Från utbrändhet till livslust: Hur rensar du sinnet?

söndag 16 september 2012

Hur rensar du sinnet?

Hur rensar du sinnet? Hur kommer du i kontakt med dig själv/själen/jaget när intrycken hopar sig? Har du något bra knep? Dela gärna med dig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt knep är att bryta mönster och leda bort tankarna. Om man som jag arbetar inne i en stad men bor på landet så vill jag bryta upp skillnaden mellan jobb/privat och gör det genom att variera mellan att springa, gå på yoga eller laga mat/baka. Det som för stunden känns mest lockande. Om man som jag är en starkskör/hsp:are har det blivit livsnödvändigt för att varje kväll be/meditera för att reflektera, släppa och gå vidare.

Mia

Anna sa...

Blunda. Följa andetagen.
Göra kroppsscanning.
Lyssna på musik som gör mig lugn. Eller vara i tystnad.

Att helt enkelt begränsa mängden intryck för hjärnan.

TACK för en bra blogg! //Anna

Anonym sa...

Jag är också känslobegåvad. Tar in mkt är bra på att lyssna och fånga nyanser. Men jag behöver tid för att sortera alla intryck. Jag måste helt klart ha tid för återhämtning. Att både vara stark och skör skapar förvirring. Jag brukar känna efter vad jag innerst inne vill. Det kan vara att ta en promenad eller att bara slöa. Jag brukar också tänka på Njut av livet det går inte i repris!Tack för en superfin blogg.
Varma kramar
Varma kramar

Anonym sa...

Härligt att jag hittade den här sidan. Jag letade efter nyttig mat för att öka Seretonin halten på ett naturligt sätt. Jag har åxå blivit utbränd rejält en gång, det är lätt att få de känslorna tillbaka. Då är det bra att kunna ta till råd och hjälp av andra och härligt att veta att man är inte ensam.
Solig Söndag morgon 2013 04 06
Anonym

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online