Från utbrändhet till livslust: Klarar man sig på färskpressad juice? Detox 2016, dag 2

lördag 2 januari 2016

Klarar man sig på färskpressad juice? Detox 2016, dag 2Detox 2016, dag 2 (31)
Ingredienser till frukostjuice.
Piggare idag. Känner mig lite klarare i huvudet. Efter en stökig småbarnsnatt bjöd min sambo mig på sovmorgon imorse, startade inte dagen förrän kl 09:30. Fantastiskt! Ett par koppar varmt vatten, 2 skedar olja (linfröolja + olivolja) och sedan en Lemon ginger blast till frukost. Sedan en 1 timmes lugn (pga halkan) promenad med barnvagnen.

Klarar man sig på färskpressad juice?
Den som aldrig provat juica tänker att det nog är lite klen frukost med färskpressad juice. Men det känns inte så faktiskt. Jag är ganska stor i maten normalt sett men klarar mig faktiskt på en juice, så länge den är stadig och inte bara innehåller en massa frukt (som får blodsockret att gå i taket).

Bra fetter gör att vi tar upp näringen bättre!
Jag är noga med att få i mig bra fetter. Dels för att de gör att vi tar upp näringen bättre. Men också för att bra fetter som fett från avocado, kokosnötsolja, olivolja, linfröolja och avocado fungerar antiinflammatoriska och direkt nödvändigt för våra kroppar. Färskpressad juice med mörkgröna
bladgrönsaker, fullproppade med
klorofyll. Renar och syresätter kroppen.

Mannen som juicefastade i 60 dagar
Se gärna dokumentären Fat, sick and nearly dead om Joe Cross som läkte sin autoimmuna (kroniska) sjukdom genom att juicefasta i 60 dagar. Han lät läkare följa honom genom kontinuerliga provtagningar och besök. Allt för att inte äventyra sin hälsa.


Lemon ginger blast (se recept här)

Min erfarenhet av juicefasta
Jag har själv inga planer på att köra 100% juicefasta i 60 dagar. Men Joes resa inspirerade mig att juicefasta när jag fick diagnosen Hashimotos hypotyreos. Jag var då mammaledig med vårt första barn och kunde helt enkelt inte köra så hårt med juicefastan (man kan må lite dåligt i början). Men jag valde att byta ut vissa mål mot grön juice istället. Men jag var noga med att inte pusha mig själv utan lyssnade på kroppen. Det funkade väldigt bra då mina provsvar vände till det bättre. 

Den här detoxen kommer jag för det mesta att köra periodisk fasta. Dvs byta ut frukosten samt eventuellt ett mål till mot grön juice. Om en vecka tänkte jag mig på att byta ut fler mål och kanske köra hela dagar beroende på hur kroppen mår. Lyssna ALLTID på kroppen. Pusha inte dig själv för hårt!"Snabbmat" i bilen tidigare idag,
 från en juicebar vid
Hornstull i Stockholm.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Jag har själv problem med sköldkörteln och försöker att byta ut vissa måltider mot juice. Jag har sedan hösten 2015 även slutat med gluten. Jag vill på sikt sluta med Levaxin och blir nyfiken på hur det går för dig, äter du någon medicin och vilket TSH har du idag?

Tack för en fantastisk blogg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online