Från utbrändhet till livslust: Ayurveda för att läka utmattning, stress och depression

onsdag 27 februari 2013

Ayurveda för att läka utmattning, stress och depression

Utbrändhet, utmattningsdepression, depression. Vad du än väljer att kalla det så handlar det om något som satt både kropp och själ/sinne ur balans. Att endast behandla kroppen med exempelvis lyckopiller kan förvisso ha en kortsiktig effekt, men är den långsiktigt hållbar?
Ayurveda för läkning av utbrändhet och depression
Du som följer bloggen vet att Ayurveda kommit att bli ett viktigt verktyg för min läkning ur min utbrändhet för många år sedan. Jag använder mig fortfarande av Ayurveda och även om jag, som alla andra, trillar ibland gör denna vetenskap det åtminstone lite lättare att resa sig.


3 kraftfulla grundprinciper för läkning av utbrändhet:
 • Förstå att jag är en holistisk varelse
  Mitt sätt att uppleva, äta och göra påverkar mitt allmäntillstånd. Utbrändhet är ett bevis på att människan inte bara är en fysisk varelse. 
 • Utbilda mig i "mig själv"
  Lär känna kroppens och själens natur och signaler. Kalla det gärna intuition om du vill. Det som brukar vara den gemensamma nämnaren för personer som blir utbrända är att de inte lyssnar på varesig kroppen eller sitt inre. De driver sig själva så hårt och ignorerar många signaler från både kropp och själ innan det tillslut tar stopp.
 • Våga balansera sig själv och sitt liv
  Man kommer långt med att rannsaka sig själv och skaffa sig nya insikter. Men ur insikterna behöver jag ibland agera, annars befinner jag mig på (nästan) samma plats som innan.
  Om jag lär mig förstå vad och hur något påverkar mig kan jag balansera något som annars skulle lett till en belastning/stress för mig. 
Läs gärna mer om Ayurveda och dess grundprinciper nedan.


Relaterade artiklar:1 kommentar:

Unknown sa...

jeg er også begyndt at synes Ayurveda er spændende fordi yoga har været en vigtig del af min rehabilitering.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online