Från utbrändhet till livslust: Motivation som sviktar?

måndag 16 mars 2009

Motivation som sviktar?

Har precis yogat efter en lång löptur. Just idag känner jag mig stark som en oxe, skönt eftersom jag igår kände mig svag och trött. Är inne i en träningsperiod nu. Löptränar, styrketränar (med kroppen som vikt) och yogar.

Min motivation är just nu på topp men den kan lätt svikta och vända nedåt. Jag tillhör nämligen personlighetstypen som tränar som en idiot i ett halvår för att sedan magiskt "glömma bort" min hälsa i ett halvår. Min motivation brukar gå i cykler parallellt med arbetsbelastning på jobbet och/eller årstid. Det innebär att jag, när jag har det som mest stressigt, drar ner på träning och bra kost. Men den här gången ska jag verkligen, verkligen försöka göra precis tvärtom. Jag är nu inne i en tuff period på jobbet. Det är så lätt att "glömma bort" sin hälsa av tusen olika anledningar. Men nu ska jag alltså försöka göra tvärtom. Jag försöker låtsas som om jag inte hade något annat val...och egentligen har jag väl inte det. Dags att ta hand om sig!


Ingefärste

1 msk råriven ingefära
färskpressad citron
Varmt vatten

Avnjut!
/Din digitala vän

4 kommentarer:

Ulrika Forsell sa...

Har själv haft en svacka utan motivation! Jag har alla svaren och vet hur jag ska göra för att vända det till en uppåtgående spiral...ändå är det ibland tungt som sirap. Då är det bara att tänka på Nikes slogan : JUST DO IT. Det tror jag är det bästa i sådana lägen. För när vi väljer bra val blir kroppen så glad och svarar med att ge oss energi, lugn och fokus. Här inne på din blogg delar du verkligen med dig av motivation till oss andra. Tack! Jodå jag har en shop! www.behappy.se Blir jätteglad om du länkar. Jag ska just göra en lista med bloggar jag rekommenderar på min blogg och då kommer du med där. Há en underbar och solig dag!

Anonym sa...

Och jag är peppad på att träna nu (jag har ju löst guldkort på gymmet och kan träna VADSOMHELST;) men det händer så mycket inuti mig att jag inte har energi över att träna just nu. Det är rätt intressant - i vanliga fall slutar jag träna av slöhet och märker att jag mår sämre mentalt av det så då börjar jag träna igen. Nu känns det istället som om det behövs några dagars paus för att rikta all fokus inåt. Intressant.

Jenny sa...

Ulrika!
Ja, hur kommer man åt de där svackorna? Jag tycker själv att det kan vara så enormt trögt. Samtidigt känns det som en gåta när man väl hamnar i en period av högre motivation. Det är, som du säger, bara att JUST DO IT.
Jag tror att det är väldigt bra att kika på sitt eget beteende mönster för att nå balans eller åtminstone jämna ut svackorna något så att de inte blir så djupa eller långa.

http://www.behappy.se alltså. Tackar! Ska kika på din shop.
Jag har planerat att lägga upp en blogglista framöver. :)

Ha en härlig resten-av-veckan!

Jenny sa...

Så kom solen!
Ja, men ibland är det ju som du skriver så att man behöver en period av vila. Aktivitet och vila kan aldrig vara bra utan varandra.
Jag har perioder då jag behöver mer "andlighet". Att vända fokus inåt, meditera, skriva, måla, läsa eller vad det kan vara.
Det är inte de perioderna jag vill komma ifrån, det är perioderna då jag är stilla utan att vila...

Ha en härlig resten-av-veckan däruppe i Norr! Hälsa Norrbotten från mig. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online