Från utbrändhet till livslust: 5 sätt att läka onda muskler (värk och inflammation)

onsdag 27 augusti 2014

5 sätt att läka onda muskler (värk och inflammation)Äppelshot, vansinnigt god och dessutom
antiinflammatorisk, bra för matsmältning
och utrensning!
5 saker som lindrar vid muskelvärkFörra veckan hade jag ont i nacken och ena axeln. Rejält ont faktiskt. Misstänkte en begynnande muskelinflammation. Det verkade som om alla naprapater i stan hade fullbokat så jag försökte på egen hand få ordning på musklerna. Det gick bra. Här kommer några förslag på lindring och läkning av muskelvärk.
 • Kyla och värme
  Klassikern. Men det fungerar. Rekommendera värme och kyla om vartannat. Jag har kört både med varm vetekudde och is. Värmen gör att blodgenomströmningen ökar och kylan gör motsatt effekt, dvs att blodkärlen och svullnaden krymper.
  För mig gav isen verkligen resultat. Lägg i några isbitar i en påse, häll lite kallt vatten i och håll på området du har ont i (om det känns bra, känns det inte bra är det inte kyla du ska ha). Gör så några gånger om dagen och varva gärna med försiktiga rörelser. Jag märkte stor skillnad på kort tid. Framförallt upplevde jag det som om värken lättade ganska snart.
 • Gurkmeja
  Gurkmeja är en av naturens supermediciner. Och den är toppen för den som har muskelinflammation och värk med sina antiinflammatoriska egenskaper. Gurkmeja har även andra egenskaper. Den förbättrar metabolismen, förbättrar läkningsförmåga på sår, stöttar levern vid avgiftning och förbättrar immunförsvaret (läs mer om gurkmeja här). Jag använde mig av ekologisk gurkmeja, inte den som man köper på ICA.
 • Magnesium
  Magnesiumbrist ger bland annat problem med musklerna såsom kramper och stelhet (läs gärna mer här). Att äta lite extra magnesium kan därför hjälpa vid muskelvärk.
 • Försiktiga rörelser
  Även om man har muskelvärk kan det vara klokt att försöka röra på kroppen lite försiktigt. Gör det ont ska man förstås inte pressa muskeln men små rörelser kan hjälpa kroppen att  lätta på spänningen och öka blodgenomströmningen.
 • Antiinflammatorisk juice vid muskelinflammation/värkFörra veckan blev det många ingefärsstarka juicer. Körde denna shot varje dag. Ingefäran är antiinflammatorisk men också bra för matsmältning och utrensning. Har man ingen juicemaskin kan man skiva ingefära i hett vatten (tugga gärna i dig skivorna sedan) och dricka flera koppar om dagen. 
Hur muskelknutor och värk hänger ihop
Se gärna denna video om sk "triggerpoints". Dvs små knutor i en del av muskeln som i sin tur kan ge värk på helt andra ställen i muskeln. Ett exempel är de knutor som ofta bildas vid skulderbladets insida och i sin tur ger problem med nackspärr eller värk i axeln.
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online