Från utbrändhet till livslust: Att koppla på sin högra hjärnhalva

lördag 22 februari 2014

Att koppla på sin högra hjärnhalva


Du tittar ut över havshorisonten där molnen möter havet i en vid och tillsynes oändlig vy. Du upplever och betraktar det du ser framför dig genom alla dina sinnen. För en stund finns det inga bekymmer, ingen oro, rädsla, frustration eller stress. Allt bara är. 

Konsten att finna ro trots oro och problem
Kan du komma ihåg när du hade en liknande upplevelse sist? När du tillät dig själv koppla bort allt analyserande, allt "att göra", allt som ska ske, som skett, alla problem, ångest, oro och allt du inte har. När du tillät dig själv att fokusera mer på vad du har snarare än vad du inte har. När dina sinnen helt utan logik och analys får berätta om exakt det här ögonblicket. Grattis, då har du lyckats skifta aktivitet från din vänstra hjärnhalva till din högra. Gör det gärna igen, för det kan få positiva konsekvenser för dig och ditt liv.
Välj att koppla på din högra hjärnhalva

För den som behöver finns det vetenskaplig forskning som visar hur man kan förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande (blodtryck, psykisk hälsa m.m) genom att träna upp vår förmåga att koppla på vår "högra värld". Jag säger "värld" därför att "hjärnhalva" som begrepp inte kan mäta sig med den oändliga potential som vilar däri. 

Vår värld uppmuntrar logiskt och analytiskt tänkande. Det i sig är inte negativt. Men om vi lever för mycket i vår vänstra värld riskerar vi att förlora en del av oss själva. 

Video: a stroke of insightOm du vill se kanske världens bästa TED-talk tycker jag att du ska se nedanstående video. Jill Bolte är hjärnforskaren som själv drabbades av en stroke.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online