Från utbrändhet till livslust: Meditation läker stress och för oss närmre den vi är

onsdag 5 september 2012

Meditation läker stress och för oss närmre den vi är


Meditation är inte bara ett sätt att varva ner, sänka blodtrycket och lugna ett sinne i uppror. Att meditera är "jorda" kropp och själ och därmed öppna dörren till något nytt. Forskarstudie på studie visar hur kraftfullt en tillsynes enkel, gratis och lugnande medicin som meditationen är.

Meditation är inte en prestation
Meditation är som bäst när det inte finns några krav på hur den ska vara. Vi öppnar oss för möjligheten att meditera och släpper alla förväntningar därefter. Min upplevelse är att ju mindre förväntningar jag har, desto bättre och mer kraftfull blir meditationen.

Blir du uttråkad eller stressad av att meditera?
Vi lever i ett samhälle där vi proppas fulla med intryck dagarna igenom. Att ständigt se till att sinnet är upptaget är lite som att berusa sig med intryck. Vi behöver aldrig stanna upp och verkligen komma i kontakt med vårt inre (själ, ande, person, jag eller vad man vill kalla det). Att meditera är ett sätt att öppna upp dörren till sitt inre och med det kan många känslor (som man medvetet eller omedvetet försökt hålla sig undan genom att proppa sig full med intryck) komma fram.


Att lugna sitt sinne är som att lugna vattenytan för att kunna se ner i djupet. Det är när vi kan lugna vårt sinne som vi kommer i kontakt med oss själva och kommer i kontakt vår intuition. 

Video: guidad meditation


Relaterade länkar:

3 kommentarer:

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

Jag blir enorm stressad av att meditera, så jag gör på mitt sätt. Ett rejält varv med gräsklipparen får mej att inte tänka på nåt alls och gå ner i varv, eller gå en promenad med bara hunden som sällskap.
Jag var också utbränd för länge sen, det tog mej tre år med sjukskrivning för att komma tillbaka. Men jag har fått acceptera att jag inte kan jobba heltid och jag klarar inte stress. Så är det bara och när jag väl accepterade det så läkte mycket av mitt inre.
Jag har ett bra liv nu. Men det tog tid att komma dit.

Jenny sa...

Hej Marlene!
Tack för att du tog dig tid och skrev en kommentar.
Härligt att du har hittat det som är meditativt för dig. Det måste ju inte vara just meditation.

Härligt att du tagit dig vidare ur din utbrändhet. Vad är den viktigaste lärdomen tycker du?

Önskar dig en fin dag!

Anonym sa...

Omedelbara resultat från de första tre dagarna av att kontakta DrOduduwas, bestämde jag mig för att ansluta mig till kärleksspellprogrammet för att få tillbaka min make efter 2 år av separation. Jag är glad att rapportera att min man och jag är tillbaka på rätt spår. Min man har varit ångerfull mot sina handlingar och ont han orsakade.
Tack vare Oduduwa Great Love spell-caster lunchade han en magisk kärleksspell på min räkning. Dess fantastiska jag upplever direktresultat fick ett telefonsamtal från Anderson min man och igår kom han hem för att träffa mig. här är Oduduwa personligt kontaktbrev: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com kan också Whatsapp nummer: +2348109844548
Caroline Maclver
Stockholm, Sverige.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online