Från utbrändhet till livslust: Adventslucka 5: Gör ditt eget detoxte

onsdag 5 december 2012

Adventslucka 5: Gör ditt eget detoxte


Detoxte - avgiftningskur mot lagrade slaggprodukter och gifter


Jag prenumererar på ett nyhetsbrev från Veda Lila. Där fick jag nyligen ett tips om hur man kan göra sitt eget detoxte:

"Det här är en kraftfull avgiftningskur. Effekten ligger inte i hur mycket hett vatten du dricker, utan hur ofta. Du kan ta några små klunkar så ofta som 2–3 ggr per timme under dagen. Drick det så varmt du kan. Detta stärker kroppens förbränningseld (agni), vilket är grunden för alla former av avgiftning.
Agni ("matsmältningselden") kan då förbränna de slaggämnen som ligger deponerade i kroppens vävnader."

Recept:
Koka 8 dl vatten 15 min med 1/2–1 tsk mald ingefära och 1 tsk mald kummin, häll i termos och drick under dagen, några klunkar då och då i ca 3 veckor.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Grattis till din lille grabb!

Ser nu fram emot varje dags lucka! Jag har nu följt dig under en längre tid och ser fram emot varje inlägg du gör. Har hjälpt mig mycket !

Anonym sa...

tack tack tack! Jag är just nu väldigt orolig. Har gått igenom väldigt mycket på några år bland annat en separation i december förrea året vilken jag hanterade med att träna 10 ggr i veckan i tron om att jag var hälsosam. Börjar nu efter ett år känna av konstiga symtom, Bland annat tinnitus... vet du något om detta? Jag misstänker att det är psykosomatiskt men är ändå otroligt orolig hela tiden. Jag kan inte koppla bort bruset. Tack för en helt makalöst underbar blogg.

C sa...

´Tack för en bra blogg! Har precis gjort en liten hyllning till den i min blogg!

Anonym sa...

Vad glad jag är att jag hittat din blogg. Jag brajade in i väggen för 10år sen och har ännu inte lyckats hitta en bra balans. Jag har fortfarande stora problem med stress och spänningar, nu ska jag ta tag i problemen ordentligt. Din sida inspirerar mig!

Till anonym som skrev om tinnitus, gnisslar du tänder eller biter ihop mycket på dagarna? Jag gör det och en käk-kirurg har konstaterat att mitt öronbrus kommer från just käkarna.

Moi sa...

Hej, hamnade av en slump på din blogg! Mycket fina, nyttiga och kloka inlägg! Följer! Ha en fin dag.

Anonym sa...

Tack anonym för tipset.. ska kolla upp om det kan vara det. Har precis fått en tandinfektion som spridit sig vet inte om jag kan ha spänt mig mycket pga smärtan. Hur hanterar du bruset? Jag vet att med tiden och lite jobb så kommer jag komma vidare, men just nu känns bruset övermäktigt.

Jenny sa...

Hej Anonym!
Tack snälla för ditt inlägg. Det uppskattas mer än du någonsin kan förstå.

Hej Anonym!
Tack för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg och att du delar med dig av dina tankar. Kroppen märker ingen skillnad på stress (högintensiv träning) på gymet och den på kontoret eller hemma. Låter som du gått på högvarv länge. Ofta glömmer vi bort (även jag) att planera in tid för vila och lugn, på samma sätt som vi planerar in tid för aktivitet.
Får du utrymme för vila/lugn? Meditation? Lugn yoga? Promenader istället för tuffa löppass...?

Obehagligt med tinnitus. Jag har själv aldrig drabbats men känner till att tinnitus kan vara ett stressymptom. Själv biter jag ihop tänderna när jag sover (då jag är stressad). Tack Anonym nr 3 som delade med sig av sin upplevelse om tandgnisslan och tinnitus.

Hej C!
Tack snälla du för att du tog dig tid och lämnade ett inlägg som jag uppskattar enormt mycket! :)

Hej Moi!
Detsamma till dig. Tack för din vänlighet! Önskar dig allt gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online