Från utbrändhet till livslust: Vad äter/dricker man under en detoxdag?

onsdag 22 januari 2014

Vad äter/dricker man under en detoxdag?


Dagens middag, gluten- och mjölkfria
veganburgare med guacamole.
Detox, dag 22 (av 31)

Jag fick en fråga av Bea som undrar om jag kan dela med mig av vad jag har käkat under en detoxdag som idag. 

"Det vore jätteintressant om du kunde skriva ungefär hur en matdag ser ut för dig när du detoxar och också hur du äter annars nu när du undviker gluten och mjölk. Vad äter du till frukost och hur gör du när du måste köpa luncher eller fika ute?" Bea


Dagens juice och smoothies.
Tv: Lemon ginger blast, mitten: grön smoothie,
th: blodbyggande juice.


Dagen i tidpunkter
Idag har jag juicefastat (läs gärna mer om det här) större delen av dagen, för att vila systemet. I vanliga fall äter jag en grön smoothie till frukost, en sallad till lunch, tillagad mat till middag och juice som mellanmål.

07:30 1 liter varmt vatten med lime (normalt sett dricker jag 1-2 glas) medan jag matade lillgossen.
08:30 Grön smoothie, ekologiskt grönt te med citrongräs, från Kung markatta.
10:30 Blodbyggande juice på promenad med barnvagnen.
13:00 Stor lemon ginger blast juice, grönt te, ekologiskt myntate från Pukka.
16:30 Burgare med sallad och guacamole. Burgaren var gjord på de juicade morötterna och rödbetan från råsaftcentrifugen denna morgon. Rör ihop morötter, rödbeta, kokosmjöl, spiskummin, lök, chili, ett ägg och stek alltsammans i burgare. 
20:00 Några paranötter, linfröolja (1 msk). Smakade av veganlasagnen som jag lagade till morgondagens middag. Jag använde receptet som du hittar i denna artikel, men jag la till ekologiska svarta bönor som jag varvade med.


Vansinnigt god lasagne, om jag får säga det själv.
Glutenfritt, mjölkfritt, köttfritt, fritt från tillsatser!


Fika och äta lunch ute när man detoxar?
Jag brukar undvika att äta ute i största möjliga mån när jag detoxar. Visst, det är lite trist. Men jag vill ha koll på vad jag får i mig. Jag vill helt enkelt inte att någon annan ska bestämma vad jag får i mig (vetemjöl, tillsatser, kryddor med smakförstärkare och annat skit). Planering är a och o när man detoxar. Om man inte har planerat hur man ska äta under dagen finns risken att man, med lågt blodsocker som grund, väljer att ge upp och äta det som finns framför en.

Men om jag äter ute försöker jag äta så rent som möjligt. Det allra säkraste brukar vara att beställa in en sallad, där eventuella röror/tillägg (ex krutonger och dyl) tas bort eller åtminstone serveras på sidan av. Prata med kökspersonalen och de brukar kunna fixa en specialtallrik.
Fika tänker jag ärligt talat inte ens är möjligt på ett vanligt fik. De flesta fik bakar inte ekologiska, gluten- och mjölkfria bakverk som inte innehåller socker och tillsatser. Det brukar bli en slät kopp te och om jag vill äta något till tar jag med mig en exempelvis en raw food boll eller torkad mango exempelvis.Ingredienser till blodbyggande juice.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Har tittat runt på din blogg en stund nu och tycker här är så mycket intressant att läsa.
Vi ses igen
//bara anna
Annacecar.blogspot.se

Anonym sa...

Vilket inspirerande inlägg, tack! Jag är jättepeppad att också köra en detox nu!

/Bea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online