Jag äter inte sojaprodukter när jag detoxar. Inte när jag inte detoxar heller för den delen. Jag ska berätta varför.
Varför jag inte äter sojaprodukter
- De är väldigt ofta genmodifierade
Det innebär att strukturen är förändrad och blir på så sätt främmande för min kropp. Dvs svår att processa. - De innehåller goitrogener
Dvs ämnen som saktar ner sköldkörteln och ämnesomsättningen. Den som har sköldkörtelproblem bör därför hålla sig borta från soja. - De sänker upptaget av mineraler
Något som får stora konsekvenser på kroppen då vi ofta redan innan lider av mineralbrist. Vi borde tvärtom få i oss mer mineraler. - Är slembildande och kloggar igen systemet
- Risk för miljögifter
Det sägs även att soja i många fall innehåller miljögifter. - Kan verka hormonstörande
Istället för sojamjölk använder jag hellre mandelmjölk (hemmagjord), kokosvatten (eko) eller ekologisk rismjölk.
Läs gärna mer om varför man inte ska äta sojaprodukter här (inklusive referenser till forskning).
Video: Dr. Mercola, Why soy is not healthy food
2 kommentarer:
Hej!
Vad kul att se att du är tillbaka igen - jag har saknat dina inspirerande inlägg!
Det vore jätteintressant om du kunde skriva ungefär hur en matdag ser ut för dig när du detoxar och också hur du äter annars nu när du undviker gluten och mjölk. Vad äter du till frukost och hur gör du när du måste köpa luncher eller fika ute?
Jag undrar också om du har något tips på böcker om detox och raw food. Jag är peppad att gå över till att äta mer raw men saknar kunskaper om det.
Allt gott till dig!
/Bea
Oj här har man ätit en jäkla massa sojaprodukter under lång tid med tanken att det är bättre än gluten :/
Hur är det med havremjölk? Jag gillar inte mandelmjölken och rismjölk tror jag inte är så bra ur en kolhydratssynpunkt..
Skicka en kommentar