Från utbrändhet till livslust: Resultat efter 30 dagars detox

onsdag 30 januari 2013

Resultat efter 30 dagars detox

Grön juice, en höjdare när man detoxar

Detox 2013, dag 30 av ?

Att låta maten bli läkemedel
Idag har det gått 30 dagar. Januari månad är över imorgon. Det låter kanske märkligt men det har gått väldigt fort den här gången. Jag har detoxat varje januari i 7 års tid och för varje år har det blivit mindre och mindre jobbigt. 

Resultat efter en månads detox
Jag har varje år gjort en summering och eftersom resultatet är vad det brukar vara länkar jag till resultatet från förra årets detox. Energinivån höjs och både kropp och känsloliv är mer balanserat. Jag känner mig helst enkelt lugnare inombords. Om det beror på att jag rensat ut en massa toxiner eller avstått från socker, gluten och mjölk (minsta lilla glutenintolerans kan ge symptom som oro och ångest) vet jag inte.

Men det jag vet är att ungefär efter dag 14 så börjar detoxen bli riktigt kul att genomföra. Då har den värsta socker- och kaffeabstinensen lagt sig och energinivån har gått upp ordentligt.  


Så, vad händer nu då?
Jag har bestämt mig för att fortsätta detoxa ett tag till. Jag mår helt enkelt så bra att tanken på att helt bryta inte känns särskilt lockande. När jag började detoxen hade jag problem med migrän, uppblåst och trög mage, värk i muskler (nacke, axlar, rygg). Jag hade också lite av en oro i kroppen och kände mig helt enkelt ur balans. Detta bidrog också till en mer orolig sömn.


Det kan tyckas vara lite drastiskt att detoxa i en månad och avstå från många godsaker men när man har flera symptom på obalans kan det vara just den där vändpunkten man behöver.

9 kommentarer:

Edit K sa...

Hej Jenny!
Jag följer din blogg med stort intresse sedan dryga året. Vill bara tacka för allt tänkvärt och alla tips på hur man kan ta ansvar för sig själv och sin kropp. Sedan nyår har jag uteslutit socker och dragit ner på kolhydrater (älskar pasta och bröd!) utan större problem. Har i hela mitt liv varit enormt sockerberoende och till min förvåning gick det lättare än vad jag trodde att lägga av. Det föregicks av många års mag-tarmproblem, senast fick jag en magmedicin igen. Under julledigheten rasade magen ihop helt och jag mådde tjuvtjockt av allt kött och godis. Har gått upp i vikt senaste åren något enormt. Nyårsdagen i år lade jag av med socker som sagt och det har gått bra. KÄnner inte alls för godis. Tillåter mig lite honung, frukt och bär. Helt okey! Magen är mycket bättre. Gör morgonsmoothies med solrosfrön, mandlar, spenat, banan, avocado, lite naturell yoghurt, grönt te/kokt vatten. Bästa start på dagen för mig! Äter två huvudmål och något litet före kl 21. Idag en månad efter starten sitter kläderna lösare och jag fick på mig en storlek mindre jeans i veckan utan problem! Jag har lättare att röra mig och böja mig när jag knyter skorna! Fortsättning följder! :)
Än en gång tack för din blogg och allt tänkvärt!
MVH/ Edit

Maria Wångersjö sa...

Hej! Jag är frilansjournalist och skriver just nu om utbrändhet för en stor dagstidning. Jag vill gärna prata med någon som kan berätta hur det var/är. Hör gärna av dig: maria.wangersjo@mingmedia.se.

Anonym sa...

WOW att du ORKAR detoxa!!! STARKT!

Anonym sa...

Hej!

Fantastisk blogg & ett stort stöd för oss som fortfarande är fast i vår "sjukdom". Jag skulle gärna äta bättre för att må bättre men vad kan du rekommendera till vardagsmat om man ska utesluta socker, mjölk osv??

Känner att jag vill, men inte har kunskapen.
MVH // gladatanten.bloggo.nu

Anonym sa...

Hej Jenny! Jag heter Ida och brukar följa din blogg, jag skulle behöva komma i kontakt med dig angående ett uppdrag!

Du kan väl höra av det till mig

ida@youmeagency.se

/bästa hälsningar, Ida Lundblad

onepictureaday sa...

Hejsan Jenny. Som trogen följare till din blogg undrar jag lite vart du tagit vägen och hoppas att inget hänt å att du mår bra. Kramar

Jenny sa...

Hej Edit!
Tack snälla för att du tog dig tid och lämnade en kommentar. Imponerande resa du har gjort. Bra jobbat! Härligt att du mår bättre. En detox kan ibland vara ett sätt att skapa sig en referens på hur man mår, dvs om man gör en förändring kan man jämföra hur man mådde innan med hur man mår efter förändringen. Det är enkel matematik men enormt värdefull.
Tack igen för ditt inlägg!

Jenny sa...

Tack snälla, gulliga du för din kommentar! Jag finns här och lovar lite fler inlägg som är på gång. Något särskilt du vill att jag ska skriva om?
Önskar dig allt gott!

Veronica sa...

Åh så skönt att höra. Men känn ingen stress med inlägg nu bara :-).
Jag gillar alla sorters inlägg du skriver. Suger åt mig av allt. Du är en riktig inspirationskälla.
Ha en fin söndag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online