Från utbrändhet till livslust: Gör juice av salladen

torsdag 24 juli 2014

Gör juice av salladen

Sallad tenderar att växa i det närmaste ohämmat i grönsakslandet. Kanske har man så mycket att man inte vet hur man ska hinna äta upp allt? Men istället för att låta salladen självdö i kan man göra juice av den.
Juice full med klorofyll som syresätter
och renar blodet.


Juice som renar blodet

1/2 citron
1 grön äpple
1 apelsin
1 bit ingefära 
1-2 liter sallad/gröna blad (jag använde 2 liter mangold som jag fick av svärmor)

Kör alltsammans i din juicemaskin. Kör gärna salladen/gröna bladen och ingefäran först. På så sätt "spolar du igenom" maskinen med de frukter som innehåller mer vatten.

Leverans av 2 liter mangold och sallad som
svärmor odlat i sitt grönsaksland blev
dagens juice.

3 kommentarer:

Anneli Sjögren sa...

Jag juicar också sallad! :D Jag har ju förmånen att ha en man som är Månskensbonde och odlar (bland mycket annat) sallad till mig! :D Jag har nästan alltid morot, citron, ingefära och äpple som bas och sen lägger jag till det jag har hemma!
Om du är intresserad så kan man se filmen/dokumentären Superjuiceme gratis nu i helgen: http://www.superjuiceme.com/

Jenny sa...

Hej Anneli!
Tack för att du tog dig tid och lämnade en kommentar.
Lyxigt att ha tillgång till färska grönsaker, direkt ur landet. Det är jag lite avis på måste jag säga! Bor ju i storstan och även om man kan odla endel på balkongen blir det inte samma sak.

Visst är Superjuice me bra! Jag såg den när den släpptes. Inspirerande!

Önskar dig en fin vecka!

Anneli Sjögren sa...

Ja, det är verkligen lyxigt att ha tillgång till egenodlat! Som f.d. Stockholmare tror jag att jag uppskattar det extra mycket just för att jag inser att det skulle vara samma sak att odla på balkongen, eller ens på en kolonilott! Här har vi allt runt knuten och har en stor, fin jordkällare att förvara rotfrukter i! Morötterna från förra hösten är fortfarande jättefina, och vilken dag som helst kommer min man att ta med sig små och supergoda "gallringsmorötter" direkt från landet! ♥ Tacksam ♥
I fredags beställde jag en Fusion juicer och den där lilla mixern man ser i Jason Vales videor + filmen Super Juice Me och lite annat som ingick i paketet! Nu återstår bara att köpa en adapter så att jag kan använda juicern & mixern här i Sverige också! :D Paketet förväntas anlända på fredag eller måndag... hoppas jag! :D Känner mig som ett barn som vet att det är julafton snart...! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online