Från utbrändhet till livslust: Att använda en detox som omstart

söndag 6 februari 2011

Att använda en detox som omstart

Söndag.

Det har nu gått ett par dagar sedan jag avslutade min detox 2011. Man kan då fråga sig hur livet efter ser ut? Lever jag med handen i godispåsen?

Så avslutade (firade) jag min detox
Nja...jag tog mig förvisso tiden att omsorgsfullt välja ut en restaurang för att avnjuta en fantastisk middag i fredags. Riktigt god mat och goda viner...och kaffe! Det är viktigt att njuta av att ha uppnått ett mål, vad det än är. Vi behöver helt enkelt påminna oss själva om att stanna upp och klappa oss själva på axeln när vi lyckas!

Att rensa kroppen gör det lättare att må bättre - och hålla igång systemet!
Jag ska försöka använda mig av det momentum som man får av en detox. Kroppen är inte kemiskt beroende av socker och kaffe och annat. Det gör det lättare att hålla igång den energi och den läkning som kroppen satt igång.


Jag tänker mig att jag ska äta/leva 85% enligt detoxens principer. Det innebär att jag äter rent 6 dagar i veckan.

Jag har några extrakilon som jag gärna vill bli av med. Men det viktigaste av allt är att bibehålla balans, energi och livslust. Jag blir helt enkelt bättre på att leva när jag tar hand om mig.

Har du tips på vad som gör dig mer balanserad både inuti och utanpå?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur tyckte du mat, vin och kaffe smakade, var det så gott som du föreställde dig? :)
Och din fråga...vad svår...jag jobbar dagligen på att finna balans i livet...den där känslan när allt stämmer i både kropp och själ, inget som tynger, när glädjen är liksom helt äkta. Men jag är inte alldeles säker på vad som egentligen får mig att känna så. Det är något jag utforskar ännu ;)

Jenny sa...

Hej där!
Det smakade helt fantastiskt. Ljuvligt! Det är som om smaklökarna blivit omstartade. :)
Precis som du skriver är det som om balans är något vi alla måste utforska. Allt är så föränderligt. Jag har fått fler och fler verktyg som balanserar, men jag utforskar ännu helheten...det är ju att utforska livet nu när jag tänker efter...:)
Ha en finfin kväll!

Anna sa...

När jag var gravid gick jag till en ayurvedaläkare och tillämpade många principer. Vissa har jag behållit. Att se till att varje måltid innehåller så många som möjligt av 5 grundsmakerna gör att jag blir nöjd på mindre mat. Jag behöver inte ta om och jag blir inte sugen på salt och sött längre.Att dricka örtte är toppen tycker jag.Älskar detoxteet av märket Pukka.Smakar anis som gör att man får sitt behov av sött tillfredställt.Blir även mätt mellan måltiderna när jag dricker te.Jag undviker glass och chips efersom jag köper hem det för ofta om jag äter det till vardags.Äter efterrätter som jag inte tycker är så där jättegoda istället som t.ex. chokladdoppade frysta banan-,äpple- och apelsinbitar. De är lagom goda så man inte frossar och hyfsat nyttiga!De var några tips som jag kom på just nu.Det är så inspirerande att läsa din blogg och det får mig att hålla motivationen uppe. Ju mer jag läser om hälsa desto mer hälsosam blir jag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online