Från utbrändhet till livslust: Läkning av underaktiv sköldkörtel naturligt (hashimotos) - del 2

måndag 6 januari 2014

Läkning av underaktiv sköldkörtel naturligt (hashimotos) - del 2Jag hade inte kunnat föreställa mig det enorma intresset som gårdagens artikel om självläkning av sköldkörtelproblem fick. Flera tusen har läst och gillat artikeln och många har hört av sig. Behovet av att diskutera ämnen som detta är enormt. Jag har satt ihop en lite mer utförlig artikel på hur jag resonerar nedan.

Innan du läser vidare vill jag understryka att jag inte är medicinskt utbildad. Jag vill också understryka att jag inte rekommenderar någon att sluta med sin medicin. Jag rekommenderar inte någon att göra något speciellt. Det här är mitt resonemang över hur jag valt att göra med min kropp. 

Möjliga orsaker till sköldkörtelproblem
Det här är vad jag kom fram till i den information jag har hittat. Det är troligen inte omöjligt att man har en kombination av nedanstående när man drabbas av hypotyreos.
 • Glutenintolerans
  Det sägs finnas ett samband mellan glutenintolerans och autoimmuna sjukdomar. Orsaken är att man kan utveckla sk läckande tarm om man är intolerant. Läckande tarm innebär att osmält gluten går ut genom små hål på insidan av tarmväggen, rakt ut i blodet. Immunförsvaret känner av att glutenproteinet inte hör hemma där och börjar attackera. Om glutenproteinet fastnar i vävnader, till exempel i sköldkörteln får man hypo- eller hypertyreos. Attackeras bukspottkörteln kan man drabbas av diabetes etc.
  Jag har helt valt att avstå från gluten sedan jag fick min diagnos.
 • Näringsbrist
  Mineralbrist är vanligt och särskilt hos personer med sköldkörtelprobelm. Många lider brist på jod (se nedan om jodbrist), zink, selen, magnesium etc. Orsaken är att maten vi äter inte längre innehåller samma näringstäthet. Jordarna där våra grödor växer är magrare och ger inte skördarna tillräckligt med mineraler. Stress och skräpmat kräver även det mer mineraler för nedbrytning och avgiftning.
  Jag har valt att dricka mängder med juice på färska grönsaker och frukter samt äta mineraltillskott i form av kelp och multimineral. 
 • Lagrade gifter
  Förstoppning är ett av de symptom som brukar dyka upp vid sköldkörtelproblem. I alternativa medicinska system som Ayurveda anses förstoppning vara ett allvarligt tillstånd. Med förstoppning menas att man inte eliminerar tarmen ordentligt, inte detsamma som att gå på toa och småprutta lite ;) Tarmen ska tömmas ordentligt varje dag. Annars riskerar man att slagg lägger sig på tarmens insida och hindrar näring att tas upp samt att de lagrade gifterna påverkar viktiga funktioner i kroppen.
  Jag har valt att detoxa för att rena blodet, lever, mag- och tarmkanal och njurar för att minska risken för gifter som cirkulerar omkring och stör viktiga funktioner/organ.
 • Binjuretrötthet
  Binjurarna producerar stresshormonerna kortisol och adrenalin. Långvarig stress kan leda till binjuretrötthet (läs mer om binjuretrötthet här).
  Det är vanligare att kvinnor drabbas av sköldkörtelproblem och då ofta i samband med att man blir förälder. Jag är inget undantag och har själv en ettåring. Jag tror att orsaken till att man drabbas av sköldkörtelproblem många gånger kan ha en koppling till stress. Som nybliven förälder är sömnbristen en enorm stress för kroppen.

  Kopplingen kaffe, socker och binjuretrötthet (samt kopplingen till sköldkörteln)
  Min akilleshäl, kanelbullar.
  Ett vanligt scenario på tidiga tecken på binjuretrötthet är att man ökar intaget av kaffe och socker (kanske även gluten via kakor/bullar etc) för att på syntetisk väg öka energin i kroppen. Det fungerar i ett kortsiktigt perspektiv. Men nu kommer nästa endoktrina körtel att påverkas, bukspottkörteln. Bukspottkörteln har till uppgift att producera insulin. När insulinnivåerna går upp och ner (genom det ökade intaget av socker och kolhydrater) får bukspottkörteln jobba hårt för att stabilisera blodsockret. När både binjurar och bukspottkörtel går på högvarv blir sköldkörteln nästa funktion att drabbas.

  Det är enormt viktigt att balansera blodsockret när man läker sköldkörtelproblem och binjuretrötthe. Personligen tror jag att LCHF fått många att må bättre på grund av den läkande funktion ett stabilt blodsocker har på flera andra funktioner i kroppen.
Varför inte bara äta medicin?
Hypotyreos är inte ett tillstånd att leka med. Hade min doktor bedömt att mitt tillstånd varit akut hade jag ätit medicin. Jag är övertygad om att det finns flera olika scenarior där man bör äta medicinen. Däremot är jag tveksam till sjukvårdens sätt att lösa min situation.

När man börjar äta sköldkörtelhormon i kemisk form kommer den lilla funktion man har kvar i sköldkörteln att minska ytterligare (den har ingen funktion längre och somnar till ytterligare). Jag har funderat mycket över vad det är som händer när man kringgår en viktig funktion som sköldkörteln genom att sätta in ett kemiskt preparat. Vad händer med kroppen? Kan jag få problem med andra sjukdomar? Ett vanligt scenario verkar vara att man börjar på en dos och sedan successivt ökar genom åren. Men vad händer om man äter medicinen i flera år och sedan börjar få tillbaka symptomen? Vad händer om man äter en maxdos som inte hjälper? 

Risk för fler autoimmuna sjukdomar...
Något som känns oroande är att personer med autoimmuna sjukdomar tenderar att drabbas av andra autoimmuna sjukdomstillstånd. Ett logiskt scenario skulle kunna vara att om orsaken till ens autoimmuna sjukdom är glutenintolerans, och man får en medicin som levaxin, fortsätter att äta gluten helt ovetandes om att ens egna immunförsvar fortsätter attackera kroppen. 

Att bota sig själv...går det?
Jag vill tro att om naturen skapar ett problem så skapar den en lösning. Inom oss bor en doktor. Våra kroppar vill vara friska. I samma sekund som jag skär mig på en kniv startar en läkningsprocess i kroppen. Varför skulle inte samma kraft finnas för läkning av obalanser i exempelvis sköldkörteln?


