kanske för att vi omedvetet väljer bort den?

"Självklart vill jag utvecklas, förändras till det bättre, vem vill inte det?" Ja, men räcker det att jag bestämmer mig för att vara öppen för förändring? Eller krävs det något speciellt av mig för att ta mig framåt?

Att utvecklas är att våga vara öppen
Att förändras är en process som kräver mod och en stor skopa självdistans. Om jag ska förändras måste jag vara öppen för att flera av mina uppfattningar, åsikter och ingjutna tryggheter som jag levt med under lång tid kan behöva raseras. Vi bär nämligen alla på begränsande uppfattningar av olika slag.


Det enda vi kan vara säkra på är att saker och ting förändras. Åt vilket håll kan vi bara påverka själva.

Att skapa förändring:
 • Öppenhet
  Att våga vara öppen för utveckling och förändring. Att kämpa emot är som att försöka stoppa tiden.

 • Mod
  Att förändras och utvecklas kan ibland vara riktigt läskigt. Att våga agera på nya möjligheter som presenterar sig kräver mod.

 • Fantasi
  Har du varit där i tanken...
 • Medvetenhet
  Att vara medveten är att koppla på sina sinnen i nuet. Vad försigår inuti mig och vad försigår runtom? En start är att börja betrakta sina känslor, att bli medveten om vad man känner - hur det känns och när.

 • Tillit
  Vi vet inte alltid vilken väg livet tar. Tillit är ett sätt att acceptera det faktum att jag inte kan ha 100% kontroll. Jag kommer bespara mig själv massor med energi om jag kan känna en trygghet i att jag klarar det.
 • Tacksamhet
  Tack för allt jag får vara med om. Tack för allt det svåra jag klarat av och allt det fina jag fått uppleva. Jag tackar och jag tar tacksamt emot nya, fantastiska upplevelser på min livsväg.

Inspiration från TED-talks och Tony Robbins:

7 kommentarer:

karolina sa...

så fin blogg! så fint du skriver!

Anonym sa...

Kom direkt att tänka på Nelson Mandelas ord när jag läste ditt inlägg:

"Vad vi fruktar mest är inte att vi är otillräckliga.
Vår djupaste rädsla är att vara omåttligt kraftfulla.
det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer mest.
När vi låter vårt eget ljus lysa, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma".

Lena sa...

Har precis upptäckt din blogg och har nu ägnat timmar i några dagar att läsa en stor del av den. Det är märkligt ibland hur det man behöver kommer till en; det känns som om du skriver direkt för mig :). Tack.

Din digitala vän sa...

Karolina:
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg. Det uppskattas så mycket mer än du tror!

Heligvardag:
Tack för ett fint och intressant citat. Mycket intressant! Läser det om och om igen. Har faktiskt aldrig hört det förut.

Lena:
Tack snälla du för att du lämnade ett så fint inlägg. Det uppskattas så väldigt mycket. Som en injektion av energi. Tack! :)

Anonym sa...

Jag snubblade över din blogg häromdagen och har sedan dess läst en hel del av det du skrivit.

Jag är sjukskriven pga stress-utmattning och har börjat vägen tillbaka. Att våga bli medveten och att vilja förändras är nyckelord för mig. Med små, små steg går jag framåt - att bryta invanda mönster är svårt. Men med tid, envishet och längtan efter livsglädjen kommer det att gå!

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Jag (och säkert många fler) uppskattar det. Tack.

Din digitala vän sa...

Hej Anonym!
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade ett fint inlägg. Tack också för att du delade med dig av din verklighet och din situation!
Du summerar det väldigt bra; att bryta invanda mönster är svårt men med små, små steg tar du dig framåt.

Jag brukar försöka påminna mig själv om att det ofta är de små förändringarna som för oss längre än vi tror. Det är lite att jämföra med ett fartyg som vid starten på resan girar några få grader åt ett håll. De små detaljerna kommer att förändra slutdestinationen helt och hållet. :)

Önskar dig en fin kväll!

Barbro sa...

Hej där!! kom över din blogg idag, efter att jag sökte på "utbränd" - vilken situation jag idag befinner mig i. Dessvärre kan jag inte läsa för mycket åt gången, dock har det lilla jag läst givit mig både hopp, men också tröst!! Tack fina Du. Har lagt din blogg som favvo så jag kan återkomma och fortsätta läsa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online