Från utbrändhet till livslust: Lyssna inåt - att låta själen (sitt inre) vägleda en i livet

söndag 13 februari 2011

Lyssna inåt - att låta själen (sitt inre) vägleda en i livet

Vi är alla utrustade med intuition och känsla för vad som är bra för oss. Men livet har också utrustat oss med en motpol till denna intuition och det är vårt ego. Vårt ego vill att vi ska agera kortsiktigt, mot kortsiktiga kickar, beteenden och handlingar. Men hur når man sitt inre? Hur kommer man i kontakt med sin inre kärna och det som i livet är rätt för mig?


Medvetenhet gör att vi kan komma i kontakt med vårt inre
Egot är en del av oss, precis som vårt inre/vår själ. Vi kan inte springa ifrån egot eller göra oss av med det. Men vi kan med medvetenhet lära oss att förstå vilken väg vi i djupet av oss själva känner är rätt for oss (snarare än att låta egot styra oss likt en autopilot). Med medvetenhet går vi mot att se klarare vad som gör oss till en bättre version av oss själva.


"The only real valuable thing is intuition.” Albert Einstein

Meditation och mindfulness kraftfulla verktyg
Med verktyg som mindfulness och meditation kan vi komma förbi det "tankebrus" som ibland tenderar att ta över och (ibland) styra in oss på fel väg. Allt vi behöver finns där, bara vi lära oss lyssna. Vi är alla utrustade med en fantastisk tillgång och det är vår själ (vårt inre jag eller vår intuition om man vill kalla det så). Den finns där hela tiden, allt vi behöver göra är att lyssna.
Lyssna, betrakta och förstå.

Intuition comes very close to clairvoyance; it appears to be the extrasensory perception of reality” Alexis Carrel


1 kommentar:

Lilitha sa...

Du är så klok...

Tack för dina värmande ord...dem kändes i hjärtat.

Kram Lilitha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online