Från utbrändhet till livslust: Använd sesamoljans läkande effekter

torsdag 13 december 2012

Använd sesamoljans läkande effekterSesamolja är en toppenprodukt att ha hemma. Jag använder sesamolja för flertalet olika åkommor när de dyker upp.

5 tips till självläkning: • Blåsor i munnen
  Det här är (enligt mig) den bästa lösningen mot de små vita blåsorna (afte, som de kallas) som ibland dyker upp i samband med förkylningar.
  Gurgla med 1 msk olja i 5-10 minuter. Spotta ut (obs svälj inte oljan då den även har egenskaper som drar ur gifter bla ur lymfan. Inget man vill svälja ner i magen).
 • Torra näsborrar
  På vintern lider många av torra näsborrar och kliande näsa med näsblod som följd. Smörj in näsborrarna med sesamolja några gånger om dagen (så ofta du känner att du behöver).
 • Förstoppning
  Massera magen med rikligt med sesamolja innan du går och lägger dig på kvällen. För bästa effekt kan du även ta en matsked olivolja samt dricka några koppar varmt vatten under dagen. Läs gärna mer om "ama" (dvs gifter och slaggprodukter i kroppen) samt om den stärkande och utrensande kur som kan hjälpa magen på traven.
 • Spruckna hälar och torra fläckar
  Eller "nikotinhälar" som man skulle kunna kalla det. Smörj in fötterna på kvällen och låt kroppen suga upp oljan. Huden är kroppens största organ och suger upp den olja den behöver.
 • Värkande muskler
  Värm upp lite sesamolja i varmvatten och massera in i kroppen. Det är både bra för huden och muskulaturen för den som har problem med spända muskler.

Jag klistrar även in en text från Veda Lilas nyhetsbrev om sesamoljans läkande effekter.

Sesamoljan är antibakteriell och har mängder med läkande egenskaper
"Sesamolja har använts under tusentals år för dess läkande effekter. Enligt Vedas är sesamolja utmärkt för människor. Den är naturligt antibakteriell mot vanliga hudpatogener, till exempel stafylokocker och streptokocker samt mot vanlig hudsvamp, till exempel fotsvamp. Den är även naturligt antiviral och naturligt antiinflammatorisk.

Den har använts i stor utsträckning i Indien för dess läkande effekter, vilket omfattar experiment som visade att oljan kunde användas till att lösa upp blockeringar i artärerna.
Vid mer nyliga experiment som utförts av Ayurvediska läkare i Holland har oljan använts till behandling av flertalet kroniska sjukdomar, till exempel hepatit, diabetes och migrän.

Vid provrörsundersökningar har sesamolja hämmat tillväxten av malingt melanom (hudcancer). (PROSTAGLANDIN LEUKATRINES and ESSENTIAL FATTY ACIDS 46: 145-150, 1992.)

Vid andra provrörsundersökningar har sesamolja hämmat reproduktionen av mänskliga grovtarmscancerceller. (ANTI CANCER RESEARCH 11: 209-216, 1992.)
"

Källa http://www.vedalila.se. Läs hela artikeln här

  1 kommentar:

  christina sa...

  Viken sorts sesamolja anväder du?

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Kanske gillar du

   

  blogger templates | Make Money Online