Vad jag gjort för att läka mina sköldkörtelproblem:
 • Rensa kroppen
  En rejäl utrensning av kroppen krävs för att man ska kunna ta upp näringsämnen och tillskott som kan hjälpa sköldkörteln att läka. Läs mer om grundprinciper för detox här. Recept på juicer och smoothies som jag äter hittar du här.
 • Förändra kosten
  Maximera intaget av livsmedel som verkar
  antiinflammatoriskt och utrensande.
  Ingen som helst processad mat. Inga halvfabrikat, transfetter, bröd, kakor, socker, tillsatser, läsk. Ingen mat som kommer i en plastförpackning eller burk.
  Byt ut skräpmaten mot mängder med färska grönsaker, bär, frukt, nötter och fröer. Essentiella fettsyror från kokosnötsolja, avocado, linfröolja och lax är livsviktiga. Skaldjur och i viss mån kyckling innehåller bra ämnen för den som vill läka sköldkörteln.
  Ät paranötter varje dag! Paranötter innehåller mängder med bra mineraler som behövs för att kicka igång sköldkörteln. Även mandel har jag ätit varje dag. Faktum är att jag hade cravings efter mandel och mandelsmör redan innan jag visste att jag hade problem med sköldkörteln. Kroppen signalerar vad den behöver. 
 • Goda bakterier som läker magen
  Läckande tarm kan vara orsaken till sköldkörtelproblem. Läckande tarm innebär inte att man skiter på sig. Det innebär att små, små hål bildas i insidan av tarmväggen. Osmält gluten kan passera genom dessa små hål och gå rakt ut i blodet. Immunförsvaret känner av att det osmälta glutenproteinet inte ska vara där och börjar attackera. Om glutenproteinet fastnar i vävnader i sköldkörteln är en naturlig utveckling att man får problem med över eller underproduktion av sköldkörtelhormoner.
  Jag äter syrade grönsaker som jag gör själv (läs mer här). Men har även tagit tillskott i form av kapslar. 
 • Inget gluten!
  Det finns ett samband mellan glutenintolerans och autoimmuna sjukdomar. Det görs forskning (som sjukvården inte verkar känna till eller åtminstone inte tillämpar) som visar att gluten kan försätta immunförsvaret i ett autoimmunt tillstånd (dvs immunförsvaret börjar attackera kroppens vävnader, i det här fallet i sköldkörteln).
  Skippa gluten helt och hållet. Ta även bort mjölkprodukter då laktos hämmar upptaget av vissa mineraler, exempelvis magnesium. Mineraler är en viktig del av läkningen.
 • Stabilisera blodsockret
  Läs om kopplingen binjuretrötthet, bukspottkörtel och sköldkörtel och varför det är viktigt att stabilisera blodsockret.
 • Tillskott som aktiverar
  Se lite längre ner i denna artikel...
 • Balansera sinnetSkriv av dig, yoga, meditera, promenera eller vad som än fungerar för att kanalisera det som försigår inuti dig. Att bära omkring på gammalt skräp i sinnet ställer till det för kroppen och ökar stresspåslaget.
  Sköldkörteln sitter i halschakrat. Vad man än tror om österländsk medicin och tro så kanske det trots allt inte är någon slump att halschakrat står för kommunikation och förmågan att uttrycka sig.
 • Yoga eller andra balanserande
  och stressreducerande former
  av motion är att föredra.
Om han kan bota sig själv så kan väl jag...?
Jag hittade en video på Youtube om en man som också led av en autoimmun sjukdom. Han betstämde sig för att göra en drastisk åtgärd då åratal av värdelös medicin (som inte heller botade problemet) inte hjälpte. I filmen träffar han även på en annan person som led av samma autoimmuna sjukdom. Efter några månader av, visserligen hård insats i form av juicefasta inledningsvis samt förändrad kost, hade symptomen försvunnit för båda två. Så, om han kan, varför kan inte jag tänkte jag?

Recept på juicer och smoothies hittar du här

Video: Fat, sick and nearly deadLider du brist på jod? Det här är värt att veta
Jod är ett mineral som många med sköldkörtelproblem lider brist av. Men jod är inte bara viktigt för bildandet av sköldkörtelhormon (siffran i T3 och T4 betyder just antalet jodmolekyler), det är vitalt för bildandet av alla hormoner i kroppen. Men inte bara det, jod är en viktig komponent för avgiftningprocessen av flera gifter i kroppen: aluminium, kadmium, bly och kvicksilver. Om man har brist på jod har man troligen inte bara problem med sköldkörteln utan även en hög halt av gifter och tungmetaller lagrade i kroppen.

Men det är viktigt att inte överdriva jodintaget. För mycket jod sägs även det kunna orsaka underaktiv sköldkörtel (läs denna artikel).

Skillnad på jod och jod?
Jag började med att använda losoljod men upplevde en sorts obehag, som om jag inte mådde bra av den. Fick en känsla av att ha en klump i halsen, som om sköldkörteln förstorats och kände mig allmänt konstig i kroppen. Så jag bytte ut den mot kelp istället och då försvann obehagen. 


Sambandet mellan brist på näring och lagrande av gifter i kroppen
Selen är ett ämne som många med sköldkörtelproblem lider brist på. Även selen är viktigt för avgiftningsprocessen. Äter man mycket processad mat med syntetiska ämnen, höga sockerhalter, alkohol och socker krävs magnesium för att bryta ner och avgifta ämnena. Brist på magnesium påverkar även det avgiftningsprocessen. Lider du brist på näring har du troligtvis ett överskott av gifter och slagg i kroppen. Därför är det enormt viktigt att börja med att rensa kroppen, annars åker alla näringstillskott och all mat du lägger pengar på bokstavligen rakt ner i toastolen utan att tas upp av kroppen.

När avgiftningen kommit igång och plack, slagg och slem rensats bort kommer näringen vi äter att kunna nå hela vägen ut till cellen. Det är då den verkliga läkningen startar.


Det cellerna behöver - det behöver du för att läka!

Allt i våra kroppar är uppbyggda av celler. Så om kroppen ska fungera måste cellerna fungera. Det är bara det att en cell låter så väldigt diffus och komplicerad. Måste man vara nobelpristagare för att kunna förstå sig på sig själv på cellnivå? Jag tror att det egentligen är ganska enkelt. Det våra celler behöver för att fungera är syre, vatten, aminosyror, glukos och essentiella fettsyror. Med andra ord måste kosten vi äter/dricker innehålla de byggstenar (näring) som cellerna behöver. Men vår kost ska inte bara innehåller dessa byggstenar utan även i en form som kroppen känner igen. Dvs vi bör äta samma byggstenar (näringsämnen) som vår kropp består av. Syntetiska tillsatser och sötningsmedel hör inte hemma i kroppen. Se gärna nedanstående video där Dr. Gary Tunsky förklarar läkningsprocessen i en kropp på ett annorlunda sätt än vad sjukvården brukar.

Om näring och energi ska nå ut till cellerna måste du städa "vägen" dit. Därför är en rening vital. Alla pengar du lägger på tillskott och mat åker annars rakt ner i toastolen.

Video: What the cell is going onMinska gifter i vardagen
Jag resonerade "många bäckar små" när jag valde att även göra andra justeringar för att dra ner på gifter som eventuellt belastar min kropp och påverkar min sköldkörtel negativt.
Det finns några enkla saker man kan göra för att minska intaget av fluor (som konkurrerar ut jod, som i sin tur är vitalt för produktionen av sköldkörtelhormon) samt hormonstörande gifter.
Jag har valt att byta ut min tandkräm mot fluorfri. 

Fluorfri tandkräm, giftfria lotioner och deo
Jag har även valt att byta ut alla mina svindyra och giftiga hudlotioner. Antirynkkrämen har åkt ner i soporna (ja, jag erkänner, jag använde antirynk förut). Istället använder jag ekologiska oljor och vet du vet, det är bättre!
Efter att ha lyssnat på ett radioprogram i P1 om hormonstörande ämnen i plast har jag även valt att byta ut min vattenkokare i plast (då värme gör att skiten frigörs). Har slängt bort plastlådor och värmer inte mat med glad-pack och liknande.
Jag valde även att byta ut mitt schampo och balsam mot ekologiska alternativ. Liksom deo (den utan aluminium även om den inte är så bra som vanlig, tips mottages gärna!).
Parfym har jag inte sprayat på sköldkörteln på ett tag heller.


