Från utbrändhet till livslust: Att bli av med sockerabstinens: Knep mot sockersuget

tisdag 17 augusti 2010

Att bli av med sockerabstinens: Knep mot sockersuget

Detox 2010 (höst): dag 17
Igår hade jag en dipp. Suget efter kolhydrater var ruggigt tufft att hålla emot. Allt jag ville var att äta kakor, bullar eller bröd. Men jag lyckades stilla det värsta suget genom att göra lite egen nötblandning. Med den har jag lyckats ta mig igenom flera "kolhydratskomor" under den här detoxen.

Varför ska man sluta äta socker?
Socker och snabba kolhydrater gör oss pigga för stunden...men trötta i längden. Man kan säga att socker är en stress på våra kroppar. Det ökar också risken för hjärtsjukdomar (läs mer här). Socker sägs också vara rena bränslet för candida (läs mer här) som är en jästsvamp som naturligt lever i våra kroppar. Men vid obalans i kroppen kan vi få besvär.

"När man äter socker börjar kroppen producera signalsubstansen dopamin som gör att vi blir tillfreds och vill då gärna ha mer av socker. Dopamin produceras också när vi tar andra droger såsom alkohol, tobak, tabletter och man kan känna begär efter mer. Dessutom påverkar socker blodsockret enormt och då börjar bukspottskörteln producera hormonet insulin som drar ner blodsockret. Att ha mycket insulin i kroppen är negativt för både balansen, viktminskningen och humöret. Dessutom sliter man på sikt sönder sin bukspottkörtel och riskerar då att få diabetes 2. Det bästa är att sluta tvärt med allt som innehåller socker och på det viset bli av med sötsuget!" Ulrica Davidsson, GI-expertNötblandning mot sockersuget
Ta fram en liten skål (obs, en liten skål, den minsta du har) som rymmer ett par nävar nötter. Se till att använda dig av naturella nötter, de som är saltade innehåller jordnötsolja och en massa konstigheter.

Exempel på innehåll till anti-sötsugs-blandningen:
  • Cachewnötter
  • Pumpafrön
  • Mandlar
  • Solrosfrön
  • Linfrön
  • Torkade tranbär eller blåbär el dyl.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Länge sen!! Och när jag tittar in så skriver du om det jag håller på och traslar med för tillfället SOCKER! ÅÅÅ vad det är tjatigt!!!
Jag är helt fixerad för tillfället, har till och med börjat snusa igen. Jag blir galen!
Men just idag inget socker.
Hänger på och läser här ett tag framöver så jag får lite inspiration!! Kram botanosofi Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online