Från utbrändhet till livslust: Nyhetsmorgon TV4 om läkning och PH-värdet i våra kroppar

söndag 19 augusti 2012

Nyhetsmorgon TV4 om läkning och PH-värdet i våra kroppar

I morse hade Nyhetsmorgon söndag på TV4 ett inslag om hur PH-värdet (syrabalansen) i våra kroppar hänger ihop med vår hälsa. Stress, miljögifter och en kost utan grönsaker och frukt gör våra kroppar försurade. 

Att göra kroppen mer basisk genom att äta mat som tillför kroppen mer syre kan vara ett kraftfullt sätt att påverka läkeprocessen och allmäntillståndet.

Nyhetsmorgon söndag TV4 om syrabas/PH-värde och läkning:

Slipp%20kr%C3%A4mpor%20med%20en%20basisk%20kropp
Artiklar här på bloggen om kroppens PH-värde och läkning:

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att detta är ren humbug va? Ett artiellt pH-värde i blodet över 7,45 kallas Alkalos. Ett alltfär lågt värde, under 7,35 kallas Acidos och är rent livshotande. Orsakerna till dessa tillstånd är INTE vad som sades i programmet.

Jenny sa...

Hej Anonym!
Berätta gärna vad det är som är humbug. Menar du att kosten inte har någon som helst påverkan på kroppens syrabas? Eller menar du att kroppen har ett konstant PH-värde som aldrig kan förändras? Berätta gärna mer!

Hela poängen med att alkalisera kroppen (dvs göra den mer basisk samt tillföra syre) är att ett alltför lågt PH-värde gör att vi mår dåligt. Du har rätt i att det inte är bra att ha ett PH-värde som är lågt (kring 7 är optimalt) och det är det man tar upp i programmet.

Ser fram emot ditt svar!

Anonym sa...

Det finns ingen erkänd adekvat forskning som stöder påståenden som gjordes i TV4! Vid ett artiellt pH-värde "kring 7" (vad det nu betyder) så är man sannolikt död.

Jag antar att du brinner för hälsa, precis som jag, men jag är starkt kritisk till att man utnyttjar människors sämre vetande för egen personlig och ekonomisk vinnings skull.

Som sagt, referera gärna till erkänd adekvat forskning i ämnet. Jag är alltid beredd att revidera min åsikt.

Du vet att det var Ragnar Rylander som tog emot mutor från Philip Morris för att ljuga om hälsoeffekterna av passiv rökning?

Anonym sa...

Trovärdighet 0 på detta inslag.

Här plockar man in i forskare som Ragnar Rylander, som i mina ögon har obefintlig trovärdighet i allt han gör. Man tar in VD´n för ett företag som säljer produkter som ska hjälpa mot detta, hmm vinstintresse precis som alla andra som har mirakelmedlet mot alla okända krämpor + en "frälst" som pratar gott om allt som "hjälper"..

Näe ge mig riktig forskning på detta tack.

Hoppas innerligt att svensson inte köper detta rakt av och börjar shopa mirakel-görande produkter nu..

Det är bara att kolla ren fakta, SUR vätska har pH-värdet under 7..
Har en människa under 7,35, vårt normal värde anses vara 7,35–7,45 (över 7 = INTE SURT) får man acidos och kraftig acidos är akut livshotande..

/En annan funderare

Anonym sa...

Enligt Kurt Sandvik och www.phbalans.se beror tydligen ischias på rädsla för pengar och framtiden. http://www.phbalans.se/arkiv/48.pdf

Anonym sa...

Idioter som går på den här typen av kvacksalveri förtjänar att bli blåsta på sina pengar.

Anonym sa...

Enligt definitionen att "pH är balansen mellan syre och väte" borde salpetersyra (HNO3) vara en stark bas eftersom den innehåller tre gånger mer syre än väte. Svavelsyra är en lite svagare bas med bara dubbelt så mycket syre som väte.

Jenny sa...

Hej på er!
Tack för att ni tagit er tid att kommentera. Det är bra att ifrågasätta. Jag tycker det ger färg på diskussionen.
Jag kan för lite om Ragnar Rylander för att yttra mig om hans trovärdighet.
Dock har jag svårt att se något hot i att människor äter mer mörkgröna bladgrönsaker. Mina egna och många andras erfarenheter är enormt goda.

Tack för en bra diskussion!

Anonym sa...

Suck...

Självklart är det inte skadligt att äta grönsaker, inte ens mörkgröna bladgrönsaker, tvärtom! Men det är inte det som är poängen!

www.phbalans.se utnyttjar människors dåliga samvete och dåliga hälsa för att tjäna egna syften, läs pengar. Dessutom sprider man rena falsarier om hur kroppen fungerar och vad som är verksamt.

Det är egentligen ingen konstig ekvation det här med bra kost. Tallriksmodellen fungerar fortfarande utmärkt. Släng alla hälsokostpreparat och mirakelkurer. Ät rätt (tallriksmodellen), ät mindre och motionera. Det är inte konstigare än så!

Hen sa...

Ni vet väl att det går att alkalisera kroppen på 4 minuter och det är helt gratis. Alla kan göra det.
Ni kan själva prova med en pH sticka och se att värdet ändras från gult till blått.
Allt detta är bevisat hos NASA av Wim Hof.


Här har ni tricket för att alkalisera kroppen på bara några minuter!

https://www.youtube.com/watch?v=RW1C_3OXhEs&t=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online