Från utbrändhet till livslust: När livet vänds uppochned och det där allvarliga är ett faktum

söndag 20 februari 2011

När livet vänds uppochned och det där allvarliga är ett faktum

Ibland är det som om livet tar en total tvärsväng och skakar om en ordentligt. Det var några dagar sedan jag skrev och det beror på att jag drabbades av en sån där tvärsväng. Alla upplever vi dem då och då i livet. När allt vänds uppochned.

När det där allvarliga inträffar...eller är nära att inträffa
När något allvarligt inträffar i livet omvärderar vi vad som är viktigt och inte...och det ofta inom loppet av en hundradels sekund. När allt ställs på sin spets finns det inte utrymme för de där tillsynes viktiga problemen och måstena. Det som kanske upptagit månader av vår uppmärksamhet inser vi raskt inte är viktigt alls.

Det är som om vi ges möjligheten att betrakta vårt liv genom ett glasklart objektiv...och inse att det viktigaste vi har i livet är relationen till andra och oss själva.

Idag vill jag påminna mig själv om att jag kan behålla det där glasklara objektivet, om jag kopplar på medvetenheten och öppnar mig för livet här och nu.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant det där med det glasklara objektivet. Jag vet att jag haft det under vissa perioder av livet, men det är märkligt vad suddigt det blir efter ett tag. Man tar sig igenom något svårt och har fullständigt klart för sig vad som är de viktiga detaljerna i bilden. Men efter hand förlorar man liksom skärpan. Så tack för påminnelsen idag :)

Anonym sa...

Hoppas allt ordnar upp sig och du kan ta vara på nuet så gott det går, med vilken orsak det är. KRAM LINA

Miss C sa...

Åh, det där känner jag igen! Visst är det nästan en magisk känsla? Hoppas att det gick bra och att du mår ok. Jag kämpar rätt ofta med att i vardagens små förtretligheter behålla den där glasklara känslan som du så fint beskriver och sålla vad som är viktigt och inte. Var rädd om dig!

Jenny sa...

Heligvardag:
Tack för ditt inlägg. Du summerar det väldigt bra. Läser dina ord och låter de sjunka in. Den där skärpan blir klarare om vi betraktar den med medvetenheten påkopplad känns det som.

Lina:
Tack snälla du för ditt inlägg. Nuet finns ju här hela tiden, det är intressant hur vi förlorar fokus ibland...och hur vi tar det åter. Kram tillbaka!

Miss C:
Tack för ett fint inlägg. Visst är det som du säger en sorts magisk känsla...om än lite skrämmande ibland. Man inser att upplevelsen, min upplevelse av livet, är så betydelsefull...är jag verkligen kapabel att hantera nåt så kraftfullt som min egen upplevelse av livet!? ;) Ibland lever man som om det vore någon annan som delade ut upplevelserna av mitt liv till mig. Det är onekligen nyttigt att komma till en punkt där man inser att min medvetenhet och min upplevelse är det viktigaste jag har i livet.

Önskar er alla en fantastisk helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online