Tillskott som aktiverar sköldkörteln
 • Mineraltillskott
  Jag äter multimineraltabletter samt kelp som innehåller jod. Men även chlorella innehåller mineraler, liksom grön juice. Läs mer nedan.
 • Chlorella
  Chlorella har flera
  egenskaper som är bra
  vid sköldkörtelproblem.
  Chlorella är en blågrön alg som jag valt att använda mig av eftersom den har flera funktioner. Den är både syresättande (och renande) för blodet vilket gör att syre kan fraktas ut till cellerna. Att rena blodet är en viktig del av att läka kroppen.
  Chlorella är ett viktigt verktyg för avgiftning av tungmetaller som sägs vara en orsak till att man får sköldkörtelproblem. Chlorella innehåller även mineraler vilket i sig bidrar, inte bara till bildandet av sköldkörtelhormon, utan även avgiftning av band annat tungmetaller.
 • Maca-pulver
  Maca pulver sägs
  hjälpa vid nedsatt
  sköldkörtel
  Maca är en rot som växer på riktigt väderutsatta platser i sydamerika. Men det är just dessa utsatta platser som skapat dess egenskaper. För att överleva har den varit tvungen att utveckla ämnen som står emot kyla, torka, mögel osv. Dessa ämnen har fantastiska egenskaper på människokroppen. Jag kom över en artikel av den doktor i USA vars patienter börjat äta maca-pulver och efter några månader varit tvungna att sluta med sköldkörtelmedicinen. 
 • D-vitamin
  I vårt mörka land får vi inte i närheten av tillräckligt med D-vitamin under vinterhalvåret. Det påverkar många olika processer i kroppen. Jag har ätit vitamin D3 varje dag och har tagit dubbel dos jämfört med RDI.
 • Ashwagandha 
  Flera studier som gjorts
  på ashwagandha
  är värdefull information
  för den som läker sköld-
  körteln.
  Ashwagandha är en av mina viktigaste "mediciner". Det har gjorts mängder med intressanta studier på denna rot, som även kallas Indisk ginseng.
  Ashwaganda har egenskaper som stöttar binjurarna (läs mer om binjuretrötthet ovan) och det är i första hand därför jag har valt att använda den. Den är stress och ångestdämpande och kan till och med fungera lindrande för den som har depression.
  Forskare vid university of Texas har hittat fördelar med ashwagandha där receptorer i hjärnan (GABA) stimuleras och medför en stressreducerande och avkopplande funktion.
  Ashwagandha sägs bidra till mer klarare tankar och minnesfunktion. Den sägs även bromsa nedbrytningen av hjärnceller vid demenssjukdomar.
 • Triphala rose
  Triphala är ett Ayurvediskt
  örtpreparat som fungerar
  renande.
  Jag använder Triphala som är ett skonsamt Ayurvediskt örtpreparat. Det hjälper kroppen till avgiftning på en djupare nivå. Dels fungerar magen bättre men avgiftning sker även i vävnader, blod och muskler. Läs gärna mer om Triphalas funktioner här

  Triphala stöttar levern (liksom tarmarna) som är en viktig funktion vad gäller omvandlandet av sköldkörtelhormonerna T3 och T4.
 • Färskpressad juice & smoothies
  Färskpressad juice är ett bra
  komplement för att tillföra
  nödvändiga mineraler, vitaminer
  och vätska för läkning. 
  En av de allra viktigaste förändringarna jag har gjort är att juicefasta. Med det menar jag att jag har bytt ut vissa mål mat mot färskpressad juice på grönsaker och frukt (Lemon ginger blast, juice med rödbetor har varit mina favoriter). Men jag har inte plågat mig själv, har valt att känna efter hur kroppen känns och ätit fast föda om jag känt mig svag eller risig. Dock får man räkna med att man känner sig lite risig när man detoxar. Det är så att säga en del av avgiftningsprocessen.

  För den som har problem med matsmältningen (vilket troligen dom flesta har) är juice ett sätt att få i sig näring. Det är lättare för kroppen att ta upp näringsämnena via juicen än om man äter själva frukten/grönsaken. Det betyder inte att man inte ska äta grönsaker då vi även behöver fibrer. Det betyder bara att vi behöver både ock. Vi behöver mineraler, vitaminer, klorofyll och vätska från juicen och juice är ett sätt att boosta kroppen. Kombinera gärna juicen med gluten- och mjölkfria smoothies.
 • Essentiella fettsyror
  Brist på essentiella fettsyror kan i sig få symptom som nedsatt hormonproduktion. Dessutom kan brist på essentiella fettsyror bidra till att man får problem med binjurar och fortplantningsorgan. Allt hänger ihop, näringsbrist - överskott av lagrade gifter - nedsatt hormonproduktion.
  Jag har sett till att få i mig ordentligt med bra fetter från kokosnötsolja, nötter, fröer, linfröolja, olivolja, avocado, fet fisk osv.
Video: how to have a healthy thyroid
Dr. John Bergman tar upp vikten av att se över, inte bara sköldkörteln, utan även andra organ vid hypotyreos.Recept på smoothies och juicer

Jag har nu lagt ut recept på de juicer och smoothies som jag dricker varje dag.

Allt gott önskar jag dig!

Referenser
Jag har hämtat information från olika källor. Här har du några...

68 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man prova detta trots att man går på levaxin? Vill bara ha mitt liv tillbaka.

K A T A R I N A sa...

Jag blir glad att läsa detta..har ätit levaxin i 20 år...överviktig...stresskänslig..m m...detta ska provas!!!!
Kramar

Maria sa...

Tack! Superintressant! Vilket jobb du lagt ned, det är verkligen imponerande.

Jenny sa...

Hej på er!
Tack snälla för att ni tog er tid och lämnade en kommentar.

Anonym och KATARINA,
jag rekommenderar inte någon att sluta med sin medicin (är inte själv medicinskt utbildad). Det kan vara klokt att samråda med doktorn innan man gör någon förändring som är kopplat till medicinen.
Det jag läst är att man ska undvika att äta levaxin tillsammans med exempelvis järn då det kan ta ut effekten. Man bör vänta ett par timmar efter man tagit sitt levaxin innan man äter exempelvis järntillskott.
Däremot har jag svårt att se att det skulle innebära problem att sluta med gluten, samt börja äta/dricka livsmedel som innehåller näringsämnen som kan verka läkande på sköldkörteln och kroppen i övrigt.
Om ni gör ett försök, snälla hör av er om hur det går för er! Jag vill hemskt gärna veta om detta fungerar på fler än mig.

Maria, tack snälla du för din vänliga kommentar. Den värmer!

Marie sa...

Tack Jenny för att du har tagit dig tid att skriva ner alla dina erfarenheter, vet många som är jättetacksamma :)
Ser fram emot lite idéer på juicer för oss med Sköldkörtelproblem.
De flesta gröna är ju inte bra bra för oss, som tex grönkål, spenat, broccoli, blomkål, brysselkål mm.
Och då blir det så mycket samma ;)
Önskar dig en härlig dag <3

PeaceLaguna sa...

wow säger jag bara. Vilket superbra jobb du gjort och vad glad jag blir som hittade hit. Jag har gått och funderat över hur jag ska göra för att bli kvitt min levaxin som jag tagit i så många år.

Jag har redan börjat med yogaövningar som ska vara bra för sköldkörteln och här finns massor med förslag på hur jag ska gå vidare.

Äntligen en stjärna som lyser starkt på min himmel igen... Tack tack tack...

Unknown sa...

Fantastisk info! Bra istället för deo är kokosolja med bikarbonat i under armarna. Kram

Patricia Erlandson sa...

Så bra info. Kommer att länka till detta i mitt nyhetsbrev i nästa utgåva om det ok. Har länkat till det i länken under mitt namn.

Anonym sa...

Hej.
Tack för intressant artikel. Har levt med en "svullen sköldkörtel" i över 10 års tid. Gick den alternativa vägen på en gång.
Den är ännu svullen - och den har en underfunktion. Jag har lärt mig leva med den och den är tydlig när jag inte sköter mig (för mkt socker, vin, lite sömn etc).
I höst blev jobb och privatliv för mycket som resulterade i en utmattning - som är svår att acceptera för en fr.duktig. Binjurarna har gått på max och med hjälp av ashwaganda och andra tillskott har jag kunnat balansera upp kroppen någorlunda.
Jag har haft turen att få träffa Peter Wilhelmsson naturläkaren som hjälpt och förklarat mycket för mig. Och via honom har jag fått ett "reningsmedel" som jag äter i en shake - och som hjälper oerhört mycket.
Det tar tid att lära sig leva med den här knölen - och inse att det handlar om en livsstilsförändring. Som du skriver om allt det gröna - det är svårt. Spenat är gott, så även glutenfritt bröd…
Glad att någon länkade till din blogg - så jag fick ta del av denna mycket nyttiga läsningen.

