Från utbrändhet till livslust: Stillhet

torsdag 4 december 2008

Stillhet

Har du "funnit dig själv"? Det som är det bästa du som du någonsin kan vara? Har du utvecklat alla potential och blivit den person som du vill vara?

Jag tror att vi alla föds med små frön av potential. Sedan är det upp till oss att vårda dessa små frön så att de kan växa upp till stora träd. Vi skapar vår egen skog där varje träd är en visdom vi finner inom oss. Jag tror att det som är jag, kärnan av mig, är något som inte ska formas. Det är något som ska upptäckas när jag går genom livet. Det är något som redan finns där inom mig, alltid.

Att nå sitt inre
Föreställ dig ditt inre som en en stor damm. Visdomen som du bär inom dig, ditt sanna jag, finns där på botten av dammen. För att nå det som finns därnere måste du se genom ytan. De yttre förutsättningarna runt dammen såsom väder, vind, temperatur eller spegelbilden av träden ovanför symboliserar miljön du vistas i genom din dag. De yttre förutsättningarna påverkar huruvida du kommer att se det som finns där på botten eller inte. För att se inåt måste du stilla ytan. Genom stillhet får du kontakt med ditt inre men det är bara början.

"The kingdom of heaven is within" - Jesus

1 kommentar:

Anonym sa...

Dina ord väcker tankar och bilden du har med är fantastisk. Den förmedlar stillhet och ger lugn. Om du vill dela med dig av den i större format så skulle jag bli så glad.

Ha en skön kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online