Från utbrändhet till livslust: Att bygga hälsa istället för att undvika sjukdom

onsdag 18 januari 2012

Att bygga hälsa istället för att undvika sjukdom

Detox 2012, dag 18 (31)

Idag vill jag påminna mig själv om att fokusera på det jag vill ha istället för det jag inte vill ha. Det låter oerhört enkelt och ja, det är det också. Men enkelt är inte detsamma som lätt. Det gäller att påminna sig själv om att vi alla har förmågan inom oss att påverka våra liv i en mer positiv riktning. Men vart ska jag börja någonstans? Vem kan bäst hjälpa mig framåt?

Hälsa är inte detsamma som att bränna fett
Hälsa förknippas nästan alltid med träning. Och visst, träning kan vara en viktig komponent i att må bra. Läser man hälsomagasin är det lätt att tro att man automatiskt är hälsosam bara man tränar hårt...eller har köpt in den senaste träningsprylen rent av. Men hur trender än kommer och går är hälsa något som innefattar hela mig, inte bara min kropp. Hälsa är hela mitt jag - hela mitt inre och hela min kropp, min själ. Det spelar ingen roll att hårdvaran i datorn är hel om inte mjukvaran lirar som den ska.

Om jag vill bygga hälsa gör jag klokt i att bjuda upp mitt inre till dans.

Hälsa börjar i vår kontakt med vårt inre
Mark Twains sägs ha sagt "Be careful about reading health books. You may die of a misprint". Det ligger något i det. För hur mycket vi än söker information utanför oss själva lär vi aldrig hitta ett svar som rakt av fungerar för just mig. Att helt och fullt lita på vad som sägs fungera bäst (för den som skrev boken) är att vända sig bort från den enda källa som spelar någon roll: mig själv. Jag kan läsa mig till mycket, och visst lär jag mig massor, men vad jag verkligen behöver är det ingen annan än jag som vet och förstår.

Min resa mot ett bättre allmäntillstånd börjar med mig själv. Men om jag vågar ta steget och börja undersöka mitt inre finns det ingen bortre gräns för den förändring jag kan genomföra.


1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har med så mycket matnyttigt av alla de slag. Imponerad!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online