Nathalie sa...

Du är helt fantastisk. Tack för att du delar med dig av allt detta! Jag har också Hasimoto, sedan nio år. Tar Levaxin som jag fått öka med mina två graviditeter. Efteråt har jag inte kunna gå ner i dos igen. Lider av en massa sidosymptom som jag inte kopplat ihop med sjukdomen innan. Däremot har jag läst om att man kan få fler autoimmuna sjukdomar och läst om vad gluten gör med kroppen. Så sedan 6 månader äter jag glutenfritt och nu vekar det som jag behöver gå ner lite i dosen Levaxin. :-) Väntar på provsvar just nu. Det gör mig peppad att prova mer av allt det du gör! Blir så inspirerad av denna blogg. Den är otroligt värdefull.

Anonym sa...

Hej! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter - värdefull information! Undrar bara om allt detta gäller för alla former av sköldkörtelbesvär/sjukdom? Om det är något som inte kan rekommenderas vid Graves sjukdom,överproduktion(kost, kosttillskott, preparat, m m). Min man fick den diagnosen ställd för ca 1 år sedan, ordinerades efter en tid Levaxin och Tiotil (tar fortf). Går hos kinesolog som testar fram behov av tillskott, preparat, m m.
Vi äter en kost fri från mjölk, allt från säd, majs, ris, potatis (stärkelserikt), alla former av socker (p g a det, i stort sett ingen frukt). Inget med onödiga tillsatser. Äter en hel del grönsaker/rotfrukter. Tomater, aubergin, potatis - inte bra, så det avstår vi. Fick nyligen veta att kål inte heller är bra. Trodde det var de gröna varianterna, inte blomkål - så vi har ätit en hel del sån. Blomkålsris, mos, m m. Nu undrar jag VILKA grönsaker, frukter rekommenderas vid sköldkörtel/besvär-sjukdom att äta, resp att avstå helt från?
Tacksam för svar! Zias

Anonym sa...

Hej! Tack för din långa redogörelse och alla tips som är bra för oss med hypotyreos! Jag har ett tips; det går att få tag på naturlig torkad svinsköldkörtel i Sverige; Thyrocurin eller Tyractive heter dom. De är inte så starka som Levaxin (beror på vilken dos man tar) och inte så lätt att "ställa in", dvs att veta hur mycket man behöver, men väl värt att testa.

Anonym sa...

Tänk om jag hade vetat allt det här innan jag blev tvungen att operera bort min sköldkörtel.....den var överaktiv....mycket bra artikel.
Nu när den är borta så måste jag äta levaxin resten av mitt liv.

Anonym sa...

Intressant artikel!
Jag är substituerad sedan drygt två år, drabbades av utmattning, övervikt och depression. Är nyfiken på att prova kelp. Har också hört att propolis är reglerande.

En trolig orsak till glutenintolerans är att dagens vete är hybrider där fröet har en eller två sorters gluten istället för flera hundra olika sorter som det var från början. Man kan anta att den här koncentrationen av bara en-två sorter inte är nyttig. Ännu en orsak att bevara och äta gamla kulturväxter och ekologiskt och undvika hybrider, kemikalier och gmo etc.

Hälsingar J

Vajjer sa...

Hej Jenny! Väldigt inspirerande läsning. Jag har hypotyreos men inga antikroppar mot sköldkörteln syns i blodprov, av okänd orsak verkar det som. Har du antikroppar mot sköldkörteln och vet på så sätt att din "sjukdom" är autoimmun? Funderar på om jag ska våga hoppas att detta hjälper på mig. Vore tacksam om du hinner svara :)

Jenny sa...

Hej Vajjer!
Tack för din fråga.
Jag har antikroppar. Det är det som definierar en autoimmun sjukdom som Hashimoto's.
Din hypotyreos beror troligen på något annat om du inte har antikroppar. Har du tagit blodprover på T3 och T4 separat? De blodprover som tas är ofta endast på T4. Det mest potenta sköldkörtelhormonet av de två är T3 (det som egentligen gör jobbet). Så det är nog bra att kolla om exempelvis T3 ligger lågt. Om T3 är lågt kan det handla om jodbrist exempelvis.

Hör gärna av dig och berätta hur det går! Önskar dig allt gott.

/Jenny

Eva sa...

c/o Gerd gör bra, giftfri, ekologisk deo som funkar! (kokosfett och bikarbonat har jag när jag inte ska göra nåt ansträngande)

Anki sa...

Så intressant! ! Väldigt inspirerande och verkligen en bekräftelse på mina egna funderingar och val av sätt att leva, jag har också en kropp som inte vill och fungerar som den ska men är på bättringsvägen. C/O GERD Eco Deo fungerar bra (Svenskt ekologiskt tillverkas i Jokkmokk) så även Forever Livings Aloe Ever-Shield deo stick!
TACK, för dina ord!!

Anonym sa...

Jag kände mig utbränd och dödstrött efter en lång stressperiod (känslomässig stress) Jag gick till doktorn för provtagning (av blodvärde, sköldkörtelfunktion mm) Innan provsvaren kom försökte jag följa min intuition angående vad min kropp behövde. Jag hittade en Ayurvedisk fb-sida av en slump (?) och beställde Triphala Rose, jag började också dricka varmt vatten med citron o honung varje morgon. Dessa två saker detoxar levern på ett milt sätt. Jag slutade med vanligt kaffe och bytte till koffeinfritt. Jag började också ta vitamintillskottet Gerimax.+ D-vitamintillskott som innehåller de vitaminer binjurarna behöver. Sedan kom provsvaret som visade underfunktion i sköldkörteln. Då förstod jag att min intuition visat mig helt rätt saker. Jag tänker fortsätta lyssna för jag vill inte ta medicin. Nu ska jag börja dricka nässelté, äta avocados och meditera mera. Vet inte varför men det kommer att visa sig. Intuitionen kommer före vetskapen om varför har jag märkt.

LevaLivet.Nu sa...

Intressant!! Bra information!! :-)
Här är tips på en deo jag använder:

http://levalivet.nu/2013/06/11/188-en-hemgjord-effektiv-deodorant/

Jag använder inget annat än denna sedan jag hittade detta recept. Prova gärna och se om du gillar den!!

Anneli Sjögren sa...

Tack för en helt fantastisk artikel! Mycket av det du skriver gör och äter jag redan, men förstår att jag måste plocka bort gluten och mjölk också...! Jag har knölstruma men äter tack-och-lov ingen medicin!
Tack än en gång!

Jeanette sa...

hej underbar läsning ..men hur funkar det utan sköld körtel ...kram

Anonym sa...

Hej!

Jättebra artikel! Tack för att du delade med dig :-). Jag har slutat med min Levaxin. Ätit den sedan jag ar 14 år och slutade för lite drygt 1,5 år sedan 35 år gammal. Det var och är fortfarande en process. Det viktigaste i mitt fall har varit utrensnings processen av både min fysiska kropp och mina emotioner.

Lycka till allihopa ni som kämpar så tappert! Tänk på att det tagit lång tid att komma ur balans och det brukar ta minst lika lång tid att åter komma i balans. Jag ser det som det bästa som hänt mig! Att få göra en djupdykning i mig själv och lära känna mig själv på ett sätt som jag aldrig gjort annars! Jag känner mig oerhört lycklig över att jag dragit i gång den här processen i mitt liv. Det har varit det svåraste jag gjort någonsin men nu när jag känner livslusten åter pulsera i mina ådror känner jag mig väldigt tacksam och rörd!

