Från utbrändhet till livslust: Att välja bort julstressen

måndag 17 december 2012

Att välja bort julstressenEn av de mest stressiga perioderna på året (för många) är snart här. Istället för att lyssna till sina egna stressade tankar kan man påminna sig själv om hur man hittar det lugn som faktiskt bor där inom oss alla. Även när vi har (vad vi anser vara) fullt upp.

Föreläsningar som stressar ner
Om du vill ha något att lyssna på medan du julpysslar och som samtidigt påminner dig om nuet och lugnet som faktiskt finns trots att det inte verkar så. Då har du ett par föreläsningar nedan.

Google talk: Mindfulness meditation
Att stanna upp och medvetet betrakta och uppleva nuet kan få den mest julstressade människan att komma ner i varv. När vi löper amok med våra stressade tankar blir vi ofta irrationella. Vi agerar på hur det känns inom oss snarare än hur situationen, rent objektivt, ser ut.
Längd på föreläsningen: 1 tim 12 min


Google talk: Change your mind, change your brain
Vad är kvalitet i livet och vad är det som gör att vi upplever att livet har mening? Hur påverkar meditation vår hjärna?
Längd på föreläsningen: 59 minuterHar du några bra föreläsningar eller radioprogram som gör att man stannar till och påminner sig själv om vad som (egentligen) är viktigt? Dela gärna med dig!

1 kommentar:

Mia sa...

Så himla bra tips och videor du länkar till. Tack! Länkade till din blogg och hoppas det var ok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online