Från utbrändhet till livslust: Från trötthet till livskraft – att starta om kropp och själ

torsdag 5 januari 2012

Från trötthet till livskraft – att starta om kropp och själ

Trötthet eller till och med utmattning drabbar oss alla emellanåt. Det behöver inte vara värre än att tillföra vila. Men ibland krävs något mer. Det är när vi upplever det som att vår orkeslöshet och trötthet står ivägen för vår livslust och glädje som det är dags för förändring.

Små justeringar i vardagen kan ge ökad energi och livslust
Ibland krävs det en stor förändring för att få upp livsgnistan, energin eller läka efter en lång tids stress. Men det är viktigt att påminna sig själv om att det ofta är de små förändringarna i vardagen som bygger upp energi, glädje och livslust.

"Sometimes it's the smallest decisions that can change your life forever." Keri Russell

Allt är möjligt, du har en ocean av potential inom dig!
Att inte vara nöjd med tillvaron eller känna sig slutkörd och sönderstressad händer oss alla. Men det gäller att påminna sig själv om att det aldrig är ett statiskt tillstånd. Det är inte förrän vi väljer förändring, liten eller stor, som vi förflyttar oss in i något nytt. Vi har alla olika förutsättningar men vi kan alla skapa förändring i en mer positiv riktning.

Blir du trött av dina egna tankar?
Ger dina tankar och känslor dig energi eller tröttar de ut dig? Det är en fråga som vi alla måste ställa oss själva. Visst blir vi piggare av motion och rätt kost men vår inre dialog är den som kommer att påverka hur vi upplever vår dag och vårt liv.

Trötthet är ett fenomen som är både kroppsligt och mentalt. Antingen gör min kropp mig trött pga en infektion eller liknande eller så är det tvärtom. Mina tankar och känslor är del av helheten.

"The key to change... is to let go of fear."

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online