Massor av kärlek till er allihopa!
Från Marie

Berit sa...

Jättefin blogg du har. Vacker och inspirerande.
Jag håller på mycket själv. Använder färska örter som nässlor maskros och diverse "ogräs". Det är alldeles gratis om man har möjlighet att plocka. Det finns en myriad av hälsosamma växter ute i naturen.
Hälsa ur Guds apotek av Maria Treben har blivit min hälsobibel.
Att läsa dina recept med bilder får det att vattnas i munnen. Tack för inspirationen.

Anonym sa...

Det här var trevlig läsning. Tack!
Står i startgroparna för att kolla upp mina värden, och det känns fint att veta vilken väg jag kan ta när svaren kommer.

Cissi sa...

Hej! Har läst detta med stort intresse. Jag har hypertyreos, alltså överproduktion av sköldkörtelhormon, fick jag helt nylagt veta. Håller påa tt kolla upp detta olika vis, uddar om du har ngn aning om vad som fungerar för detta? Flera v dina tips är ju tillämpar föra tt skaffa bättre hälsa generellt, men jag tänker på om du känner till ngt annat, som vitmanier etc. Vänlig hälsning från Cissi

Anonym sa...

Hej och tack för allt du tagit reda på och grattis till att du besegrat ditt sköldkörtelproblem och sjukvården.
Jag har ett S-TSh på 4,1 men vet inte om det då är under eller över produktion.
I övrigt så äter jag mycket av det du föreslår redan, men broccoli groddar och färska en hel del för att det är nyttigt.
Linfröolja varje morgon och ofta smothie, så varför är inte min sköldkörtel ok då?
Vet inte om du har tid och lust att svara, men om du har det är jag tacksam.
Hälsningar
Pia
Må väl!

Emilia sa...

Har precis hittat till den här bloggen, tack för ett bra inlägg! Jag har haft hypoteryos men nu ligger proverna inom normalt om än något lågt, har i samråd med läkare slutat med mediciner och mår bra. Proverna gällande antikroppar visar fortfarande positivt, men jag ligger som sagt inom det normala i hormonnivåer, hur kommer det sig undrar jag? Har du några funderingar? Känner igen mig själv i mycket av det du skriver och kommer prova på några av de vitaminer och mineraler du föreslår.

Anonym sa...

Hej,

Bra artikel!!!

Man ska starta mycket långsamt med iosoljod vilket annars kan ge en stark reaktion. Bättre jod tror jag inte finns. Kaliumjodid kan ju överbelasta sköldkörteln vilket iosoljod inte riskerar att göra i samma usträckning.


Lycka till!

Sofia sa...

Hej. Vilken bra blogg... Jag undrar hur mycket kelp du tar för sköldkörteln? Vilket multvitaminpreparat använder du? Tack för svar. Kram!

Anonym sa...

Hej!
Jag har alla symptom som du beskriver men efter flertalet tester så bedömer sjukvården att jag inte behöver medicinera trots hörselnedgång, tappat hår, viktuppgång, orkeslöshet, nedsatt immunförsvar, sömnproblem mm.
Allt dök upp efter graviditet. Jag tar nu dhea sedan länge vilket tagit udden av det värsta men inte hjälpt fullt ut. Jag ska nu prova de tillskott du föreslår och jag undrar nu om du tar dem alltid eller om du tar dem i perioder. Blir ju en jädra massa piller att hålla reda på! :)

Tack för att du delar med dig, means the world to me!

Sweetbon sa...

Recept på giftfri deodorant som fungerar bättre än vanlig deo:
En del potatismjöl
En del bikarbonat
En del ekologisk kokosolja
Blanda ihop till en slät kräm och förvara i glasburk. Om det är en varm sommar så kan andelen potatismjöl behöva fördubblas. Krämen smörjs på i lagom mängd och ger inga fläckar på kläder.

Anonym sa...

Hej hur gick det Natalie? Du som prövade glutenfritt och trode att din levaxindosen behövde sänkas. Behövde den det? Är så nyfiken på sambandet gluten och levaxin.
Hoppas på svar från dig eller annan med info kring detta!
/Jessica

Anonym sa...

Hur gick det? Fick du gå ner i dos?!? /Jessica

Fistfunk sa...

Oj, vilken bra sida med massa tips och råd. Jag fann ingen mail till dig Jenny och lägger därför en länk till viktig information här www.lfs-web.se/glutenintolerans.htm
Med vänlig hälsning
Jerker

Frida sa...

Hej, vill bara säga tack för en mycket inspirerande blogg, har själv hypoterios och äter levaxin sen några år tillbaka men mår inte bra. Nu ska jag prova med din metod och se om det hjälper. Har länge gått och undrat varför inte vården ger rekomendationer att träffa en dietist eller liknande då detta är en sjukdom som är så tätt bunden med kosten. Tråkigt tycker jag, de kollar så att blodprover ser okej ut men tar inte hänsyn till patientens individuella hälsa, sån man inte kan ta prover på.. Iallfall så har jag en liten fråga, Vart köper du din "Chlorella"? Och tar man den lite är man vill eller är den bäst att tas på morgon/kväll, Innan/efter matintag?
Mvh Frida, en ny läsare.

Anonym sa...

Tack så mycket för sen här bloggen!
Kan man äta nötkött ?
/Robert

Alexandra sa...

Tach för ytterligare en inspereande arikel :)

Triphala rose bilden har jag tagit åt Veda Vila *roligt att se den *

Ha en härlig dag

Anonym sa...

Tips på deo är Marigolds parfymfria deo, om man inte har tid att göra egen. Den har varit den enda hittills som fungerat utan lukt. Deolicious är ok, men ibland funkar den inte tyvärr.

P sa...

Tack för inspiration. Följer dig via mail. Skriver på en liknande blogg. muslimskglutenochlaktosfri.blogspot.com

Unknown sa...

Hej Jenny! Såg din alldeles fantastiska blogg och trots att jag inte har några problem med sköldkörteln så var jag tvungen att läsa om hur du gått tillväga och dina insikter. Du skriver så bra så man bara måste läsa -skall fortsätta att följa din blogg och ser att du även har en face-book-sida som jag nu lagt till för att följa.

Då jag tycker detta måste spridas så har jag länkat till din blogg på fb-gruppen Läka naturligt, då jag tycker den passar så utmärkt där. Hoppas att du tycker det är ok, vilket jag helt enkelt utgår ifrån. :D

Lycka till med dina skriverier som kanske tom borde komma i bokform?
Hälsningar Ylva

Unknown sa...

Hei, her er mitt receipt på deo, som funkar jättebra. Recept på norska, men det går väl bra? http://kristinkoker.com/2015/05/21/hjemmelaget-deodorant/

Anonym sa...

Tack för intressant läsning!!

Här kommer mitt tips på deo som jag tycker är superbra!!

1 del ren bikarbonat (finns att köpa från tex Organic Makers)
2 delar potatismjöl
4 delar kallpressad kokosolja
Eterisk olja (jag har använt May Chung, också från Organic Makers)

Mycket effektiv och god doft!! Alla jag berättat om denna deo för älskar den! Även en vän till mig som har stora problem med svettningar och alla naturliga deo hon provat fick henne att svettas som ett ösregn, men när hon provade denna blev det mycket bättre! Lycka till!! :-)

Boris D. sa...

Bra samling information. Problemet med nedsatt sköldkörtelfunktion är mycket stort, men ignoreras ju av den offentliga vården.

