Från utbrändhet till livslust: Att våga göra tvärtemot

torsdag 10 oktober 2013

Att våga göra tvärtemotDet finns många sätt att göra saker och ting på. Det är lätt att glömma bort det när man står öga mot öga med ett problem. Speciellt om problemet bara sägs ha en enda lösning enligt experter på området.

När det inte känns riktigt rätt i maggropen Men om den där "lösningen" inte känns bra i maggropen. Om det så bara är en nyans av tvivel inom dig. Strunta inte i det din intuition försöker säga dig. Det kan vara viktig information kring hur du ska komma att agera. Våga lyssna på vad du själv har att säga om saken. Oavsett hur "fel" andra tycker att det är.
Människan må ha trampat omkring på månen, färdats under vattnet och funnit Higgs-partikeln. Men det finns många områden mänskligheten inte varit i närheten av att sätta sin fot på. Ändå finns det många "sanningar" vi lever efter, inte minst när det handlar om vår hälsa och vårt välbefinnande.


Ibland är det läge att ändra åsikt
Lyssna gärna in vad andra har att säga. Och lyssna inte bara på dem som bekräftar dina åsikter/tankar. Ta in, reflektera och känn efter. Ibland är det läge att ändra åsikt och uppfattning. Om vi envist håller kvar vid gamla föreställningar begränsar vi oss själva. Men ibland bekräftas och stärks våra tidigare tankar/åsikter ytterligare. 

Vi föds inte med åsikter/ståndpunkter som ska vara resten av livet. Det är inte starkt att envist hålla kvar vid gamla föreställningar som inte gör en gott. Riktig styrka är att våga förändra sig.

Handlar det om ditt liv, din hälsa och din lycka är det du, och ingen annan, som ska styra skutan i den riktning som känns bäst. Våga ha tillit till det.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online