Från utbrändhet till livslust: Konsten att göra ingenting - att skapa harmoni och lugn

lördag 28 januari 2012

Konsten att göra ingenting - att skapa harmoni och lugn

Detox 2012, dag 28 (31)

Idag har jag ägnat mig åt "Dolce far niente", konsten att göra ingenting. För det kräver sin konst att tillåta sig själv att bara existera. Bara vara. Fånga allt som finns i det här ögonblicket av liv, utan att göra något avtryck. Utan att påverka.

Att betrakta är att lyssna.

Att låta saker och ting vara som de är för att finna ro
Alla har vi förmodligen en sten i skon, något eller någon som irriterar oss eller som stör oss i livet. Något vi önskar var annorlunda. Mycket kan vi påverka men inte allt. Tråkiga saker händer i livet, det är inget vi kan vaccinera oss mot. Vi kan däremot välja hur vi bemöter det tråkiga. Och ibland är det rätta att låta saker och ting vara, precis som de är.

Enda sättet att skapa harmoni är att ha tillit
Vissa problem är inte ens våra och ändå låter vi dem påverka oss på ett djupt plan. Kanske för att vi har stark empati men lika ofta för att vi inte har förstått att vi inte kan eller ska påverka. Vissa av oss oroar oss för saker som aldrig hänt och förmodligen aldrig kommer att hända.

Det är upp till mig att lära mig förstå vad jag kan påverka och inte. Det är en av de saker jag måste lära mig för att få mer harmoni i livet.


5 kommentarer:

PAM sa...

Tack - precis vad jag behövde läsa idag : ).

Anonym sa...

Tack för dina kloka ord.

Carina sa...

Jag har läst din blogg och tycker du, precis som många andra som varit utbrända, kommit till många kloka insikter värda att dela med sig av:) Jag håller på att skriva en c-uppsats i psykologi om hur människor upplevt och påverkats av erfarenheten av att ha varit utbränd och sedan gått vidare och jag undrar nu om jag skulle kunna få intervjua dig angående detta. Du får givetvis vara helt anonym. Om du är intresserad får du gärna messa eller mejla mig. Uppgifter om mig finns på min hemsida.

Lisa sa...

Din blogg är en favorit som ger mig inspiration. Går själv igenom återhämtning efter utmattningsdepression och din blogg är guld!

Jenny sa...

Pam!
Tack, uppskattar din kommentar väldigt mycket!

Anonym!
Tack för att du tog dig tid och lämnade en kommentar. Uppskattas väldigt mycket!

Carina!
Tack snälla för din kommentar. Självklart ställer jag upp på en intervju. Vart kan jag maila för att du ska få mina kontaktuppgifter?

Lisa!
Tack snälla Lisa för att du lämnade en kommentar. Tack också för att du delar med dig av din upplevelse. Jag håller tummarna för dig och önskar dig allt gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online