Från utbrändhet till livslust: Att bli av med oro i kroppen

måndag 7 januari 2013

Att bli av med oro i kroppen

För den som lever med höga nivåer av stresshormoner under en längre tid brukar oroskänslor i kropp (och sinne) komma som ett brev på posten. Många av er som söker er hit till bloggen vill veta hur man kan bli av med oro i kroppen. Försök inte "springa ifrån" oron
Det bästa sättet att bli av med oro är att bemöta den med lugn. Dvs att inte försöka fly ifrån den. Precis som alla andra känslor ingår oro i vårt "känsloregister". Att "bli av med oron" är inte bara omöjligt utan helt fel sätt att bli fri ifrån den. Det är lite som att försöka hoppa sig fri från jordens dragningskraft. Det hjälper för en väldigt kort stund.

Bemöt oron med lugn och medvetenhet
Bemöt oron genom att medvetet betrakta den. Känn igenom kroppen hur oron känns, sitter den på något särskilt ställe? Andas och betrakta den utan att gå in i känslan. Föreställ dig att du ser dig själv lite "utifrån". Beskriv känslan i både kropp och sinne. Inte så sällan klingar den av. Oron lever nämligen på rädsla. När vi slutar vara rädda berövar vi oron från sitt allra bästa bränsle.

Att läka kropp, sinne och hjärna med avslappning
Det finns många sätt att komma ner i varv. Något som är bra för en orolig kropp och själ. Att öva på att medvetet gå ner i varv genom olika typer av avslappning hjälper en att komma i balans...och till och med förändra strukturen i den oroliga hjärnan till det positiva (läs gärna forskningsrapporter om meditation).Relaterade artiklar:

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online