Från utbrändhet till livslust: Samarbeta med lymfsystemet när du detoxar!

onsdag 2 januari 2013

Samarbeta med lymfsystemet när du detoxar!

Jag fick frågan om jag äter mjölkprodukter under detoxen. Svaret är: nej.

Att låta kroppen vila från mjölk
Jag undviker mjölkprodukter under detoxen. Dricker inte mjölk och äter inte smör, fil och ost (förutom halloumi och eventuellt lite naturell yoghurt). Mjölk tenderar att klogga igen systemet och kan i vissa fall överbelasta lymfsystemet. Lymfsystemet har en central roll i avgiftningsprocessen men även vad gäller immunförsvaret. Ett överbelastat och stagnerat lymfsystem mår ingen bra av.


Samarbeta med lymfan! - frakta ut gifter på cellnivå
När man detoxar vill man samarbeta med lymfsystemet. Det handlar om att underlätta för kroppen på cellnivå. Lymfan är en vätska som sitter på varje cell och som har som roll att frakta bort slaggprodukter från cellerna. Mjölkprodukter kan orsaka överbelastning av lymfsystemet. Dessutom är mjölkprodukter ofta processade.

Symptom på ett överbelastat lymfsystem:

 • Acne
 • Torr hud
 • Värk
  Tryck och värk i muskler, speciellt kring skuldrorna. Även huvudvärk och tryck i bihålorna kan hänga ihop med lymfan.
 • Avdomnade händer och armar
  Om man vaknar upp med avdomnade händer och axlar kan det hänga ihop med ett överbelastat lymfsystem. Orsaken till detta är att lymfan kan svälla runt skulderpartiet och då trycka på nerver.
 • Slem
  När lymfan inte fungerar som den ska försöker den hitta alternativ till att frakta ut gifterna på. Ett sätt är att bilda slem. Har man ofta problem med bihålor, slem i hals och näsa så kan det vara ett tecken på stagnerat lymfsystem.

Läs mer om detox och lymfsystemet på greatlife

Stimulera lymfsystemet med detox, motion och djupandning
Lymfan har ingen pump som hjärtat och måste stimuleras igång. Stimulera lymfsystemet med träning (att svettas är bra) och djupandning (ex pranayama). På så sätt hjälper du kroppen att frakta ut slaggprodukter och gifter på cellnivå.Yogisk djupandning (avstressande för sinnet och stimulerande för lymfan)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online