Från utbrändhet till livslust: Matkonst

söndag 25 januari 2015

Matkonst

Rödkål, vacker konst.
Den är bilden tog jag en dag när jag lagade mat. Är det en slump att viss mat är vacker? Kanske inte.


3 kommentarer:

Estelle sa...

Verkligen vacker! :)
Förresten, hur tänker du runt just kålväxter med tanke på att de anses goitrogena (ämnen som hämmar sköldkörtelns funktion/sänker ämmnesomsättningen)

Undrar även vad du tar för kostillskott och liknande för din sköldkörtel nu för tiden?

Så coolt och härligt att du har lyckats bli bra i din sköldkörtel på egen hand! :)

Jenny sa...

Hej Estelle!
Tack för att du tog dig tid och lämnade en kommentar. :)

Det stämmer att kålväxter (samt jordnötter och jordgubbar) är goitrogena. Under hela förra året undvek jag kål. Men jag äter numer kål, dock inga hysteriska mängder. Att tillaga kål gör att den goitrogena effekten minskas. Därför varvar jag att tillaga kål och äta den rå eller juica ha den i juice (ex svartkål som har mycket klorofyll i sig).

Just nu äter jag lite färre tillskott. Just nu är det D-vitamin och Innates "Baby and me" då jag är gravid.

I annat fall äter jag "Innates One Daily" samt kelpalger (jod) och i perioder Selen (som behövs för att konvertera T4 till T3) eller paranötter som innehåller mycket selen.
Ashwagandha har funkat väldigt bra för mig. Sedan ser jag till att periodvis få i mig Chlorella (kanske i smoothies), som innehåller både klorofyll och många bra mineraler som är vitala för att sköldkörteln ska funka. Har även mått väldigt bra av Maca-pulver som jag också tar en period och sedan pausar med en tid. Man behöver ju inte proppa i sig alla tillskott samtidigt utan kan varva lite under perioder och känna in hur kroppen mår och vad som funkar bra för en.

Viktigt att få i sig, via kosten eller tillskott bra fetter. Kokosnötsolja (som stekning eller i smoothies), linfröolja eller fiskolja (Eskimo-3 är en bra).
Det finns ju de som blivit bra genom att äta LCHF. Eva Renner (Googla på henne) är en av dem.

Önskar dig en fin söndag!
/Jenny

Sabine-Välbefinnaren sa...

Jag blir förvånad, glad och fascinerad varje gång jag skär itu rödkålen! Vackert som tusan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online