Från utbrändhet till livslust: Vikten av att finna sitt inre lugn

måndag 4 mars 2013

Vikten av att finna sitt inre lugn

Foto: Passport-to-love
Jag skriver ofta om avslappning, meditation och att hålla koll på sin "inre dialog".  Jag tror nämligen att medveten utövning av avslappning eller meditation är enormt mycket mer kraftfullt, på flera olika plan, än vi förstår. Nedan kommer några anledningar...

5 anledningar att lugna sitt sinne:

 • Läkning av stress
  Ett lugnare sinne sänker stressens kemiska sida, nämligen stresshormonerna. En lägre nivå av kortisol och adrenalin i kroppen är första steget mot att läka stress. Ett lugnt sinne ger en lugn kropp.
 • Meditation ändrar strukturen i hjärnan
  Flera forskningsrapporter visar att meditation i så kort tid som 2 månader ändrar strukturen i hjärnan och skapar ett nytt grundläge. Läs gärna mer här.
 • Att komma i kontakt med sig själv
  Ja, vad menar man med det? Min uppfattning är att vi inte bara är våra tankar och känslor. Vi har en inre källa till visdom, kalla det gärna intuition om du så vill. Våra tankar och känslor kan ibland stå ivägen för vår intuition.
 • Bli mindre känslostyrd
  En stressad människa blir många gånger känslostyrd. En känslostyrd människa agerar och tar sina beslut utifrån sina känslor. Något som skapar onödigt lidande och olyckliga situationer.
  Vi tar bättre beslut och är mer medvetna i nuet med ett lugnare sinne. Vår empatiska förmåga är större och vi kan se andra människor mer utifrån deras perspektiv istället för vårt eget (läs våra känslor och tankar).
 • Ett bättre allmäntillstånd
  Det finns många fysiska processer i vår kropp som mår bra av ett lugnare sinne. Det är inte en slump att många har problem med magen när de är stressade. Ett stressat sinne skapar belastning på kroppen.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online