Från utbrändhet till livslust: Lagen om attraktion - nyårslöften eller nyårsönskningar?

måndag 31 december 2012

Lagen om attraktion - nyårslöften eller nyårsönskningar?

Det är dags att se över sina nyårslöften för många av oss. Men istället för att klämma ur sig ett ångestframkallande prestationsinriktat måste (för det har vi väl nog av i livet?) tycker jag att nyårslöftet ska handla om något som är inspirerande, utvecklande men framförallt positivt. 

Ett nyårslöfte ska vara positivt, inte ett tråkigt måste
Under några år löd mitt nyårslöfte "gå ner i vikt" eller "springa en mil under 50 minuter". Visst kan det vara en trigger i sig att ha ett mål som går att mäta i kilo eller minuter men många gånger blir det inget annat än ett ouppfyllt måste.

Har du varit där i tanken kan du vara där i verkligheten
Att drömma är ett kreativt sätt att måla upp en tanke eller ett scenario av något som nödvändigtvis inte är "realistiskt" men som faktiskt kan inträffa. Har du vågat tänka tanken är chansen större att du kan ta dig dit i verkligheten. Good old idrottspsykologi. 

Varför inte lyfta blicken och måla upp en bild av hur du vill att det ska vara? Plocka fram en härlig upplevelse eller situation som du vill vara med om. Beskriv alltsammans för dig själv. Låt det flöda och rocka loss ordentligt. Var inte rädd att ta ut svängarna!

En viktig komponent med målsättningar och drömmar är inte bara att skissa upp en målbild utan även hur det kommer att kännas när du nått dit. Din upplevelse av att uppfylla drömmen. 

Viktigt: Skriv ner ditt nyårslöfte/önskan/mål
Skriv ner så mycket detaljer som möjligt kring din önskan/mål. Både hur situationen/målet ser ut rent praktiskt men även hur dina känslor och din upplevelse av situationen ser ut.

"When I let go of what I am,
I become what I might be" - Lao Tzu


Relaterade artiklar

3 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg är så oerhört inspirerande och tankeväckande, tack snälla du för att du vill dela med dig till oss andra!

Tack vare dig har jag bokat in både kurs och privat ayurvedakonsultation, ser mycket fram emot båda.

Önskar dig en fin nyårsafton och ett riktigt gott 2013!

Jenny sa...

Hej Anonym!
Tack snälla du för att du lämnade en kommentar. Det är mer uppskattat än du förstår! :)

Önskar dig ett gott nytt 2013! Hoppas Ayurvedakonsultationen ger dig det du behöver och kanske att Ayurvedan till och med blir ett verktyg i livet framåt. Vore kul att höra vad du tyckte om konsultationen efteråt!

Allt gott till dig!

johanna sa...

Tack för en jättefin blogg, som jag alldeles nyligen hittat till och som hamnar högst upp på min blogglista! Ser framemot all läsning jag har framför mig genom det gedigna arkivet i bloggen :)

Passar också på att önska dig ett gott nytt år 2013 med allt det har att erbjuda i form av nya utmaningar, erfarenheter och upplevelser!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online