Från utbrändhet till livslust: Det är nu som livet är mitt

söndag 16 november 2008

Det är nu som livet är mitt

...och den himmel jag trodde fanns, ska jag hitta där någonstans.

Det som är mitt liv just nu, är mitt liv JUST NU.
All förändring börjar inuti mig, med mina tankar.
Allt börjar med en tanke.
En tanke kan göra vad som helst möjligt.
Det är bara det som finns inuti mig som kan göra mig olycklig.
Det är bara det som finns inuti mig som kan göra mig lycklig.
Livet kommer alltid att innehålla smärta, det är hur jag förhåller mig till den smärtan som har betydelse.
Bara jag kan påverka mitt liv i den riktning som är rätt för mig.
Jag kan välja den väg som är min.
I den riktning som för mig närmre den jag egentligen är.


/Din digitala vän

Kay Pollack, Intervju om "Såsom i himmelen":

7 kommentarer:

Hanna sa...

Tack för en fin & stärkande blog.

Jenny sa...

Hej Hanna!
Tack själv för att du tog dig tid att lämna en kommentar. Jag blir så väldigt glad. Uppskattar det verkligen!

Anonym sa...

Tack så mycket för en så givande blogg! Filmen "Så som i himmelen" var som en balsam för min själ och Gabriellas sång ger mig rysningar varenda gång jag lyssnar på den.

Att läsa din blogg känns som en deja vú.Nästan all information som du har samlat på har alltid intresserat mig.Det känns som du svarar på mina egna tankar och frågor. Jag har tittat/hört på samma kloka människor på you tube som du har här inne. Dina tankar och kommentarer förstärker mina egna och känns verkligen att det som är mitt liv just nu, är mitt liv JUST NU.

Jag också, som de flesta människor, har gått genom svårigheter, utbrändhet, sjukdomar och vid en punkt kändes som jag har förlorat mig själv på vägen. Jag har börjat förändra mitt liv med all kunskap jag har fått under tiden och Din hjälp.

Vänligen, Michaela.

Jenny sa...

Michaela!
Underbara människa, tack för ditt inlägg! Jag börjar nästan böla här när jag läser ditt inlägg. :) Du anar inte hur glad och berörd jag blir när jag läser dina ord.

När jag läser ditt inlägg får jag en stark känsla av att du är en vänlig själ som bär på en hel del klokskaper. Har du funderat på att blogga själv? Jag känner på mig att du bär omkring på massor av visdom som andra människor skulle må bra av att få ta del av.

Vad kul och spännande att vi verkar söka oss till samma typ av information. Om du har något förslag på böcker, filmer, siter eller artiklar som du tycker att jag borde ta del av tar jag tacksamt emot alla förslag!

Du verkar vara en superhärlig person! Hoppas jag får chansen att "prata med dig" igen.

Ha en störtskön söndag!

Anonym sa...

Hej igen min digitala vän!

Tack för dina vänliga och uppmuntrade ord. Det betyder mycket för mig. Människan har alltid varit mitt största intresse och på ett underligt sätt visste jag, även som ung, att vi är mer än bara vi kan se. Därför var jag mest attraherad av allt som hade med det andliga att göra och även mindfullness. Som tonåring valde jag stanna hemma och läsa den grekiska mytologin, som jag tyckte att det var så spännande, istället för att gå ut med mina vänner. Religionsvetenskap, filosofi, psykologi har alltid varit mina favoriter.

Kan du läsa tankar också? :-) Jag har faktiskt funderat på att starta en blogg men eftersom jag har bott i Sverige i bara 8 år känner jag mig lite begränsad på grund av språket. Även om jag har gått en akademisk utbildning under tiden känner jag att jag behöver berika språket mer för att kunna formulera i skrift precis som jag tänker.

Jag har slutat röka själv utan någon hjälp för ett par år sedan (efter jag hade rökt i 20 år)och nu känns det som jag aldrig har rökt i hela mitt liv. Kan mycket om det och tänker hjälpa andra också. Det är sant att om man förändrar tankarna förändras livet. Men det är inte så lätt därför bör vi titta på oss själva på ett holistiskt sätt.