Sådana här bloggar är å andra ett pinsamt underbetyg för våra läkare och specialister (endokrinologer).
Har under åren hört flera personer som efter många om och men lyckades få en tid hos en endokrinolog, men som då blev uppläxade av specialisten som försökte övertyga patienten om att inget egentligen var fel! Och detta UTAN att ens ta upp en anamnes och beställa prover!! Det är ett märkligt beteende, om man betänker att man inom medicinen ska VETA, inte tro. Känsliga personer blir lätt knäckta av sådan 'hjälp'. Förutom att ett sådant bemötande strider mot lagen.

----
Tips till Jenny: Tryckfelsnisse har varit framme då det står att T3 och T4 innebär att det respektive hormonet innehåller 3 resp. 4 "jodmolekyler". Det bör stå "jodatomer", T3 och T4 ÄR i sig molekyler.

Anonym sa...

Hej
Jag är glutenintolerant sen 5 år och har kopplat samman det med kvicksilverförgiftning. Jag har rensat ut både ur tänder och ur kroppen (även andra tungmetaller). Sen fyllt på med vitaminer och mineraler i massor. Jag är fortfarande överkänslig för gluten och en massa annan mat (mjölk, ägg, en del nötter, vissa kryddor, maltodextrin mm.) men har fått en betydligt högre energinivå och mår bättre än på länge. Är det någon mer som har liknande erfarenheter av kvicksilverförgiftning?
Hälsningar

Unknown sa...

CONTACT THE VOODOO SPELL CASTER FOR LOTTERY SPELL,CASINO GAMBLING SPELLS,WIN LOTTERY JACKPOT,EUROMILLION JAKPOT, WIN YOUR CASINO GAMLIN GAMES WITH THE HELP OF A SPELL CASTER DR.OGUDU [OGUDUSPELLTEMPLE@YAHOO.COM]
Hello all my viewers My name is PETER FRY, from USA INDINA i am 69 years old, I and my wife are very happy for sharing this great testimonies,The best thing that has ever happened in our lifes is how we win the lottery [mega millions jackpot 3 days ago with my wife. I am a man who believe that one day I will win the lottery. finally my dreams came through when i email Dr OGUDU and tell him I need the lottery numbers. I have spend so much money on ticket just to make sure I win. But I never know that winning was so easy until the day I met the voodoo spell caster online which so many people has talked about that he is very great in casting lottery spell,so I decide to give it a try.I contacted this great Dr and he did a spell and he gave me the winning lottery numbers. But believe me when the draws were out i was among the first winners. I win [1,000,000 million Dollar] now i am now a big millionaire smile and i am happy with my families. Dr. OGUDU truly you are the best,with these great Dr you can win millions of money through lottery or casino games.I am so very happy to meet these great man now, I will be forever be grateful to you Dr.OGUDU Email him now for your own winning lottery numbers:OGUDUSPELLTEMPLE@YAHOO.COM OR WHATSAPP NUMBER +2348106058254

Anonym sa...

Hej! Är så glad över att jag kom in på din sida. Det har länge känts fel att ta Levaxin. Började i förebyggande syfte (?!) då jag skulle börja med en medicin som påverkade sköldkörteln. Slutade efter en tid med medicinen men Levaxin var jag enligt läkaren nu i behov av.. Har, precis som du oxå skriver, tänkt att om man tar Levaxin så lägger sig sköldkörtelproduktionen i vila. Är i kontakt med en läkare nu för att fasa ut det, hon rekommendera det dock inte.. så jag ville söka information om det finns något jag själv kan göra och pusha för att iaf testa- och det du skriver make total sense! TACK för motivationen :) instämmer med föregående om vilket fantastiskt jobb du har gjort!

bulldog sa...

hej och tack för all underbar info och hjälp som du delar med dig av. jag har precis fått reda på att min sköldkörtel krånglar så jag satte mig ner och googlar på info ang jodtillskott och hittar din blogg. jag har läst och faktiskt fällt några tårar då jag insett hur fel egentligen man försökt behandla en depression. När förmodligen orsaken till mina besvär, som alla stämmer in på symptomen, så är jag både glad och ledsen.... men ett stort tack för att du delar med dig av allt. Jag kommer verkligen ställa om en del, både vad gäller kost och medicin, eller kosttillskott.
mvh/ Mange :)

Janice Aliena sa...

This is a very joyful day of my life! I was fortunate enough to contact Oduduwa's email address (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com), Prophet Oduduwa helped me bring back my ex love with magic love spell within short period of time {48hours}.
i have been married for 16 years and it was so terrible because my husband never trusted me and he was really cheating on me and was seeking for a divorce, i love him so much and we had 2 kids together, i love my children and i want them to live and grow up with their father, i was desperately needed to put a stop to the divorce and return love and trust into the relationship.
I read a Post comment online as this and copy Dr.Oduduwa email on the blog post comments on how he has helped a lady called Jennifer Osawe and other people to bring back their ex lover, helping restore marriages and make people rejoyce and happy in their relationship.
i explained my situation to him and then seek his help, Prophet Oduduwa told me, he will help me with my case and here i am now celebrating because my Husband has change totally for good. My husband Anders always want to be by me and our lovely kids and can not do anything without my present around him, Anders my husband presently loves me more than ever before.
i am really enjoying my marriage, what a great celebration. i will keep on testifying on the internet because Dr.Oduduwa is truly a real spell caster that work quick and faster to return loss love. It is free and no side effect.
Dr.oduduwa can also solve problems like as follows:
VOODOO LOVE-SPELL TO STOP DIVORCE, BRING BACK EX love, SPELL TO WIN COURT CASE, SUCCESS AND BREAKTHROUGH SPELL, BLACK MAGIC POWERS FOR FAME, POWER AND WEALTH and VOODOO POWERS FOR DESPERATE NEED TO DIVORCE etc.
please feel free to inform your friends and relatives who are passing through same similar problems in their marriage. i was lucky to came across his contact online blog and it save my marriage.

Anonym sa...

Tack för en bra blogg Jenny.
Jag vill upplysa om att järnbrist har samma effekt på sköldkörteln som jodbrist.
Jag var diagnostiserad med Hashimotos under 15 mån och vägrat Levaxin. Jag har googlat, lärt mig att glutenfritt ihop med god sömn, näringsriktig mat och ett lugnare tempo håller mig på fötter. Jag började på eget bevåg äta kosttillskott multivitamin, omega, silicea, magnesium och D-vitamin, som gjorde mig starkare. Efter precis 1 år togs det första järnvärdet (Feritin) på mig. Det visade att jag endast hade järn som räckte för dagen 15 mg via det jag fick in från mat varje dag. Behandling med järntillskott och nu hoppas jag att nya prover visar en stabilitet på sköldkörteln.
Jag har en historik som blodgivare under 30 år och på toppen av det utsatts för mycket stress ihop med familjesjukdom, dödsfall och föräldrars frontalkrock under en period på 4 mån. Jag vill lyfta fram, att när livet tar oväntade former i form av kris, går kroppen på högvarv och förbrukar mer av allt och kan få sköldkörten ur balans. Lycka till med erfarenhetsutbytet om sköldkörten och din blogg.

Anonym sa...

