Från utbrändhet till livslust: Bättre hälsa och livslust - när är det dags för förändring?

torsdag 12 januari 2012

Bättre hälsa och livslust - när är det dags för förändring?

Detox 2012, dag 12 (31).

Låg energi, trötthet, övervikt, avsaknad av glädje och livslust. Ja, det finns väldigt många tolkningar relaterade till begreppet "att må dåligt". Förmodligen för att det är så enkelt att det inte finns ett rätt eller ett fel. Nej, det finns inte en universell sanning om hur saker och ting ligger till. Din upplevelse av din hälsa är din egna tolkning.

"In order to change we must be sick and tired of being sick and tired". ~Author Unknown

Förändring börjar med en tanke
De flesta som googlar på "bättre hälsa" längtar efter en förändring. Om du som läser det här känner igen dig och kanske inte ligger på topp; du är inte ensam och du är inte i ett statiskt tillstånd. Allt förändras. This too shall pass. Framtiden kommer trots allt med en dag i taget och det är faktiskt så att förändring börjar har sin början i en enda tanke.


Tillåt dig själv att måla upp ett tillstånd som du vill vara i, ett mål du vill nå eller en upplevelse du vill ha...det kanske inte känns så men du har tagit första steget.

Frustration och tvivel kan lindras med medvetenhet
Visst, alla kan vi bli frustrerade över att förändring inom ett visst område sker för långsamt. Och ja, ibland känns det som om den förändring vi försöker oss på verkligen går på tok för långsamt trots att vi gjort allt vi kan. Men det gäller att påminna sig själv om att den frustration vi utsätter oss själva för gör så att vi gör av med energi och blir blinda för det objektiva perspektivet. Varje människa måste nämligen medvetet fokusera för att klara av att se helheten...de små stegen som summerar upp i en stor förändring. Ha tillit till att förändring sker.

Det kräver mod att våga släppa alla begränsningar. För att kunna bryta en blockering och navigera mig fram måste jag veta vart jag är och vart jag vill ta mig.

Små justeringar i vardagen kan leda till stora förändringar i livet
Ibland kan små justeringar i vardagen göra enorma resultat. Mår du riktigt dåligt kanske det handlar om att börja med att göra en enda sak annorlunda för att påverka livet i en mer positiv riktning.

Relaterade artiklar:

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online