Från utbrändhet till livslust: Det är inte mitt fel!- att bryta negativa beteendemönster

lördag 3 september 2011

Det är inte mitt fel!- att bryta negativa beteendemönster

Du spenderar flera timmar av din dag med att tänka på en person du avskyr. Jumer du tänker på personen i fråga, desto mer sårad och arg blir du. Kanske tänker du till och med igenom vad du skulle säga om han/hon var här. Känner du igen scenariot?

Autopiloten som tar över när jag utövar omedvetenhet
Vi har alla förmågan att låta autopiloten slå på. Med det menas att vi låter v
åra känslor just nu styra vårt tanke- och beteendemönster utan att vi själva är medvetna om det. Men spelar det egentligen någon roll om jag går omkring och är negativ eller ej? Har jag inte rätt att få vara sårad och negativ om någon varit elak mot mig?

Den enda som lider av att jag är negativ är jag själv

Vi har alla "rätt" att känna och tänka vad vi vill.Om man vill kan man hitta många anledningar till varför man har rätt att känna som man gör. Man bör dock fundera över vad det är man uppnår genom att tillbringa flera timmar i negativitetens tecken. Förmodligen går den andra personen omkring lyckligt ovetandes om all negativ energi som jag utsätter mig för. Den enda som lider av att jag är negativ är jag själv. Man kan också se det som att jag låter den andra personen fortsätta att, helt omedvetet, kontrollera mig.


Man kan föreställa sig att det vore bättre att lägga energi på att göra något åt en situation man ogillar än att låta den kontrollera en.


Medvetenhet bryter negativa tanke- och beteendemönster
Genom att öva sig i att bli mer medveten om vad som försigår inuti en själv i nuet minimerar man risken att fastna i negativitetskarusellen.

Att komma på sig själv mitt uppe i destruktiva tankar ger en själv möjlighet att ställa sig frågan "hjälper det här mig eller stjälper det mig?".
Vad ligger bakom mina känslor? Har den här personen något med saken att göra eller är det bara jag som söker en orsak att få ur mig alla dessa känslor? Genom att föra en dialog med sig själv kan man bryta ett destruktivt mönster.

Det blir svårt att uträtta något konstruktivt när man utövar rollen som offer.

Det enda vi har är stunden här och nu. Vi har alla rätten och makten att påverka våra liv i en mer positiv riktning, var vi än befinner oss. Om förändring ska äga rum måste jag ta ansvar, inte nödvändigtvis för en viss händelse, snarare hur jag förhåller mig till den.

"
When you blame others, you give up your power to change." Dr. Robert Anthony

7 kommentarer:

Erika sa...

Hej!Så glad jag blev när jag hittade din blogg,har nu suttit och kollat igenom lita gamla inlägg och detta är precis vad jag behöver!! Ska bli kul att fortsätta följa detta.// Erika

Anonym sa...

Oj. Så många självpeppsböcker jag läst, men här känns det mer på riktigt...
Kommer att läsa lite i taget.
Förändring kräver mod, skriver du och det är just vad jag försökt få ner på pränt i dag.
Jag är nog inte så modig.
Men jag tror jag vill försöka.
Igen.

Anonym sa...

"Att hata är som att dricka gift och förvänta sig att den andre ska dö"

Unknown sa...

Hej jag heter Joanna är är 23 år.
När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.
Så besök gärna min blogg:)
kram

Nike sa...

Hej. Det är som att höra mina egna tankar och mina egna ord, när jag läser din blogg. Hittade den just. Min resa sträcker sig cirka åtta år tillbaka. Jag är långt i från frisk. Det sliter att vara ensamförsörjande till två (numera) tonåringar. Det ekonomiska har definitivt stått i vägen för mitt tillfrisknande. Om man inte har råd har man heller inte råd att ta sig tid att gå ner i varv, att vila och sluta oroa sig....Jag tror att din väg skulle kunna vara min väg. Förhoppningsvis kan jag få mer ro och mindre oro runt mig framöver. Förhoppningsvis kan jag också bli frisk :)

Anonym sa...

jag sitter å surfar runt om uttmattning , utbrändhet ...har också hamnat i detta tillstånd just nu ...allt som du skriver stämmer ju så bra in ...man vill ju att läkningen ska gå snabbt ...men så enkelt är det inte ...skönt att höra att man inte är ensam i båten ....jag kommer att kika närmare på din blogg ...hälsn jeanette..

Veronika Remišová sa...

För några månader sedan gick jag igenom samma förhållande / missförstånd med min man, vi har varit gifta i över 6 år, det var verkligen sött och ibland sent i fjol var det så hemskt eftersom min man började fuska på mig och letade efter en sätt att skilja mig, vi bröt upp innan 3 månader efter och vi kom tillbaka igen första kvartalet i år, bara förra månaden lämnade han mig helt och hållet med våra två barn bakom sig utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad att undra vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda i äktenskapsrådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till nytta jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för deras förståelse. Jag läste en inläggs kommentar online hur en valentinbaserad journalist hitta sann kärlek efter 9 år av relationen hjärtbråk och hon blev gift omedelbart några veckor efter att Drigbinovia lunchade en stava för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att få tillgång till Den personliga e-postadressen doctorigbinovia93@gmail.com av den andliga healen och en kärleksspellare.
Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort något för att skada honom eller få honom att känna sig dålig längre. Jag ville bara ha honom tillbaka till att älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Drigbinovia-e-postadressen jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min förhållningssituation till Drigbinovia och han lovade att hjälpa mig att få min man tillbaka hem. Jag gav det ett försök eftersom det inte finns något annat jag kunde ha gjort för att få hem hemma omedelbart på kort tid. så förvånansvärt fick jag ett telefonsamtal från min man efter två månader lämnade han hem utan ett ord eller meddelande, jag var så glad och jag hämtade snabbt han telefonsamtal och han försäkrade mig om att han kommer att komma över nästa dag och se Han kom hem hemma i går och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra underbara barn, det här är min största glädje av året. Jag bryr mig inte riktigt vad det betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Drigbinovia instruktioner och jag gjorde vad offer eller stavning process som krävs var allt gjort för min räkning. nu när jag pratar med dig nu lever jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek åtminstone det är vad det känns och jag gjorde allt mänskligt möjligt för att få honom hem hemma genom hjälp och hjälp från Drigbinova, den inhemska andliga healaren.
Jag är tacksam och tacksam för Drigbinovia stor man. Jag var först med rädsla för tvivel, men jag ger det ett försök och det fungerar för mitt gott. Jag är säker på att det här kommer att fungera för dig också, 100% säker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanske gillar du

 

blogger templates | Make Money Online