Det är inte vetenskapligt bevisat att sockerfri eller glutenfri kost påverkar sköldkörteln.
Däremot har man mer o mer sett att mögelhund.. sjuka hus påverkar sköldkörteln.
Själv började min sköldkörtel spöka efter en whiplash skada.
Trauman o psykisk stress är den extremtvkänslig för.
Nu när jag tyvärr bor i en mögeldrabbad lägenhet så har kroppen bildat antikroppar mot möglet ...dvs det finns i blodet och som ett brev på posten är sköldkörteln sämre än någonsin oavsett kost.
Hälsokostpreparat är inte kemiska heller och resan för många år sedan så man att en del tom kan påverka sköldkörteln negativt.
En stor faktor är all strålning vi omges av först efter Tjernobyl katastrofen ...sedan alla mobilmaster,telefoner,iPad,datorer,tv,mikro osv.osv.
Man vet o har vetat i många år att strålning skadar sköldkörteln.
Sedan har vi allt gift i maten speciellt den mat som ej är ekologisk.
Så att utesluta gluten eller socker finns det inga vetenskapliga belägg för.
Detta var nyligen på tv om blå. LCHF fanatikerna som påstår massa .
Som forskaren sa några enstaka personer jämfört med många tusen runtom i världen det för forskats på.
Tro försätter berg och vi är alla olika individer som mår bra respektive dåligt av olika saker.
Arvsanlag spelar också roll ...ofta går det i arv i flera led.
D vitamin det saknar vi oftast här på vintern men det är ju också så att man kan proppa i sig det o bra mat men kom tarmen ej tar upp näringen så hjälper det inte ändå och som sagt även i naturläkemedel finns oftast massa kemikalier.
Man kan koka färsk ingefära o gurkmeja som är inflammationshämmande.
Kropp o själ går hand i hand får man ej glömma.


Anonym sa...

När det gäller deodoranter så bytte jag ut min vanliga för många år sedan mot Rosenseriens spraydeo (finns både för dam och herr) som fungerar bra mycket bättre än den vanliga och är mycket mycket snällare. Bara som tips.

Unknown sa...

Hej! Vilken Ashwaganda använder du?

Adrienne Bernardo Bernardo sa...

Kontakta Dr Sambo nu för Lottery Spell vinnande nummer E-post: divinespellhome@gmail.com
Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

Jag heter Adrienne Bernardo Jag bor i: New Jersey, jag är 55 år gammal, jag vill att du ska veta hur Dr Sambo hjälpte mig, han är generös med lotteri vinnande nummer, tidigt i år 2018 kontaktade jag honom för ett kanadensiskt lotteri nummer , han gav mig och jag vann $ 750,000,000 SEVEN DUNDIG OCH FIFTIG MILLION DOLLAR Jag kan fortfarande inte tro att människor kan få denna typ av befogenheter i dessa moderna dagar. Dr Sambo är bäst, han lägger ett leende på mitt ansikte och min familj är rik nu. Alla måste vara rika, kontakta Dr Sambo för lyckliga vinnande nummer och vara rik hela ditt liv. Kontakta honom nu, det spelar ingen roll var du är, det spelar ingen roll om din status i livet, bara kontakta honom och han kommer att hjälpa dig okej ... E-post: divinespellhome@gmail.com
Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

Rosa Mike sa...

Jag heter Rosa Mike, från Texas. jag jobbar och jag är medlem i den amerikanska armén och åkte till Liberia med min fru och två barn i 8 månader när jag återvände min fru sa till mig att hon inte längre var intresserad av äktenskapet om att hon kunde överleva i 8 månader utan mig äktenskapet är meningslöst. Att lämna hem i 8 månader var inte lätt men att inte ha en familj när jag kom tillbaka var svårare. Jag bad kontinuerligt med henne i 3 månader. Jag lämnade ens armén bara för att övertyga henne, men allt mitt försök att få henne tillbaka misslyckades. Mitt hjärta var helt sönder när jag såg min fru och min överordnade befälhavare tillsammans i en spansk bar. Jag älskar henne fortfarande och behöver henne att ta hand om mina barn. Jag skickade vänner och familjemedlemmar till henne men hon vägrar att komma hem.
Den här trogna dagen jag läste några kommentarer online äktenskapsrådgivning bloggpost, läste jag en kommentar om en dam som heter Jennifer Osawe, hon förklarar hur Dr.Oduduwa Magic Love-Spell Caster hjälpte henne att få tillbaka ex-kärlek inom 2days, She skriv ut e-postadress för att kontakta Oduduwa. Omedelbart kopierade jag den e-postadress jag skickade e-postmeddelande till samma man Oduduwa också, jag ber om hans hjälp att återvända min fru tillbaka till att älska mig och jag vill ha min fru hemma. Överraskande får jag ett svar från Oduduwa, sade han kan hjälpa mig, sade Oduduwa att mitt fall är lätt för honom att lösa. Han berättade för mig att göra något i mitt hem som jag gjorde precis som han instruerade mig. inom 3days efter lunchen kärlek stava på luft, ringde min fru Janice mig på telefon, han pratade med mig så snällt förklarade han för mig. Min fru kom hem igen igår, hon apolized och frågar mig om förlåtelse som jag är väldigt glad över att kunna acceptera henne för alltid, förblir vi en kärlek.
Idag är jag glad att ha trevlig jul och nyår semester tillsammans med våra två underbara barn.
Jag använder detta medium för att bekräfta Oduduwas stöd och hjälp och jag säger ett stort tack för lovespell-krafter som tog tillbaka min mans hem. Jag rekommenderar honom starkt för alla som går igenom förhållandekrisen, för att stoppa skilsmässa, ta tillbaka ex fru, lösa andlig rensning. Att återställa kärlek och lita på äktenskap. etc.
När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur svårt det är, Oduduwa Magic Love Spell är en bra lösning.
kontakta Oduduwa personligt mobilnummer: +2348109844548
e-postadress: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Andersson Jesica sa...

Goda vänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sverige, jag är en medicinsk doktor med yrke, 45 år gammal. Vänligen läs mitt sanna liv vittnesbörd, jag har en positiv avsikt att denna information kommer att hjälpa någon att läsa denna artikel just nu för att återställa tillbaka brutna äktenskap och återställa förlorade kärleksförhållande inom 2 dagar. Efter att ha varit i relation till Abeg Erick i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka för att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom , Jag frågade honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på arbetsvän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksstavningsrock som skulle kunna hjälpa mig att stava den tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärleksspelldelen fanns eller fungerade som jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han berättade för mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar kastade han stavningspartiet i luften och överraskande den andra dagen var det klockan 6.00. Min ex-kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag var så förvånad över att jag svarade telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket . Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt. (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Alessandro Rose sa...

Min berättelse är förmodligen typisk, men jag hittade en lösning för att lösa min relationskris. Min man föll i en affär med en annan kvinna på jobbet och lämnade mig.
Jag fick äktenskapet Spell casting-programmet av en andlig far Dr.Oduduwa var mycket hjälpsam som min äktenskap healer
Han kunde föra tillbaka min ex man hem till mig, det var en överraskning för mig, jag vill gärna förklara hur det hela händer,
Min make var väldigt kärleksfull och omtänksam till en början, men han ändrade för några månader sedan han fick ett nytt jobb i Stockholm stad och han flyttade till att bo där han träffade en ny dam, de blev kär och började fuska på mig varje gång han flyttade in att bo med henne i ringde mig på telefon för att be om ursäkt precis omedelbart efter den dag kärleksförtrollen lanserades, mitt ex kom tillbaka hem för att be om ursäkt och be om min förlåtelse, idag är vi lyckligare än någonsin tidigare, saker blir mer bättre, intressant och söt. Jag kunde inte ha gjort det utan hjälp av denna Baba. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan, så sa han att vi var klara. Efter lunch av Love spell, ringde min man mig på mobiltelefon och han återvänder hemma en dag efter. Jag är tacksam, jag rekommenderar honom för alla som har problem med äktenskap eller förhållanden för att lösa idag snabbt konsultera denna spirituella stavhjul för att återvända ex kärlek, snälla finns det ingen anledning att tveka eller tvivla bara meddela honom på e-post: (dr.oduduwaspellcaster@gmail com)
Idag är alla mina bekymmer över. detta är en positiv avsikt jag måste dela här här, eftersom jag tror så mycket att Dr.Oduduwa kärlek stavkanal kommer att hjälpa någon här att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden.

Anneli Jäätteenmäki sa...

