Från utbrändhet till livslust: Att läka stress

torsdag 6 augusti 2015

Att läka stress"The soul always know what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind" Caroline Myss

När tankar och känslor sitter i vägen
Det ligger något i citatet ovan. Våra tankar flödar genom våra liv. Det sägs att vi tänker ungefär 60 000 tankar på en dag. De flesta av dem (95%) är samma tankar vi tänkt dagen innan. För den som är inne i en dålig period i livet kan det handla om tankar som loopas om och om från dag till dag, vecka till vecka. Men hur bryter man dåliga tanke- och känslomönster?

Upplevelsen av stress förstärks med omedvetenhet 
Den som någon gång varit stressad vet att tankarna utgör den största delen av ens upplevelse. Det är som om vi stänger av alla andra sinnen. Medvetenheten minskar. Både medvetenheten för andra människor men också kring oss själva och hur vi agerar. Det är som om känslorna och de stressade tankarna blir det som styr vårt agerande. 

Det enskilt mest kraftfulla verktyget för förändring och läkning av stress är medvetenhet. 

Hitta ett sätt att prata med dig själv.

Att öppna upp för förändring
Om förändring ska ske måste jag öppna mig för att bli mer medveten om hur jag (troligen omedvetet) tänker, känner och agerar. Med medvetenhet kan jag få insikt om vilka begränsande uppfattningar jag har. Vi bär alla omkring på tonvis med "sanningar" som vi plockat med oss genom livet. Vissa sanningar sätter käppar i hjulet för att vi ska kunna utvecklas och leva ut den vi är innerst inne. 

Min upplevelse är att stress många gånger kan minskas eller rentav elimineras bara genom att jag blir mer medveten om hur jag upplever en situation. Hur tänker jag? Vad känner jag? Varför? Har jag egentligen makt att påverka den här situationen? Kommer jag att komma ihåg den här stunden om en vecka, en månad eller eller ett år?

Hur tankar blir motorvägar i hjärnan
Se nedanstående film som beskriver hur tankar kan (både mental och fysiskt) kan bygga nya vägar i hjärnan. Vägar som leder till förändring i livet.4 kommentarer:

Lövet sa...

Men åhh <3 varmaste kramen om livet!! och välkommen tillbaka, saknat dina inlägg, med all rätt... :) och gällande "motorvägar" i hjärnan så tänkte jag på detta i natt när jag inte kunde somna om... Hur "svårt" det är att vara i "mindfull/mindless..." då tankarnas kraft är som ett kärnkraftverk, och dras dit det brukar dras. På dagen känns det lättare att hitta "mindfulnes mood".... allt gott/Lövet

Nina sa...

Hittade din blogg idag.
Har hunnit läsa en hel del o jag måste säga att det kommer bli spännande att följa dina inlägg. Har kraschat o är på väg tillbaka. Hittar lösningar som funkar för mig o behöver lite positiv läsning!
Jättefin blogg!
Kramar

Åsa sa...

Stort grattis en liten bebis vad mysigt - det var skönt att höra blev faktiskt lite orolig hur det var med dig!

Du har skapat en fantastisk blogg som är väldigt uppskattad. Jag rekommenderar den till alla jag stöter på som inte mår toppen.

Kram Åsa

Veronika Remišová sa...

För några månader sedan gick jag igenom samma förhållande / missförstånd med min man, vi har varit gifta i över 6 år, det var verkligen sött och ibland sent i fjol var det så hemskt eftersom min man började fuska på mig och letade efter en sätt att skilja mig, vi bröt upp innan 3 månader efter och vi kom tillbaka igen första kvartalet i år, bara förra månaden lämnade han mig helt och hållet med våra två barn bakom sig utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad att undra vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda i äktenskapsrådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till nytta jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för deras förståelse. Jag läste en inläggs kommentar online hur en valentinbaserad journalist hitta sann kärlek efter 9 år av relationen hjärtbråk och hon blev gift omedelbart några veckor efter att Drigbinovia lunchade en stava för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att få tillgång till Den personliga e-postadressen doctorigbinovia93@gmail.com av den andliga healen och en kärleksspellare.
Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort något för att skada honom eller få honom att känna sig dålig längre. Jag ville bara ha honom tillbaka till att älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Drigbinovia-e-postadressen jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min förhållningssituation till Drigbinovia och han lovade att hjälpa mig att få min man tillbaka hem. Jag gav det ett försök eftersom det inte finns något annat jag kunde ha gjort för att få hem hemma omedelbart på kort tid. så förvånansvärt fick jag ett telefonsamtal från min man efter två månader lämnade han hem utan ett ord eller meddelande, jag var så glad och jag hämtade snabbt han telefonsamtal och han försäkrade mig om att han kommer att komma över nästa dag och se Han kom hem hemma i går och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra underbara barn, det här är min största glädje av året. Jag bryr mig inte riktigt vad det betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Drigbinovia instruktioner och jag gjorde vad offer eller stavning process som krävs var allt gjort för min räkning. nu när jag pratar med dig nu lever jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek åtminstone det är vad det känns och jag gjorde allt mänskligt möjligt för att få honom hem hemma genom hjälp och hjälp från Drigbinova, den inhemska andliga healaren.
Jag är tacksam och tacksam för Drigbinovia stor man. Jag var först med rädsla för tvivel, men jag ger det ett försök och det fungerar för mitt gott. Jag är säker på att det här kommer att fungera för dig också, 100% säker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online