Just nu håller jag på en detox kur som jag har hittat i en bok om ayurveda. Vad som är annorlunda med den här boken är att författaren ger råd och tips om allt annat som: hur skall man handla näringsrik mat i dagen djungel med alla gifter runt omkring. Holistisk detox för specifika symtom. Förberedelser inför detoxprogrammet. Detoxmat och detoxdricker, underhållsprogrammet, recept.
Jag hann inte läsa alla dina inlägg. Du har säkert hittat själv något om dessa ämnen. Boken heter ”Renare kropp och själ med detox” av Nishan Joshi som är en engelsk dietguru (ursprungligen från Indien). Den hämtar kunskap ur den indiska ayurveda- medicinen och är uppbyggd kring ett 3 veckorsprogram som lindrar allt ifrån huvudvärk och hudproblem till ledvärk, matsmältningsproblem och trötthet. Den hjälper dem som vill gå ner i vikt (det vill jag). Recept och råd om lämplig fysisk mental träning som yoga, meditation, visualisering och massage ingår också.
Jag blir så glad att du vill ”prata mer", det är inte ofta man hittar människor som delar samma intresse.

Ha en bra dag!
/Michaela.

Jenny sa...

Michaela!

Tack så väldigt mycket för ditt inlägg. Jag uppskattar verkligen att du tagit dig tid och lämnat ett så målande och intressant inlägg.

Du skriver fantastisk svenska. Är du säker på att du bara har bott här i 8 år? ;) Du är ett språkgeni.

Men visst förstår jag vad du menar med att formulera det man känner, att det kan kännas som ett hinder från känsla till tanke till ordet på det språk som inte är ens modersmål. Men kanske är en blogg ett sätt för dig att ta dig vidare ett steg med orden? Du skriver ju så bra!
Jag lovar att jag skulle vara en flitig medresenär i din bloggresa.

Grattis till detoxen! För mig har detox blivit en vila för både kropp och själ. Jag gör en detox varje januari och september. Men i år har jag faktiskt i stort sett detoxat sedan början av september. Fick problem med blodtrycket (vilket jag aldrig haft förut) efter lite väl mycket stress så jag bestämde mig för att få ordning på hela systemet. Det fungerade faktiskt, efter 2 månader är nu blodtrycket perfekt!

Nishan Joshi, den boken är fantastiskt bra. Jag använder den som ett sorts uppslagsverk och tycker att hans Ayurvediska perspektiv på detoxen fungerar väldigt bra. Skrev om boken i detta inlägg: http://komtillbaka.blogspot.com/2009/01/renare-kropp-och-sjl.html

Vad kul att du har hittat hit Michaela. Jag ser fram emot att lära känna dig bättre!

Ha en fantastisk kväll och morgondag!

Anonym sa...

Tack igen för dina uppmuntrade ord, min digitala vän!
Jag skall börja skriva en vacker dag. Det är säkert för att det finns så mycket inom mig som vill ut och som vill dela med andra. Så fungerar vi. Man måste dela med andra annars känns det som en blockering av sig själv.

Blev glad för dig att du lyckades med att balansera ditt blodtryck själv utan att ta mediciner och påverkas av bieffekterna. Du är en fantastisk människa att undersöka själv läkekonster och resonera om dem. Det handlar om att ta ansvar för sig själv. Mer och mer jag läser din blogg förstår jag detta. Det finns så mycket visdom i dina ord och din formulering är så intressant att man bara vill läsa mer. Kanske det finns där en gömd författarinna som vill ut?

Kul att vi hittade samma bok om detox. Det fungerar verkligen. Efter bara 12 dagar kan jag säga att jag börjar bli en ny människa och har redan tappat aptiten för många skadliga produkter. Känner mig piggare och redo för att börja träna ordentligt.

Jag kommer att följa din blogg och visst kommentera ibland. Tack för att du finns.
/Michaela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online