Mitt namn är Jönsson Björkman, form, Kristianstad (Sverige). Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
eller viber +2349014523836

mercy lynch sa...

mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit frånskild i 2 månader efter att jag var gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. Hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tänkte att min make skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bodde i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade på 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrade att lämna tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att han försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. Det har gått fyra dagar nu och han vill ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. Han sa att han skulle dö och om jag inte skulle ta tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Anonymous sa...

Jag vill tillföra detta tillfälle att tacka en stor spell-caster / vodoo-präst som heter Dr. AJAYI. Jag är glad idag eftersom min man är tillbaka med mycket kärlek. Min man lämnade mig för en annan kvinna, helt enkelt för att vi hade lite missförstånd. han lämnade mig och lovade att aldrig komma tillbaka till mig igen. Jag gråter hela dagen och letar efter en lösning som hjälper mig att få tillbaka. Sedan såg jag ett delat vittnesbörd på Internet från RACHEL SIMONE. Du är här vad jag behöver med min man och hans löfte att ta hem inom en dag. Han är verkligen fantastisk. Han hjälper mig att få min man tillbaka inom 24 timmar som han lovat. Min man lovade att älska mig för alltid och aldrig få mig att lida igen. Dr. AJAYI, jag kommer alltid att vara tacksam och jag kommer inte att sluta publicera ditt namn på Internet för att du ska vara sanningsenlig. Och jag vill berätta för alla på den här webbplatsen att jag alltid har varit kännbar för den här mannen, DR AJAYI, för allt han har gjort för mig. Min man är tillbaka med kärlek, omsorg, sanning och lovar att älska mig för alltid. Ett löfte om att alla jag känner aldrig kommer att ha ett relationsproblem, kontakta honom via hans e-post; Drajayi1990@gmail.com eller via whatsapp: +2347084887094

Andersson Jesica sa...

Jag läste på Facebook-kommentaren online av en journalist baserad på Förenta staterna i Amerika avslöjade hur hon äntligen hittade riktiga spellcaster som brough ex love boyfriend tillbaka 2 månader efter uppbrott. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa Love spell spellista e-post, jag trodde att saker kommer att fungera till mitt bästa, jag vet att vittnesmål är verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här på detta bloggkommentaravsnitt, för att hjälpa alla som önskar locka till sig kärlek och förtroende till äktenskapshemmet, eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också att återupprätta ex-kärlekspartner snarast tillbaka inom 3 dagar .
Jag hade väldigt turen att skriva ner Dr.Oduduwa e-postkontakt jag läste från online-blogginläggets kommentaravsnitt. Jag kommunicerar med Dr.Oduduwa stavtempel för hjälp, inom 3 dagar Dr.Oduduwa har gjort kärlek stavdelning aktivering i luften, han hjälpte till att lansera en kärlek spell för att föra tillbaka min kärleksman hem, han lovade att hjälpa mig och han samlade få informationsnamn och foto Bild av båda älskare att gå ihop med magisk kärleksdel bön. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, Lunch förtrollad kärleksdel på min vägnar för att återvända min ex make hem. magiska kärleksstava är verkliga och det fungerar snabbare än någon relation rådgivning. älskar stavning med naturliga föremål som röda ljus och blå ljus, fotobild av båda kärlekspartners och skriv ner båda älskarnas fulla namn, med andra inkantationsböner fungerar det snabbare och det finns ingen biverkning. kontakta Oduduwa för hjälp idag via e-postadress: ... {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

Anonym sa...

God dag alla, det här är mitt vittnesbörd om Dr. Fasoyas bra arbete som hjälper mig, jag är Alberto Grace från Spanien. make som lämnade mig ut de senaste 3 åren, så småningom med den här mannen på en bloggsida som bokförts av en eller är klient för hjälp, min man gav ut alla tecken på att han hade en affär men jag valde att leva i förnekelse och ignorera dem. Han behandlade mig dåligt och slutade visa mig den kärlek och tillgivenhet som fick mig kär i honom i första hand

Jag förklarade allt för honom och han berättade för mig om ett stavaggregat som han hade hört talas om och han gav mig en e-postadress för att skriva till stavavläggaren för att berätta för honom om mina problem på bara två dagar var min man tillbaka till mig, jag bara för att säga tack uppriktiga och sanningsamma stavmästare, sir allt du berättade för mig har skett och tack herr, snälla, jag vill berätta för alla som letar efter någon lösning på deras problem, jag råder dig att vänligen kontakta detta stava caster, han är verklig, han är mäktig och oavsett vad stava caster berättar är vad som kommer att hända, eftersom allt det stavmästaren berättade för mig kom till. Du kan vänligen kontakta honom på:

E-postadress är (fayosasolusionhome@gmail.com) eller direkt på

Whatsapp +2348151918774

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Sedan 1 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, strax efter det att Covid-19 hade gått ut har min make varit så hemsk, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner som lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så kära och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som mannen i hemmet, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, jag försökte alla mina möjligt bäst att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärlek stava med ljus ljus och andra material kan b ring tillbaka min man hemma, tills min mycket goda vän introducerade mig för en stor man som heter Dr.Oduduwa kärlek stavkanal, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt som krävs och procedur att ta del i kärlek stavning framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering är framgångsrik. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Wim De Hart sa...

Jag är Kurt Lövgren från katrineholm, sverige och detta är mitt vittnesbörd. Den 16 februari 2020 ringde min fru till mig för att bara säga att det över betweet oss att vårt sexåriga förhållande var över det var patetiskt, jag försökte lugna henne men hon insisterade på att bryta upp eftersom hon träffade en annan trevlig kille i Plavecky Stvrtok. smärtan var för stor för att bära, så jag gick online för att söka hjälp, då såg jag en blogg om denna mäktiga trollkarl som heter Drigbinovia. Jag läste en hel del vittnesbörd om honom, men jag var inte säker på om han kunde hjälpa mig för att jag bodde i sverige, men jag bestämde mig för att prova. Jag mailade honom allt om mitt förhållande problem och min rädsla var avståndet, och han försäkrade mig att inte vara rädd att avståndet inte var ett hinder Eftersom vinden blåser så min hjälper skulle hitta mig inom 24 timmar. Jag litade på honom med hans ord omedelbart och följde hans instruktioner. Omedelbart efter 24 timmar efter att ha spelat besväret, när han lärde mig, kommer min fru som lämnat mig med en annan man tillbaka hem och började be om förlåtelse. Jag blev chockad förvånad och förvånad och jag var som "herrar", det fungerade som en charm. Därför bestämde jag mig för att dela detta underbara vittnesbörd om mina världen för att få kontakt med den här världshemliga trollkarlen, kallad Drigbinovia, angående eventuella problem eller uppdelningar via hans e-post: doctorigbinovia93@gmail.com kontakta hans WhatsApp / Viber +12532363028 tack för din tid?

katelogan888 sa...

Efter 5 år i äktenskap med min man med 2 barn började min man agera konstigt och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr Charles som hjälper människor med förhållande och äktenskapsproblem av kärleksformers makter, till att börja med tvivlar jag på om det någonsin existerar men beslutade För att försöka, när jag kontaktade honom, hjälpte han mig att kasta en kärlek och efter 3 dagar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt . Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via: drcharlesspell@gmail.com WhatSApp: +2348146708557

Angelika sa...

Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

torpey clare sa...

Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

(1) Sluta skilsmässa.
(2) End Barrenness.
(3) Lycka till stava.
(4) Äktenskapspell.
(5) Bli av med andliga problem.

Lava Showan sa...

Jag heter Robert Knight, från Förenta staterna,
Jag är skild från en son och min son heter Felix, han är 12 år nu,
Jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att förkorta det för att du ska förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son,
för några dagar sedan läste jag en artikel på förhållandeblogg publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa trasigt kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
Jag fick ett svarsmeddelande att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online