Från utbrändhet till livslust: Medvetande

söndag 18 januari 2009

Medvetande

Detox dag: 18

Idag har jag en "jag skiter i vad klockan är"-dag. Nivet en sån där dag då bara nuet existerar. Att inte ha något särskilt inplanerat kan vara så otroligt skönt. Har lite ont i bihålorna och försöker bekämpa symptomen med Echinagard-droppar (kan verkligen rekommendera dem såhär i förkylningstider) och Neti (nässköljning). Håller tummarna för att jag inte åker på den där förkylningen som flera av mina kollegor och vänner verkar ha drabbats av.


Det som gör ont behöver inte bli ett lidande
Hittade filmen nedan på youtube. Pema Chodron pratar om hur vi bemöter, reagerar och upplever världen runtomkring oss. Det kommer alltid att finnas smärta eller irritationsmoment i våra liv, det är hur vi väljer att bemöta dessa irritationsmoment som avgör om vi kommer att lida eller ej. Det handlar om att vi kan arbeta med vårt medvetande för att skapa en bättre, mindre stressfylld upplevelse av våra liv. Många av våra beteendemönster (hur vi reagerar) är invanda. Vårt medvetande kan bli vår sköld som skyddar oss mot negativitet och lidande.

"This Lousy World" - Pema Chodron

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, att vara medveten är att se sig själv lite från sidan eller ovanifrån och inte göra det som faktiskt händer så förbenat personligt. När man tar saker som händer personligt är det egot som reagerar, oftast med rädsla, och ur rädsla föds inga goda idéer eller beslut.

Du förmedlar mycket kloka tankar. Tack!

Jenny sa...

Hej!
Tack för dina kloka och vänliga ord. Håller med dig om att det vaknar en viss klarsynthet när man börjar se situationer och händelser som man hamnar i ur ett mer objektivt perspektiv. Vi fattar ofta beslut och reagerar på känslomässiga grunder, ofta baserat på sårade känslor eller andra rädslor som det ju faktiskt är.

Tack för att du tog dig tid och lämnade ett litet avtryck. Jag uppskattar det verkligen!

Önskar dig en riktigt bra vecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online