Från utbrändhet till livslust: Juicefasta och skillnaden mellan grön juice och smoothies

fredag 10 januari 2014

Juicefasta och skillnaden mellan grön juice och smoothiesJag har valt att "juicefasta" under min detox, vilket innebär att jag i princip tagit bort allt från ett till alla mål om dagen mot juice och smoothies. Det kan låta drastiskt och för vissa kanske till och med farligt. Men faktum är att jag, blodsockermänniskan, klarar av att hålla mig själv pigg och glad. Anledningen är att grönsaker och frukter innehåller enorma mängder näring som blir till energi i kroppen. Kanske för att näringen kan når ut hela vägen till cellerna.

Ska man juica eller dricka smoothies? Vad är skillnaden?
Grön juice är perfekt om man har problem med matsmältningen (vilket de flesta av oss har). Eftersom en råsaftcentrifug separerar fibrerna och saften blir vätskan man dricker lättare för kroppen att ta upp. Näringsämnena behöver inte gå genom matsmältningssystemet på samma sätt utan kan tas upp av kroppen direkt. Det sägs att näringen kan nå hela vägen ut till cellen inom 20 minuter. Så snabbt går det inte för en hamburgare att färdas ut i kroppen.

Men behöver man inte fibrerna då? Ja, det behöver man. Också. Därför gör jag även smoothies och äter sallader. Jag har märkt att det är perfekt att kombinera smoothies och grön juice.Mina smoothies är enormt mättande och färskpressad juice ger förvånandsvärt hög energi till kroppen (troligen för att näringen går direkt ut till cellerna utan att fastna i tarmarna). 

Gå alltid varsamt fram vid detox
Jag har valt att gå varsamt fram och har låtit kroppen bestämma om det krävs ett mål fast mat. En rening sker i steg och det är inte så att man detoxar bättre för att man plågar sig själv. Tvärtom tror jag att det kan hämma reningsprocessen om man försöker stressa på det hela.

Dokumentär: Fat, sick and nearly dead
Den här filmen inspirerade mig enormt mycket. Två personer med autoimmun sjukdom lyckades bota sig själva med hjälp av juicefasta. Och det med resultat som kom inom loppet av några månader.

2 kommentarer:

Louie sa...

Låter intressant. Men får man i sig tillräckligt med fullvärdigt protein då?
Mvh, Louie

Sweetbon sa...

Som jag har fattat det så handlar det om en begränsad tids fasta. Så du ska inte behöva vara orolig för att du inte får i dig tillräckligt med protein. Sedan går du tillbaka till vanlig kost, eventuellt att du kommer att gilla hälsoeffekterna av juicandet och behåller det som frukost eller som komplement. Jag har inte själv prövat, men letar efter en bra juicemaskin eftersom jag vill testa mot min autoimmuna sjukdom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online