Från utbrändhet till livslust: Nedräkning till detox 2016!

onsdag 30 december 2015

Nedräkning till detox 2016!

1 januari 2016 startar en månads detox.

Om några få dagar startar min årliga detox. Sedan 11 år har jag valt att viga januari månad åt utrensning och balansering. Det är egentligen ganska enkelt: bort med sånt som inte är bra för kroppen samt tillför näringstäta livsmedel, vila, meditation och lugn (så gott det går med småbarn). 

Varför detox? 
För mig startade det för 11 år sedan med att jag hade en usel vinter. Både jag och sambon var förkylda hela tiden och jag fick även bihåleinflammation två gånger (!). I slutet av december kände vi oss som man brukar känna sig i just då: trött, blek, uppblåst och less. 

Reboot av immunförsvaret
Vi skulle dessutom resa till USA i februari och kunde helt enkelt inte bli sjuka mer. Så vi valde att göra en riktig reboot av immunförsvaret. Och det funkade! Efter detoxen höll vi oss friska, var piggare och mådde också bättre. Det blev startskottet för den årliga detoxmånaden (som numer ofta även görs i september). Den har genom åren förändrats och modifierats. Men grundprincipen har alltid varit väldigt enkel. Låt kroppen få vila från sådant som stressar den samt tillsätt näringstäta, antiinflammatoriska, ekologiska (obesprutade) livsmedel på ett lättillgänglingt sätt. 

Du kommer att kunna följa detoxen här via bloggen. Vem vet, kanske vill du även haka på? 

2 kommentarer:

Ninis74 sa...

Gott nytt år!

Eva Andersson sa...

Gott Nytt År!
Vilken härlig inspirationskälla du är, tack så mycket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online