Från utbrändhet till livslust: Att hitta sin väg

lördag 9 augusti 2014

Att hitta sin väg


You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.” ― Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche hade rätt. På så många plan hade han rätt. Inte minst vad gäller hur man tar sig ur sin utbrändhet eller kris. 

Att finna sitt eget svar eller kanske viktigare; att hitta rätt frågor
Ibland får jag frågor om hur man ska gå tillväga för att "komma tillbaka" från en utbrändhet. Och visst, jag delar ju onekligen med mig av en del tips här på bloggen. Men jag har inte något enkelt svar. Det vore helt fel av mig att hävda att jag sitter på facit. Jag må ha olika verktyg att visa upp och lära om. Men jag har inte något svar, något facit.


Att våga sig in i sin egen process
Att gå igenom en kris eller en utbrändhet är något som man gör på egen hand, visserligen ofta med stöd av andra, men själva jobbet gör man själv. 
Visst kan man "existera sig igenom utbrändheten" utan att ha lärt sig särskilt mycket. Ofta har det att göra med att man inte vill förlika sig med att man själv är delaktig i sin egen situation. Men i allra flesta fall sker en process på någon form av plan. 

Att komma tillbaka från en utbrändhet är egentligen att ta sina egna stapplande steg framåt. Mot något nytt. 

När det känns som det står stilla går det framåt
Att hitta sin väg framåt är en enorm kraft, även om det inte känns så i stunden. För varje litet trevande steg sker ett stordåd. Det är bara det att det kanske inte märks just i den här sekunden. Men ge det lite tid. Det är ofta i efterhand som man inser vilken förändring man gjort.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online